Arvokilpailut

Tulosta

Malesia ja USA joukkuemestarit

Naisten joukkuemaailmanmestari Malesia.

04.12.2017

MM-kilpailujen kuninkuuslajin, joukkuekilpailun miesten kulta jäi isäntämaa USA:lle. Naisten mestaruuden voitti Malesia.

Naisten loppuottelu ratkesi kahdessa sarjassa Malesialle 2-0. Singaporella oli neljä kaatoa viidennestä ruudusta alkaen, mutta yhdeksänteen Hui Fen New teki reiän ja Malesialle meni parilla pisteellä edelle. Shalin Zulkifli teki loppuun paikko-yhdeksän ruudun ja Shayna Ng:ltä vaadittiin tuplaa. Yhden kaadon hän teki, mutta ei toista, ja Malesia voitti 214-209. Toista sarjaa Malesia johti 11 pisteellä puoliväliin saakka, Cherie Tan ja Daphne Tan ottivat sen tuplalla kiinni ja oltiin liki tasapisteissä. Kasiruutuun Malesian Siti Safiyah teki puhkaisun, mutta Hui Fen New vastasi siihen tyhjällä kakkoskympistä. Zulkifli jätti Singaporelle vielä mahdollisuuden, kun hän lopetti paikko-seitsemän ruudulla. Shayna Ng ei pystynyt tilaisuutta käyttämään, hän lopetti sarjan isoon reikään ja Malesia kuittasi pelin 188-177 sarjan tuloksin.

Miesten loppuottelussa Taiwan ei saanut kunnollista keilareaktiota aikaiseksi oikeastaan ollenkaan. Heidän ”hyrräheitoistaan” jäi erikoisia keiloja pystyyn ja USA vei avaussarjan 210-189. Toisen sarjan alkuun Taiwan sai tuplan, mutta sen jälkeen tuli taas kaikkea sekalaista. Ei USA:aan mitään kaatojuhlaa viettänyt, mutta piti Taiwanin koko ajan parinkymmenen pisteen päässä. Tommy Jonesille riitti kaato kymppiruutuun sulkemaan oven vastustajalta. Toisen sarjan numerot kirjattiin USA:lle 200-180.

Huomenna jatketaan mastersin finaaleilla, jotka päättävät nämä MM-kilpailut. Osku Palermaa kohtaa aamulla ensimmäisessä matsissaan Tanskan Carsten Warming Hansenin. Petteri tulee peleihin toiselle kierrokselle. Mastersissa keilataan paras kolmesta sarjasta otteluita, ensimmäinen kierros alkaa kello 19:00 Suomen aikaa.

Seija Lankinen

MM-sivulle


« Palaa