European Bowling Tour

Tulosta

Norwegian Open päättää European Bowling Tourin 2017

12.10.2017

Oslossa keilataan juuri vuoden viimeistä EBT-kisaa. Ilmoittautuneiden joukossa ei ole yhtään suomalaista, mutta Norjasta ja Ruotsista väkeä on sitäkin enemmän. Pikaluvulla Skandinavian ja Islannin ulkopuolelta osanottajia on kaksi.

Reilut 200 keilaajaa on ilmoittautunut kisaan, mikä on jonkin verran vähemmän kuin viime vuonna. Lähes kaikki tulevat Skandinaviasta, siis Norjasta, Ruotsista ja Tanskasta, viimemainitusta tosin vain muutama. Islannista saapuu toista kymmentä pelaajaa ja joukon täydentävät Irlannin Christopher Sloan ja Malesian Zurmazran Zulkifli.
Tanskan Carsten W. Hansen johtaa EBT:n rankinglistaa ennen Norjan rypistystä 586 pisteellään. Ruotsin Pontus Andersson on 557 pisteellään ainoa, joka voi enää Hansenia uhata, kun Norwegian Open on pronssikategorian kisa ja voittajalle annetaan sata pistettä. Kolmantena oleva Englannin Dominic Barrett ei Osloon ole ilmoittautunut, eikä nelonen Ruotsin Martin Larsen enää kärkeen yllä. Eikä Lucky Larsen kisaan edes osallistu.
Hansen ja Andersson ovat mukana ja siis kisaavat kahdestaan kiertueen voitosta.

Norjalaiset ovat kehittäneet omanlaisensa kisan, jatkoon pääsee kaikkiaan 60 keilaajaa, joista 28 pääsee loppukilpailuun ja 32 semifinaaliin. Välierän pelaajat tulevat paitsi normaalikarsinnan kautta, myös erilaisista ryhmistä, neljä naista, junnua ja senioria, aikaisista eristä ja turbosarjoista.
Semifinaalissa pelataan kuusi sarjaa ja 12 parasta pääsee varsinaisen loppukilpailun ensimmäiselle kierrokselle. Siinä mukana on neljä pelaajaa, jotka sijoittuivat karsinnoissa paikoille 25-28. Kolmen sarjan jälkeen kahdeksan pelaajaa etenee kakkosvaiheeseen, jossa mukaan tulevat karsinnan sijat 17-24.
Kakkosvaiheessa nämä 16 keilaajaa rullaavat jälleen kolme sarjaa, josta kahdeksan jatkaa ja kolmostasolla mukaan tulevat karsijat sijoilta 9-16. Ja taas vedetään kolme sarjaa ja kahdeksan jatkaa nelostasolle, jossa aloittavat sitten karsinnan kahdeksan parasta. Pelitapa pysyy ennallaan, kolme sarjaa ja kahdeksan jatkoon. Viimeisessä vaiheessa nämä kahdeksan keilaavat vielä kolme sarjaa, mutta nyt otetaan nelosvaiheen tulokset mukaan, eli lopullinen paremmuusjärjestys kärjen osalta lasketaan kuuden sarjan perusteella.

Torstaihin mennessä on tehty muutamia kovia tuloksia. Ruotsin vanha kettu, Raymond Jansson, lateli neljäntenä keilaajana EBT:n historiassa päälle 1600, tarkalleen 1602. Komeita sarjoja tietenkin Raymond teki, yksi kolmesatanen mukana, mutta mikähän naksahti viimeisessä heitossa, kun kuudennen sarjan tulokseksi tuli 295. Nuo kolme muuta eliittituloksen tehnyttä ovat Mika Koivuniemi, 1621, Osku Palermaa, 1614 ja Martin Larsen, 1603. Varsin tuttuja nimiä siis.
Mukava yksityiskohta on, että karsintakakkosena torstai-iltapäivään mennessä on Raymondin poika Markus tuloksella 1466.

Karsinta jatkuu lauantai-iltaan saakka ja välierä vedetään vielä iltamyöhällä, klo 22.00 Suomen aikaa alkaen. Varsinainen loppukilpailu keilataan sunnuntaina klo 11.00 Suomen aikaa alkaen ja ilmoitettu palkintojenjakoaika on klo 19.00 Suomen aikaa.

Pekka Korpi

Järjestäjän tulossivuille

 

 

 


« Palaa