Arvokilpailut

Tulosta

Kaksijakoisin mielin Meksikossa

Hongkongin Shuk Han Chan tutkailee iloisena tuloksia, viimeisenä jatkoon! Kuva: Hero Noda

10.11.2017

Sanna Pasanen lopetti maailmancupin karsinnan 1296 tuloksella ja lähtee 24 parhaan kahdeksan sarjan peliin yhdeksäntenä. Niko Oksanen teki huonoimman blokkinsa, 1240 ja putosi samalle sijalle kuin Sanna.

Sami Konsterin mukaan päivä päättyi suomalaisien osalta kaksijakoisin mielin.
- Sannan aamupeli oli hyvää tekemistä koko ajan. Vielä kun ne muutamat kulminaatiokohdat, selvitetään paremmin, niin isoon peliin on hyvät saumat. Tänään kaatoprosentti oli jo riittävällä tasolla ja se viikon teema, pitkälle heittäminen, onnistui hyvin. Pari isompaa sarjakin tuli, mutta tarjolla oli vieläkin parempaa. Mutta, työ jatkuu ja huomenna vasta on pelipäivä, Sami Konsteri viestitti.

Tämän päivän kahdeksan sarjan pelissä pitää hinata itsensä ainakin yhdellä pykälällä ylöspäin, sillä 32 sarjan tuloksien perusteella kahdeksan parasta etenee round robiniin. Sannan edellä oleva El Salvadorin Edith Quintanilla on 60 pisteen päässä. Ja se kaikista kirkkain tähtäin eli paikka neljän parhaan pudotuspeleissä on Sannalta nyt 123 pisteen päässä eli ei mikään mahdoton tehtävä sekään, jos vain ne Samin mainitsemat viimeisetkin napsut menisivät kohdalleen.
- Tänään taas parannettiin peliä ja huomista odotellaan, koska nyt vasta pelit alkavat. Mahdollisuudet ovat, koska on ihan sama, onko 40 edellä rajaa vai 100 perässä. Joka tapauksessa pitää pelata paras päivä jatkoon pääsemiseksi, Sanna mietti.

Ruotsin Jenny Wegner jatkaa vankkumatta kilpailun kärjessä tuloksella 5453 (227,2), mikä riittäisi kirkkaasti miestenkin listan ykköspaikalle. Pari päivää sittenhän Sami Konsteri puntaroi syitä naisten kovempaan tulostasoon miehiin verrattuna. Viimeiseen osioonsa Jenny teki eilen 1357 ollen jälleen lavan paras. Saksan Vanessa Timter kampeutui takaisin toiseksi pisteltyään 1341. Viimeisellä osiollaan mukaan jatkoon nousivat Belgian Bauke Jespers (1200) ja Italian Melania Rossi (1230). Jatkoon riitti 191,8 keskiarvon peli. Sannan keskiarvo 24 sarjaan oli 209,9.

Niko Oksasen tulostrendi on ollut laskeva koko karsinnan ajan. Blokkitulokset olivat 1309, 1297, 1290 ja nyt viimeiseen 1240. Eilinen peli alkoi alle parin sarjojen punnertamisella, mutta lopussa tuska hieman helpotti ja kolmeen viimeiseen sarjaan tuli jo 65 päälle parin.
- Nikon pelistä paistoi edelleen pieni itseluottamuksen puute ja homma näytti tuskaiselta kolme ensimmäistä sarjaa. Muutaman ruudun pätkissä mentiin hyvän ja huonomman tekemisen vaihdellessa. Loppuun Niko sai tekemisen riittävälle tasolle ja pallon pyörintäasennon oikeaksi, ettei kaikista pienistä virheistä tullut rangaistusta. Ja kaatojakin alkoi syntyä, valmentaja Konsteri kertoi.
- Edelleen tyhjät verottavat niin, ettei megasarjoja tule, tosin tänään miesten erässä radat kuluivat kyllä todella äkkiä puhki ja oikealla tavalla pallon radalle laitto korostui. Nikon kanssa asiaa on käyty läpi koko viikko ja nyt hän sanoikin, että nyt hän näkee eron oman normaaliheittonsa ja tänään tulosta tehneen pallon pyörintäasennon välillä. Tulevaisuuteen tärkeitä oppeja, Sami jatkoi.
- Vähän ehkä usko meinaa loppua, kun alkuviikosta tuntui, että isoa olisi tulossa, mutta nyt en näe rataa oikein, että tuntui siltä, että paljon tulisi, Niko itse asetteli sanojaan.
- Tänään kyllä radat kuivuivat entisestään, mikä vaikeutti omaa tekemistä ja luottokin hävisi. Lopussa sain pallon parempaan asentoon ja sillä tuli jo pelisarjoja. Nyt tehdään pariin pallon pientä hienosäätöä huomista varten ja lähdetään taistelemaan, Niko lupasi.

Jos on Jenny Wegner hallinnut naisten karsintaa yksinvaltiaana, on miesten kärkipaikalla ollut tuulista. Keskiviikkona johdon otti 1460 tulokseen venynyt Englannin Ray Teece. Eilen Teece teki 1205 ja putosi kuudenneksi. Ykköseksi harppasi Malesian Ahmad Fishol 11. sijalta naputettuaan kuuteen sarjaan karsinnan kovimman lukeman 1487. Niko on kahdeksannesta sijasta 25 pisteen ja neljännestä sijasta 113 pisteen päässä eli hieman samanlainen on hänen tilanteensa kuin Sanna Pasasen. Mahdollisuuksia on vielä vaikka mihin, joten jännitettävää kotikatsoimoissa iltavirkuille riittää.

Tänään Hermosillossa naiset ja miehet aloittavat kahdeksan sarjan pelin kello 18:00 Suomen aikaa jatkaen karsinnan tuloksiin. Kahdeksan parasta jatkaa sitten meidän aikaamme puolilta öin round robiniin, jossa ei pelata sijoitussarjaa. Viimeinen kisapäivä on huomenna, jolloin neljä parasta keilaa pudotuspelit, välierät alkavat kello 21.30 Suomen aikaa. Pudotuspelit ovat yhden sarjan otteluita.

Seija Lankinen

Kisasivuille


« Palaa