SM-Liiga

Tulosta

Naisten liigan kolmas kierros Lahdessa kotijoukkueen nimissä

18.11.2017

Giants siirtyi kokonaistulosten kärkeen, Bay hallitsi päivän tuloslistaa.

Naisten SM-liigan kolmas kierros käynnistyi Lahdessa lauantaina 18.11. klo 11. Seitsemän tunnin rupeaman jälkeen Bay oli päivän ehdoton kuningatar 94 pisteellään.

- Mahtava päivä. Pelattiin hyvin yhteen ja keskusteltiin yhdessa peliliikkeistä. Siirryttiin jatkuvasti ylemmäs ja se näytti toimivan. Ero kaveni mukavasti kärkijoukkueisiin joten hyvällä fiiliksellä huomiseen, kertoi joukkueenjohtaja Hannele Impola. - Huomenna saadaan vielä Puhakan Jaana taustalle auttamaan!

Kokonaistuloksissa Giants pitää ykkössijaa pistein 254. GB on perässä 20 pistettä ja Bay kolmantena pistein 216. Bayn Eliisa Hiltunen ja Impola hallitsivat myös henkilökohtaista tuloslistaa. Kolmas oli Nasevien ankkurina vahvasti pelannut Petra Eriksson-Sola.

Bay
Päivän joukkue Bay

 

Tulokset 7. pelatun ottelun jälkeen 
Henkilökohtaiset tulokset 

1. ottelut

Naisten SM-liigan kolmannelle kierrokselle lähdettäessä GB ja Giants jakoivat samat raskaat pisteet, mutta kaadetuilla keiloilla GB piti sarjajohtajan paikkaa. Seurat olivatkin vastakkain heti ensimmäisessä ottelussa. Giants aloitti vahvemmin ja puolivälissä peliä johtivat jokaista sarjaa.  Loppu ei tuonut muutosta asiaan GB:n jäädessä 673 pisteeseen, Giantsin kaataessa 852. "Mies miestä vastaan" -pelitapaa käytettäessä siis Giantsille kaikki pisteet 16-0.

Giants
Giants tuulettaa

GB piti toisen sijansa Bayn kiriessä Smashia vastaan pistein 14-2. Täydestä rivistä jäi puuttumaan muutama vaivainen piste Hannele Impolan hävitessä Marjaana Stenvallille 196-200. Bayn paras henkilökohtainen tulos Krista Pölläselle tuloksella 212.

TuUl ja Cherry keilasivat sarjojen raskaat pisteet tasan, mutta 14 pisteen kokonaispisteiden voitto toi TuUl:lle kahdeksan raskasta lisää. Samoin kävi Nasevien ja TPS:n kohtaamisessa, yhteispistein 727-777 myös tämäkin voitto Turkuun. Ensimmäisten otteluiden parhaan sarjan kuittasi TPS:n Peppi Konsteri, 240.

Kaatoiloittelusta ei päästy nauttimaan vielä ensimmäisissä peleissä. Reiät täplittivät tulostauluja ja ehjät sarjat olivat vähemmistönä. Sarjan loppua kohden paikat tuntuivat hieman aukeavan, ja ehkä tulostasokin nousee seuraaviin otteluihin.

 

2. ottelut

Päivän edetessä kaatopaikka tuntui löytyvän ainakin muutamille. Päivän pisimmästä jonosta vastasi Bayn Eliisa Hiltunen kuudella kaadolla ja päivän toistaiseksi parhaalla sarjalla 257. Bay veikin TuUL:a vastaan kolme neljästä ja lunasti näin itselleen 14 raskasta pistettä. Bayn kokonaistulos 817 oli myös ainoa paritulos.

Bay
Bayn naisilla hymy herkässä

Giants suoritti tasaisesti ja vei Nasevia pistein 12-4. Kaksikon paras yksittäinen sarja oli silti Nasevien Petra Eriksson-Solan 247. Samaan aikaan GB sai peliään haltuun, paransi kokonaistulostaan sadalla pisteellä ja tylytti TPS:ää pistein 16-0. Smash ja Cherry keilasivat sarjojen raskaat tasan, mutta kokonaistulos toi Smashille lisäpisteet ja lopputulos näin ollen 12-4.

 

3. ottelut

Bay jatkoi edellisen sarjan ilotulitustaan puoli sarjaa, mutta hyytyi hieman loppua kohden. Cherry kiri sopivasti ja sarjojen raskaat pisteet menivät tasan. Bay suoritti kuitenkin viimeiset ruudut vahvemmin ja vei yhteistuloksen 840-815. Bayn paras Hannele Impola pistein 246, Cherryn Elli Koivisto 232.

Smash ja TuUL keilasivat tasaisesti, mutta jokainen piste lasketaan ja tällä kertaa sarjavoitot Smashille 3-1 ja samalla kokonaispisteet 14-2. GB keilasi yhteistuloksellisesti tasan Bayn kanssa pistein 840, mutta kohtaamisessa Nasevia vastaan sillä lunastettiin täydet 16 pistettä. Nasevien paras jälleen Eriksson-Sola, 216, GB:llä Heidi Manninen 226.

GB
GB:n tuuletusnäyte

Päivän tähän asti parhaan neljän sarjan tuloksen 858 keilasi kuitenkin Giants. TPS vastasi 712 ja luovutti vastustajalleen täydet pisteet. TPS:n paras Peppi Konsteri 200, Giantsin Mari Nurmilo 236.

Tauolle siirryttäessä päivän kärkipaikkaa hallinnoi Giants 44 pisteellä Bayn ollessa toinen pistein 40. Kokonaispisteissä Giantsin ero toisena olevaan GB:een on 12 pistettä (210-198). Bay edelleen kolmantena lukemin 162 ja viivan alla seuraavana TPS pisteillä 128.

 

4. ottelut

Tauon ja uuden hoidon jälkeen päivän kärkisijoja pitävät Giants ja Bay pääsivät ottamaan mittaa toisistaan. Bay aloitti kahteen ruutuun kolmella reiällä Giantsin sortuessa vain yhteen tyhjään. Kolmanteen ruutuun Bay teki kuitenkin pystybingon ja nosti itsensä takaisin peliin. Seuraavissa ruuduissa molemmat haparoivat tasaisesti, kunnes Bayn Pöllänen ja Hiltunen löysivät kaatovaihteen ja nostivat joukkueensa yhteispistevoittoon 787-658. Sarjavoitoista Giants nappasi yhden, joten yhteispisteet jakautuivat 14-2. Paras yksittäinen sarja Bayn Pölläselle 213.

Nasevien ja TuUL:n kohtaaminen alkoi TuUL:n hienoisessa johdossa. Tilanne kuitenkin tasaantui ruutu ruudulta, ja kun Sari Ohrimovitsch-Tyynelä löysi oikean pelimerkkinsä, Nasevat sinetöi kokonaistuloksen voittonsa. Yhteistulos 751-744 ja sarjavoittojen kanssa raskaan pisteet Naseville 12-4.

Cherry ja TPS taistelivat kokonaispisteistä viimeisiin heittoihin. Tällä kertaa pidemmän korren veti TPS ja kuittasi kahdeksan raskasta tuloksella 689 Cherryn 680 pistettä vastaan. Sarjavoittojen mennessä tasan lopullinen pistejakauma TPS:lle 12-4. Ainoa paritulos TPS:n Tiia-Maria Roosille 203.

Cherry
Cherry keskittyy

Smash tarjosi kunnon vastuksen sarjakakkonen GB:lle. Ainekset olivat isompaankin, mutta valitettavat yksittäiset kymppiruudun virheet tasasivat tulosta ja sarjavoitot menivät tasan 2-2. Kokonaispisteet kuitenkin Smashille 758-734. Paras ja myös ainoa parisarja Smashin ankkurina venyneelle Jaana Taavitsaiselle, 208.

 

5. ottelut

TPS johti Smashia hienoisesti alusta lähtien. Vain Sari Koskiniemi laittoi vastapelaajalleen kampoihin ottaen voiton kolmella pisteellä, mutta muiden voittojen mennessä TPS:lle kokonaispisteet jakautuivat 14-2. TPS:n paras yksittäinen sarja Tiia-Maria Roosin 216 ja Smashin Irene Lehden 209.

Smash ja TPS
Smash vs. TPS

GB keräsi itsensä eikä antanut Cherrylle jalansijaa. Vain Jessica Kauhanen ja Senni Savikurki kävivät tiukan mittelön sarjavoitosta, joka ratkesi kymppiruudun ylimääräisellä heitolla GB:n Savikurjelle 202-201. Kokonaispistein 875-727 raskaat pisteet jakautuivat siis kylmästi GB:n hyväksi 16-0. Paras yksittäinen sarja Heidi Manniselle 244.

Tällä kertaa kärkeä heilutteli Nasevat, joka antoi päivän ykkössijoittuneelle Baylle kunnon vastuksen. Joukkueet olivat kokonaistuloksessa jatkuvasti parinkymmenen pisteen sisällä ja vasta viimeinen ruutu varmisti Bayn voiton. Sarjavoitot menivät kuitenkin Naseville 3-1, joten kokonaislukemat jakautuivat Baylle 10-6. Joukkueiden parhaimmat suorittajat olivat jälleen Bayn Hannele Impola, 213, ja Nasevien Petra Eriksson-Sola, 217.

TuUL ja Giants kävivät tiukkaa taistoa useammastakin sarjavoitosta. Kolme kertaa neljästä Giants vei kuitenkin voiton ja lunasti itselleen 14 raskasta pistettä. Paras yksittäinen sarja loppujonoa tykittäneelle Piritta Majalle 221.

 

6. ottelut

GB jatkoi vahvaa tekemistä ja vei täydet 16 pistettä TuUL:lta lukemin 867-691. Vahvin suorittaja oli Senni Savikurki tuloksella 268.

Bay otti vahvan lähdön johtuen lähinnä Pölläsen iloisesta seitsemän jonosta. Seurakaverit tosin seurasivat tasaisella suorittamisella Pölläsen esimerkistä ja lopputuloksesta 933-768 huolimatta TPS onnistui haastamaan kahden sarjan raskaissa pisteissä. Ensimmäinen sarja Impolan ja Rytkösen välillä kääntyi kymppiruudun tuplalla Impolan hyväksi. Vilma Salo yritti kiriä omaa vastustajaansa loppujonolla, mutta TPS:n Roos piti pintansa ja voitti lopulta 235-228. Raskaat pisteet siis Baylle 14-2 päivän kovimmalla yhteistuloksella.

Smash ja Giants kulkivat rinta rinnan yhdeksänteen ruutuun saakka. Laura Aaltosen kymppiruudun tupla toi ensimmäisen sarjavoiton Giantsille lukemin 197-196 ja lopputulosta Giantsille petasi seuraavan sarjan loppuun umpeen muurannut Riikka Nenonen. Smash onnistui lopulta viemään yhden sarjavoiton ja jäi loppupisteissä 24 pisteen päähän. Raskaat siis Giantsille 14-2.

Myös Nasevat ja Cherry kirittivät toisiaan. Ensimmäisen sarjan pisteet menivät Naseville, mutta toisessa sarjassa kymppiruudun tyhjä ja Cherryn Jonna Jokisen vahva suorittaminen ankkuripaikalta toi kuitenkin lopulta selvän voiton Tampereelle lukemin 753-673 ja raskain pistein 14-2.

Nasevat
Nasevat

Ennen viimeistä peliä kokonaistilannetta hallitsee edelleen GB. Päivän parhaan joukkueen tittelistä kisaavat Giants, 74, ja Bay, 78, GB:n kiriessä kolmannella sijalla nyt 68 pisteeseen.

 

7. ottelut

Viimeisissä otteluissa oli nähtävillä jo jonkin sortin turnausväsymystä. Giants ja Cherry olivat rinta rinnan viimeisiin ruutuihin saakka. Aaltosta lukuun ottamatta Giants tuuppasi kuitenkin kympin täyteen kaatoja ja vei kokonaispisteet 841-804. Yhdellä sarjavoitolla, Jokisen 239 pisteellä, Cherry lunasti kuitenkin itselleen 2 raskasta pistettä. Giantsin paras oli Ani Juntunen pistein 235.

Smash ja Nasevat keilasivat päivän tiukimman ottelun, kun ankkureiden Taavitsaisen ja Eriksson-Solan kaksinkamppailu päättyi tasapisteisiin 224. Lopputuloksessa ero jäi kolmeen pisteeseen Nasevien viedessä voiton lukemin 829-826. Raskaat pisteet siis näin ollen 11-5. Nasevien paras oli Suvi Leskinen sarjalla 247.

TPS ja TuUL eivät kumpikaan loistaneet tulostasollaan, mutta TPS:n 723 riitti selvään 16-0 voittoon TuUL:n 581 pistettä vastaan. Samanlainen efekti oli nähtävillä illan viimeisessä kärkikamppailussa, kun GB romahti tuloksella 648. Bay vastasi pistein 822 ja vei itselleen täydet pisteet. Bayn paras oli ankkurina loistanut Eliisa Hiltunen, 246.

Tulokset 7. pelatun ottelun jälkeen 

 

Ruusa Aalto


« Palaa