Kansainväliset kilpailut

Tulosta

Belmonte voitti PBA World Championshipin

20.11.2017

World Series of Bowling huipentui Renossa kaikkien “eläinkisojen” yhteiseen lopputurnaukseen, PBA World Championshipiin. Sen voitti Australian kierrehirmu Jason Belmonte.

Kaikkiaan 60 sarjaa neljällä eri olosuhteella oli tahkottu viiden parhaan porraspelaajan löytämiseksi, joten tuurista ei todellakaan ollut kysymys. Porraspeleihin oli selviytynyt kaksi vasenkätistä, kaksi kahdella kädellä heittävää ja yksi kaksikätinen vasuri. Mitäpä tuosta pitäisi tuumia?

Ensimmäisessä matsissa kohtasivat kahden käden mies Kyle Troup ja vasuri Matthew Sanders, jenkkejä molemmat. Kovaa lyötiin alusta alkaen, Troup aloitti kuudella kaadolla, ja Sanders seurasi neljän kadon turvin. Sanders kiri rinnalle kolmella kaadolla ja kun Troup missasi kymppiruudun ylimääräisellä heitolla kymppikeilan, kaverukset päätyivät tasapisteisiin 248-248. Yhden pallon uusinnan voitti Troup 10-7 ja meni jatkoon.

Troup sai vastaansa toisen jenkkivasurin, Ryan Ciminellin. Nyt eivät miehet saaneet 200 pistettä rikki, vaan Ciminelli otti voiton 193-180. Ciminellin sarjasta löytyi yksi 4-6 reikä ja Troupilta kaksi kolmen keilan ryhmästä tehtyä missiä. Molemmat miehet tekivät loppuun tuplan ja näin Ciminellin johtopaikka piti.

Kolmanteen peliin lauteille nousi eräs viime vuosien menestyksekkäin keilaaja, toinen kahden käden tyylin edelläkävijöistä Osku Palermaan lisäksi, Australian Jason Belmonte. Ciminelli karkasi tekemällä kaato-paikon päälle kyysi kaatoa jonoon. Belmonte aloitti neljällä paikolla, ennen kuin jyvä löytyi. Sitten hän vetikin kaatoputkensa peräseinään saakka, kahdeksan kertaa. Kun Ciminelli heitti viimeisen ylimääräisensä paksuksi ja jätti kaksi keilaa pystyyn, tuli tulokseksi TV-pelien toinen tasuri, 257-257. Ciminelli sai uusintaheitollaan pois vain seitsemän keilaa, joten Belmonten yhdeksän antoi voiton ja paikan loppuotteluun Ruotsin Jesper Svenssonia vastaan.

Finaalisarjan Belmonte aloitti triplalla, kun taas vasemman käden puolelta kaksin käsin rullaavan Svenssonin ensimmäiseen ruutuun jäi tyhjä 6-7-10 reiästä. Jeppe ryhdistäytyi tuon jälkeen ja nousi sarjan johtoon viidellä kaadollaan, sitten häneltä loppuivat rastit. Ei saanut Belmontekaan tuplaa ennen kuin kymppiruutuun ja vielä tuli kolmas ylimääräisellä. Ruotsalainen ei pystynyt tuohon vastaamaan ja niin Belmonten saavutustili kasvoi jälleen yhdellä voitolla tuloksin 238-225. Voittajan pankkitilille rapsahti mukavat 60 000 taalaa, Svenssonin tyytyessä puoleen tuosta.

Pekka Korpi

PBA:n sivuille

 

 


« Palaa