European Bowling Tour

Tulosta

Jenny Wegner ja Carsten W. Hansen EBT-kiertueen voittajat

16.10.2017

European Bowling Tour päättyi Oslossa keilattuun Norwegian Openiin. Kärkipelaajat pitivät sijansa loppuun asti. Konkari Raymond Jansson voitti ensimmäisen EBT-kilpailunsa.

Euroopan kirkkaimpiin tähtiin 1990-luvulla kuulunut Ruotsin Raymond Jansson voitti Oslossa keilatun Norwegian Openin. Janssonin parhaina päivinä ei EBT:a ollut vielä olemassa, joten nyt tullut voitto oli hänelle ensimmäinen.
Norwegian Openin moniportaisen loppukilpailun lopulliset ratkaisut tehtiin 16 parhaan keilaajan kesken. Ensin keilattiin kolme sarjaa, josta puolet joukosta putosi pois ja kahdeksan parasta jatkoi toiset kolme sarjaa. Voittaja selvisi kuuden sarjan yhteistuloksella.
Ensimmäiset kolme sarjaa keilasi parhaiten norjalainen juniori Jonas Dammen, joka veteli sarjat 242, 248 ja 254 saaden tulosta 744. Myös Ruotsin James Gruffman ja Mikael Roos painelivat päälle 700:n, 727 ja 704. Raymond Jansson oli neljäntenä 699.
Näihin pisteisiin siis jatkettiin toiset kolme sarjaa. Jansson karkasi muilta heti sarjallaan 288 ja kun toinenkin oli 246, oli ero niin suuri, että edes viimeisen sarjan 166 ei häneltä voittoa vienyt. Voittotulos oli 1399. Gruffman keilasi kakkoseksi, 1376 ja Dammen kolmanneksi, 1373.

Oslossa kahdeksanneksi tullut Tanskan Carsten Warming Hansen varmisti sijoituksellaan European Bowling Tourin voiton. Hän keräsi 11 kilpailussa 630 pistettä. Hansenin ainoa haastaja Oslossa oli Ruotsin Pontus Andersson, joka ei mahtunut 16 parhaan joukkoon ja homma oli sitä myöten selvä. Anderssonin pistesaalis oli 581. Kiertuekolmonen oli Englannin Dominic Barrett, 505 pistettä. Paras suomalainen oli 12. sijoittunut Osku Palermaa pistein 321.
Naisten kisa oli ratkennut jo aiemmin Ruotsin Jenny Wegnerin voittoon 587 pisteellä. Wegner ei Oslossa pelannut. Kakkoseksi nousi viimeisen kisan kakkossijan pisteiden avittamana toinen ruotsalainen, Ida Andersson, 528 pistettä. Nuorempi Wegnerin siskoksista, Cajsa, oli kiertueen kolmas 453 pisteellä. Sanna Pasasen 385 pistettä riittivät kuudenteen sijaan ja siten hän pääsee mukaan huhtikuussa Hollannissa keilattavaan EBT-Mastersiin.

EBT-Mastersiin pääsevät mukaan seuraavat kahdeksan keilaajaa kiertueen yhteispisteillä:

1. Jenny Wegner, Ruotsi
2. Ida Andersson, Ruotsi
3. Cajsa Wegner, Ruotsi
4. Daphne Tan, Singapore
5. Maxime de Rooij, Hollanti
6. Sanna Pasanen, Suomi
7. Britt Bröndsted, Tanska
8. Alida Molander, Ruotsi

1. Carsten W. Hansen, Tanska
2. Pontus Andersson, Ruotsi
3. Dominic Barrett, Englanti
4. Martin Larsen, Ruotsi
5. Francois Louw, Etelä-Afrikka
6. Stuart Williams, Englanti
7. Francois Lavoie, Kanada
8. Richard Teece, Englanti

Jos joku mukaan selvinneistä ei loppukilpailuun osallistu, hänen paikkansa saa listalla seuraavana oleva.

Pekka Korpi

Norwegian Openin tulossivuille

Naisten lopulliset EBT-pisteet
Miesten lopulliset EBT-pisteet

 


« Palaa