Kansainväliset kilpailut

Tulosta

Suomalaisten WSoB päättyi

13.11.2017

Osku Palermaa ja Pyry Puharinen jäivät vaille jatkopaikkaa myös PBA-turnausryppään viimeisessä osapelissä Scorpion Championshipissä.

Scorpionin tulostaso ei noussut aivan niin korkeaksi, kuin kolmessa edellisessä kisassa, mutta jatkoon päästäkseen piti kuitenkin vedellä päälle 230 keskiarvoa.
Suomalaisten kohtalo kävi selväksi jo kilpailun ensimmäisessä karsintablokissa. Pyry Puharinen pelasi viiteen sarjaan 1076 (keskiarvo 215,2), jolla hän oli tulosluettelossa sijalla 78. Osku Palermaa aloitti kahdeksan pistettä huonommin, siis 1068. Molemmilla miehillä oli pelissään yksi kunnon ravistussarja, eivätkä tulokset muutenkaan päätä huimanneet. Ero jatkopaikkaan oli kasvanut käytännössä liian suureksi.
Toisessa blokissa Osku oli kohtuullisessa vauhdissa, mutta neljäs sarja antoi vain 173 ja viimeisetkin toiveet menivät siinä. Blokkitulos 1135 (ka. 227,0) antoi yhteensä 2203, jolla hän päätyi sijalle 52, eroa karsintarajaan jäi 106 pistettä. Pyryn toinen peli antoi vain 1044 (208,8), eikä yhteistuloksella 2120 päässyt listalla riviä 93 ylemmäs.

Karsintaykköseksi veteli Meksikon Arturo Quintero, joka rullasi ensimmäiseen blokkiin 1260 ja toiseen tehty 1160 riitti pitämään miehen kärkipaikalla tuloksella 2420. Toinen oli USA:n Kevin Bidwell, 2396 ja kolmas parin vuoden takainen Ballmaster-voittaja Bill O’Neill, 2386. Vierasmaalaisista jatkoon selvisivät myös englantilaiset Stu Williams ja Dom Barrett sekä Kanadan Raymond Lussier ja aussi Jason Belmonte. Liz Johnson hätyytteli jälleen jatkopaikkaa avausblokillaan 1216, jolla hän oli kolmossijalla. Toinen peli putosi kuitenkin 1033: een ja samalla tämä paras nainen valui listalla 36:ksi ja putosi siis jatkosta.

Osku Palermaa viestitteli tuntemuksiaan ennen viimeistä osakilpailua seuraavasti:
- Olosuhteet ja tulokset on aivan turhan helpot/isot. Liian helppoa lähdöstä ja aika lailla samasta paikasta on paras vetää kelit. Ja se näkyy tuloksissa. Ja tästä syystä varsinkin eilen (Cheetah) vasurit juhlivat. Esim. Jesper (Svensson) on pelannut kaikki kolme keliä samasta paikasta merkeillä, hieman eri breikki eilen ja vaihtanut palloa kerran.
- Se ei ole tekosyy, vaan miten asiat on, ja sen kanssa pelataan. Mitä enemmän antaa sen vaikuttaa, sitä enemmän häviää pisteitä.
- Itse olen yrittänyt päästä parempaan fyysiseen kuntoon kotona kesän ja syksyn aikana ja ilmeisesti en ole antanut kropalle tarpeeksi aikaa palautua kaiken lentelyn (kun lentelee, niin kropalla menee ainakin tupla aika palautua) ja muun lomassa, niin alaselässä/lonkassa on jotain vialla. Se välillä aiheuttaa spasmeja ja jalat menee mihin sattuu, aiheuttaen 2-3 huonoa vetoa välillä per sarja. Niihin ei täällä oikein ole varaa. Eilen pelasin mielestäni riittävän hyvin, mutta ei vaan. Jokaiseen cuttiin pääsee vain 1 pelaaja 12:sta, joten ei ne helppoja ole.
- Radoittelussa olisi toivomisen varaa, kun kaikki menee oikealle ja liikutaan 4-12 rataa per sarja eli seurataan samaa sektiota koko ajan. Ja se vanha klisee, että ei rata arpa ole osunut, on aika kohdallaan tällä kertaa. Meillä on kuitenkin ihan OK pelaajat (Pontus Andersson, Kris Prather, Mik Stampe, Hyun Bun Kim ja minä) mun rataparilla, mutta kukaan ei ole ollut oikein lähellä kertaakaan. Chameleonilla eka blokki oli OK arpa, toinen kehno. Sharkilla eka blokki oli hyvä arpa, toinen tosin tosi heikko. Ja eilen Cheetahilla ”päästiin” seuraamaan ensin rataparia, jossa kaikki viisi veti uretaanilla sitten toisella 2 kymmenestä. Se kuuluu peliin ja niin se on. Halli on iso (78 rataa) ja kuten yleensä muuallakin, niin täälläkin on 3-4 eri ”hallia”, joka myös pelaa osansa asiaan. Loppupäässä on perät enempi jäässä jne.
- Tänään on vuorossa Scorpion, joka tuntui myös aika helpolta alempaa, mutta saa nähdä mistä väki päättää vedellä. Kovasti olen töitä tehnyt ja sitä jatketaan tänään! About 100 taitaa olla World Champs cuttiin. Sinne ja Scorpion matseihin tänään!!

Toiveikkuudesta huolimatta Osku ei siis jatkopaikkaa kummassakaan kilpailussa onnistunut lunastamaan.

PBA World Championshipin karsinnan kärki on tuttua porukkaa. Kaikkien neljän ”eläinkelin” yhteenlaskettujen karsintatulosten, 40 sarjaa, jälkeen 49 pääsee jatkopeleihin. Ylivoimaisessa johdossa on Ruotsin kaksikätinen vasuri Jesper Svensson, joka on vedellyt nuo 40 sarjaa keskiarvolla 239,9. Toinen kaksikätinen, tosin oikealta puolelta heittävä, Jason Belmonte on toisena, mutta jo lähes 200 pistettä Jepelle jääneenä. Seuraavina tulevat USA:n Tom Smallwood ja Tanskan Thomas Larsen. Jatkopaikka vaati 222,8 keskiarvoa. Palermaan tahti oli 220,6 ja hän jäi 68. sijalle 89 pistettä katkosta. Nuori Puharinen keilasi kiitettävää tahtia, mutta keskiarvo 215,1 ei isojen poikien seurassa riittänyt kuin sijalle 107 kaikkiaan 188 loppuun pelanneen keilaajan joukossa. Kisan aloitti 195 pelaajaa.

Nyt Renossa siirrytään jatkopeleihin. Maanantaina ja tiistaina keilataan World Championshipin jatkot, 2x5 sarjaa molempina päivinä. 60 sarjan perusteella viisi kärjestä menee TV-porraspeleihin ensi sunnuntaina.
Eläinkisojen jatkossa 16 keilaajaa pelaa paras viidestä otteluita ja sitten kahdeksan voittajaa jatkaa paras kolmesta pelitavalla. Välierät ja loppuottelut televisiossa vedellään yhden sarjan otteluin. Keskiviikkona keilataan Chameleonin ja Sharkin jatkot, torstaina sitten Cheetahin ja Scorpionin.
Perjantaina on näytösottelu USA vastaan muu maailma. Lauantaina keilataan kaikkien eläinkisojen TV-pelit ja sunnuntaina siis World Championshipin porraspelit. Koko WSoB rysäys päättyy World Bowling Tourin TV-finaaliin, jossa mukana ovat vuoden kolme eniten WBT-pisteitä kerännyttä naista ja miestä.
Kaikki edellä mainitut päivät viittaavat paikalliseen aikaan. Aikaero Suomen ja Renon välillä on kymmenen tuntia.

Pekka Korpi

PBA:n sivuille
Talin Facebook-sivuille

 

 

 


« Palaa