Arvokilpailut

Tulosta

Viimeisessä ruudussa tappioon

Joonas Jähi...

03.12.2017

Suomen Joonas Jähin, Niko Oksasen ja Petteri Salosen trion välierä Hongkongia vastaan oli jo poikien omissa käsissä, mutta luisui sitten tappioksi viimeisen miehen viimeisessä ruudussa pisteisiin 613-616.

Pelin alussa Hongkong pääsi hieman karkuun, mutta viidennessä ruudussa Michael Mak teki 4-6 reiän ja 5-reiän kaksi ruutua myöhemmin. Näin Suomi sai pienen edun itselleen. Ysiruutuun Joonas Jähille tuli kaadon jälkeen 2-10 reikä ja siitä tyhjä. Mak kuittasi sen tyhjällä 1-2-8-10 reiästä.
Kymppiruutuun Joonas teki tuplan ja otti sitten yhdeksän pois. Eric Tsengin vastaus oli 7-paikko ja kaato. Niko Oksanen, jolla sarjan alkupuolella oli vaikeuksia, teki kolme hyvää heittoa muuraten kympin umpeen, Mak vastasi kaadolla ja 7/2 ruudulla. Pelin voitto oli pedattu Petterille, joka oli heittänyt koko sarjan hyviä avauksia. Se huono tuli sitten juuri ratkaisu paikkaan, pystyyn jäi 3-10 reikä. Se jäi Petteriltä paikkaamatta ja voitto kääntyi Hongkongille kolmella pisteellä.
Pettymys oli valtava, mutta nopeasti pojat olivat itse jo valmiita hommaa hieman puimaan.
- Ei minulla ole tästä paljoa sanottavaa. Odotin tätä niin paljon, Joonas totesi lyhyesti.
- Taas jäi siinä alussa pari heittoa jakoihin, mutta sitten oli hyviä heittoja. Ja taas jäi tuplan jälkeen imukeila (9) ja sen jälkeen tuli taas kaato. Se harmittaa. Tiukka peli, kääntyi nyt heille, Niko tuumasi.
Petteri oli eniten harmissaan ja nimenomaan Joonaksen ja Nikon puolesta.
- Yhdeksän hyvää heittoa siihen alkuun. Vedin sen viimeisen takaisin, kun se lähti vähän etuajassa, mutta en miettinyt sitten enää heittoon lähtiessäni sitä takaisinvetoa, Petteri kertoi siitä, kun hän kymppiruudun ensimmäisen yrityksensä veti takaisin.
- Se heitto jäi sitten vähän käteen kiinni. Paikkoheitto ei ollut niin huono, miltä se näytti, mutta täällä myös paikkoheitto kääntyy ja niin siinä sitten kävi. Se olisi hyvin voinut olla paikko. Harmittaa poikien puolesta, kun he tekivät niin hyvän kymppiruudun ja antoivat minulle mahdollisuuden. Eikä siinä tarvinnut edes mitään triplaa tehdä. Ankkurin tehtävä vaan on hoitaa homma, harmittaa, että hieno sarja kulminoituu sitten tähän viimeiseen ruutuun, Petteri harmitteli.
Miesten toisessa välierässä Taiwan voitti Japanin 613-559. Naisten välierissä USA voitti Indonesian 663-610 ja Saksa Taiwanin 582-560.

Seija Lankinen

MM-sivulle

 


« Palaa