Arvokilpailut

Tulosta

Dawun Jung uusi mestaruuden

Dawun Jung, kaksinkertainen MM-mastersvoittaja.

05.12.2017

Korean Dawun Jung onnistui ensimmäisenä naisena kautta MM-historian uusimaan mastersin voiton. Malesian Li Jane Sin kukistui loppuottelussa 2-0 selkein sarjoin. Miesten kullan otti Kanadan Francois Lavoie.

Dawun Jung aloitti loppuottelun triplalla, Li Jane Sin teki tuplan. Viidenteen ruutuunsa Sin teki reiän, ja Dawun karkasi 10 pisteen johtoon. Siitä molemmat jatkoivat neljällä kaadolla ja peli oli valmis. Dawunin voittonumerot olivat 256-225. Myös toinen sarja alkoi korealaisen kaatotahdeilla. Viiden jonolla hän meni menojaan, kun Sin ei saanut edes tuplaa sarjan alkupuoliskolle. Loppuun Sin sitten kaatojonon pudotti, mutta se tuli liian myöhään. 31-vuotias Dawun voitti toisen sarjan 236-221 ja maailmanmestaruuden toisen kerran peräkkäin.

Miesten loppuottelun molemmat sarja ratkesivat viimeiseen ruutuun ja molemmat Taiwanin Zhe-Jia Xun virheeseen. Kanadan Francois Lavoie teki ensimmäisen sarjan toiseen ruutuunsa 2-8-10 reiästä tyhjän, mutta ei päässyt taiwanilainen karkuun, kun kaatoja ei tullut. Frankie iski tyhjän päälle triplan ja johti seitsemällä pisteellä. Xu sai ensimmäisen tuplansa 6-7 ruutuihin ja meni muutamalla pisteellä ohi. Frankie nousi uudelleen johtoon toisella triplalla. Xu jätti ysiruudussa pystyyn viitoskeilan, jota hänelle jäi koko loppuottelussa paljon. Viimeiseen ruutuunsa Xu läväytti seiskakympin ja Francois pokkasi loppujonolla 247-206 voiton. Toinen sarja oli lähes samanlainen. Sitäkin Frankie johti parilla kymmenellä pisteellä, kun Xu paikkaili viitoskeilaa. Viimein 7-9 ruutuihinsa Xu teki triplan ja oli kiinni sarjan voitossa. Kymppiruudun stereoihin sitten päättyi hänen turnauksensa ja käteen tuli hopeaa. 24-vuotiaan Francois Lavoien voittopisteet toisessa sarjassa olivat 216-199.

South Point Bowling Plaza, Las Vegas vaikenee.

Seija Lankinen

MM-sivulle


« Palaa