SM-Liiga

Tulosta

Avauskierros Bayn nimiin

10.09.2017

Miesten SM-liigan avauskierros Turun Kupittaalla saatiin päätökseen. 11 pelin jälkeen kärkipaikkaa pitää hallussaan Lahden Bay. Toisena oleva Mainarit on 14 pistettä jäljessä, ja kolmantena majailevaan GB:hen ero on jo 33 pistettä.
Henkilökohtaisesti kovinta vauhtia molempina päivinä piti TPS:n Samu Valaranta.

 

Avauskierros uudella sarjasysteemillä on saatu pelattua. Erot kasvoivat melkoisen suuriksi niin pisteiden kuin keskiarvojenkin osalta. Kärki-Bayn ja jumbo-ET:n ero sarjapisteissä on 114 pistettä ja keskiarvoissa 106,3 pistettä
Lauantain ja sunnuntain välillä oli yllättävän pieniä eroja. Liigataulukon neljä parasta pelasivat hyvin jo eilen, vaikka olivat tänäänkin neljä parasta täsmälleen samassa järjestyksessä eli Bay, Mainarit, GB ja Joe’s Gold. Suurin putoaja sunnuntaina oli Patteri, joka kuitenkin on kuudennella sijalla.
Keilapisteissä kovinta keskiarvoa on pitänyt muutaman huippusarjan siivittämänä Mainarit, 1058,73. TPS on pitänyt toiseksi kovinta vauhtia lukemin 1047,55, mutta turkulaiset löytyvät sarjataulukosta silti vasta seitsemänneltä sijalta.
Lauantaina kaikkien joukkueiden keskiarvo oli 991,99 ja sunnuntaina 985,08, joten todella lähellä keskiarvot ovat toisiaan.

Henkilökohtaisesti kierroksen selkeä ykkönen oli TPS:n Samu Valaranta, joka lunasti itselleen ykköspaikan sekä lauantaina että sunnuntaina. 11 sarjaan Valaranta keräsi 2613 pistettä mikä antaa keskiarvon 237,55.
- Ihan nappiin meni tämä viikonloppu. Keli sopi täydellisesti minulle ja heitto toimi koko viikonlopun, tyytyväinen Valaranta kommentoi.

Samu Valaranta

Samu Valaranta oli paras sekä lauantain että sunnuntain kierroksella.

 

Tyytyväinen oli luonnollisesti myös Bayn Jari Ratia.
- Alku oli eilen pientä hakemista, kun emme reagoineet tarpeeksi nopeasti. Kun vaihdoimme himmeämpiin palloihin, peli alkoi toimia eikä hätää sen jälkeen oikeastaan ollut, Ratia kertoi.
Kun joukkueessa on paljon tietotaitoa, myös kommunikaatiosta on apua. Vaikeilla hetkillä Ratia ja Sami Konsteri ovat valmiita auttamaan muita.
- Kommunikaatio joukkueessa toimii hyvin. Kun kaikki pelaavat samanlaisella peli-idealla löytyy ratkaisu helpommin, kiitteli Ratia.

 Bayn voittoisa joukkue

Bayn joukkueessa viikonloppuna pelasivat Linus Boström, Jari Ratia, Teemu Putkisto, Kaaron Salomaa, Jesse Ahokas, Emil Strömberg ja Sami Konsteri.

 

11. ottelut

Kierroksen päätösottelut eivät tuoneet muutoksia terävimpään kärkeen. Valtikka pysyy tukevasti Bayn hallussa sen voitettua päätösottelussa ET:n 18-2. Sarjakärjen ja -jumbon ero ottelussa oli 166 pistettä.
Mainarit ei luopunut kakkospaikastaan vaan iski vielä lopuksi hienon pelin 1155. Mainareiden Mika Heinon 289 oli viikonlopun paras henkilökohtainen sarja.
TPS ei antanut AS:lle armoa vaan otti pisteet kotiin 18-2. Myös TPS:n voittosarja oli komea 1118. Joukkueen vasurit Samu Valaranta 258 ja Jesse Kallio 263 vetivät komeat lopetukset. GB pysyi kolmossijalla 16-4 voitolla GH:sta.
Tamperelaisten keskinäisessä pelissä TKK oli tiukoilla kakkosjoukkueensa kanssa, mutta hoiti lopulta pinnat itselleen 14-6.

 

10. ottelut

Neljännet ottelut tarjosivat tasaisia näytöksiä. Ainoastaan Mainarit lähti kymppiruutuun suhteellisen turvallisin mielin. ET taipui reilulla sadalla pisteellä ja sarjapisteet Mainereille 18-2.
TPS koki kirvelevän kymppiruudun tappion TKK:lle 1025-1034 sarjapisteiden ollessa 16-2 TKK:lle. Vielä tiukemmalla marginaalilla vetivät All Stars ja GB. Eroa AS:n hyväksi yksi piste ja sarjapisteet 14-6. AS:n tehomiehinä häärivät 278 heittänyt Rami Mukkula ja 267 tehnyt Simon Susiluoto.
Tiukasti johtopaikkaa pitävä Bay kaatoi Patterin 18-2 ja TKK 2 pääsi jälleen voitonmakuun 16-4 luvuin RäMe:n kustannuksella.
GH ja Joe’s Gold eivät keskinäisessä ottelussa tasolla hurmanneet mutta tasaista oli loppuun asti. Joe’s Gold vei ottelun 898-876 ja sarjapistein 16-4. Voitto nosti Joe’s Goldin kolmanneksi.

 

9. ottelut

Kärkijoukkueista kolmansissa otteluissa vastakkain asettuivat Mainarit ja Patteri. Mainarit oli selkeästi edellä ladaten tiskiin mahtituloksen 1145 Patterin 950 vastaan. Pisteet Mainareille 18-2.
Bay oli hetken tiukoilla TKK:n kakkosjoukkueen kanssa, mutta vahvalla rutiinilla voitto Baylle lopulta 16-4. Tulos pitää Bayn tiukasti ykkössijalla tauolle lähdettäessä. Bay on kerännyt päivän kolmesta ottelusta 50 pistettä 60 mahdollisesta.
GB lunasti kolmospaikan lyömällä vaisun TKK:n 18-2. TKK on päivän kolmesta ottelusta raapinut kasaan 24 pistettä.
TPS sai valonpilkahdusta nihkeästi alkaneeseen päivään ottamalla 20-0 voiton GH:sta. Eilisen päivän ykköspelaaja Samu Valaranta heitti 245, mikä nosti hänet tämänkin päivän ykköseksi kolmen sarjan jälkeen. Valarannalla on koossa kolmeen sarjaan 722 pistettä. Yli 700 ovat hurjastelleet myös Patterin Saku Konttila 720, Joe’s Goldin Mikko Hirvonen 719 sekä Mainareiden Onni Riikonen 704.

 

8. ottelut

Päivän toisten otteluiden helmi oli Bay:n ja GB:n kärkitaisto. Ottelu eteni tasaisesti 7-8 ruutuun asti, mutta GB:n neljä paikkaamatonta reikää ja Bayn Sami Konsterin kaatojono antoivat voiton avaimet lahtelaisille. Bayn tasoinen joukkue ei tilausuutta jättänyt käyttämättä ja pisteet sille Konsterin 258 sarjan avittamana 18-2.
Muutkin kärkijoukkueet olivat vahvoja. Mainarit löi TPS:n 16-4 ja Patteri kylvetti samoin luvuin All Starsia. Joe’s Gold leipoi päivän ensimmäisen 1100 pisteen sarjan. 1104 antoi selvän 16-4 voiton RäMe:stä.
TKK 2:n asema jumbopaikalla helpotti hieman sen voitettua GH:n 16-4.

 

7. ottelut

Joukkueet jatkoivat sunnuntaina tutuilla kokoonpanoilla. RäMe sai mukaan Ari Halmeen, mutta muuten mentiin aika lailla lauantain miehityksillä.

Avauspelit sekoittivat sarjataulukkoa melko paljon. Eilisen jälkeen toisena ollut Bay otti nyt kärkipaikan itselleen voittamalla eilen sarjaa pitkään johtaneen Joes Goldin 16-4. Kärkipaikkaa pitänyt Mainarit taipui GB:lle 2-18. Mainarit putosi neljännelle sijalle GB:n noustessa kakkospaikalle. Kärkijoukkueista myös Patteri voitti oman pelinsä selkeästi. TKK taipui 16-4 ja Patteri pitää hallussaan kolmossijaa. Bayllä pisteitä on 96, GB:llä 93 ja Patterilla 92.
Peräpään taistoissa All Stars otti 18-2 voiton TKK 2:sta. GH voitti ET:n 16-4 jättäen karsinatapaikan ET:lle.
Kolmen kärkijoukkueen sarjatuloksetkin olivat otteluiden parhaat. GB paukutti 1069, Patteri 1048 ja Bay 1032.

 

Tuloksiin

Henkilökohtaiset tulokset sunnuntaina

 Henkilökohtaiset kausi

 

Juha Kivinen


« Palaa