Arvokilpailut

Tulosta

USA – Taiwan, Singapore - Malesia

04.12.2017

Joukkuekilpailun välierät Baker pelitavalla olivat erittäin jännittävät. Voittajiksi niistä selviytyivät naisten kilpailussa Singapore ja Malesia, miesten turnauksessa USA ja Taiwan.

Naisten välierässä Singapore ja Korea kävivät tiukan taistelun jokaisessa sarjassa. Otteluthan pelattiin Baker-pelitavalla, paras kolmesta sarjasta tuloksin. Korea voitti ensimmäisen sarjan pisteellä, kun Dawun Jung teki ylimääräisellä heitollaan kaadon ja Singaporen Shayna Ng otti vain kahdeksan keilaa pois. Toista sarjaa Singapore johti hienokseltaan koko ajan ja sen Shayna Ng sinetöi kaadoilla 218-215 voitoksi. Ankkureiden käsiin jäi myös kolmas sarja. Korea johti sitä alussa, mutta Singapore tuli peliin mukaan 5-6 ruutujen tuplalla, Korean tehdessä 6/3 ruudun kuudenteen. Dawun Jung teki kymppiruutuun kaadon jälkeen yhden kaadon lisää, mutta jätti sitten kolme keilaa lavalle. Shayna Ng kiitti, muurasi kympin umpeen ja vei Singaporen loppuotteluun 213-209 sarjavoitolla ja pistein 2-1.

Toisessa välierässä Kolumbia voitti Malesialta ensimmäisen sarjan 207-198, mutta hävisi toisen reilulla erolla 168-248. Ratkaisusarja sai dramaattisen lopun. Malesian kokenut Shalin Zulkifli lopetti 5/4 ruudulla ja tarjosi Kolumbian Clara Guerrerolle mahdollisuuden tasapeliin. Kaksi kaatoa Clara teki, mutta ei kolmatta ja Malesia voitti pisteellä 182-181 ja matsin 2-1.

Tanskan ja Taiwanin välinen miesten välierä oli erikoinen. Taiwan voitti ensimmäisen sarjan 215-184, Tanska toisen 279-158 ja Taiwan sitten kolmannen 235-156.

USA ja Kolumbia väänsivät tiukemmin. Kolumbia otti ensimmäisen pisteensä avaussarjan 201-173 voitolla, mutta USA tasoitti ottelun voittamalla toisen sarjan 237-230. Kolmas sarja eteni tasaisesti ja ratkaisun jäi ankkureiden, Tommy Jones ja Andreas Gomez, käsiin. Molemmat tekivät kympin ensimmäisellä heitollaan kaadon. Jones ei toista saanut, mutta Gomezin oli pakko tehdä vielä kaksi voittoon. Yhden hän teki, toista ei ja sarja päättyi tasan 218-218. Uusinnassa jokainen pelaaja heitti yhden heiton ja niiden tulokset laskettiin yhteen. USA vei tämän jännärin yhden pisteen erolla 47-46.

Seija Lankinen

MM-sivulle


« Palaa