European Bowling Tour

Tulosta

AIK aloittaa EBT-vuoden

03.01.2018

Perinteinen Tukholman AIK-turnaus on liittynyt mukaan European Bowling Tourille ja kiilasi Ballmaster Openin eteen vuoden ensimmäiseksi kilpailuksi.

Nykyisen tavan mukaan ison kilpailun nimeen liitetään sponsori, siten Tukholman kisa kulkee virallisesti nimellä AIK International Tournament Powered by Track. EBT-statuksen myötä AIK on saanut osallistujikseen koko joukon kovia nimiä, jotka lyövät kaksi kärpästä kerralla ja tulevat ensi viikolla Helsinkiin keilaamaan myös Brunswick Ballmaster Openia. Amerikan tulijoita ovat mm. Walter Ray Williams Jr. ja Francois Lavoie. Suomesta länsinaapuriin matkustaa parikymmentä keilaajaa.

AIK:n pelitapa on tavallisuudesta poikkeava, kuten nykyisin tuppaa olemaan. Eri tavoilla, mm. aikaisista eristä, naisia, junioreja, senioreja ja alle 200 keskiarvon omaavia jatkoon pääsee kaikkiaan sata keilaajaa. 44 pääsee suoraan loppukilpailuun ja 56 keilaa ns. semifinaalissa. Kuuden sarjan jälkeen siitä menee 12 kärjestä varsinaiseen loppukilpailuun. Siinä ensimmäisessä vaiheessa keilataan jälleen kuusi sarjaa, josta 24 etenee toiselle kierrokselle, johon mukaan tulevat karsinnan kahdeksan parasta. Nämä 32 pelaavat taas kuusi sarjaa ja 16 jatkaa noihin pisteisiin sitten neljä sarjaa. Porukka pienennetään puoleen ja taas rullataan neljä sarjaa edellisiin pisteisiin. 14 sarjan perusteella kolme parasta keilaa sitten yhden sarjan porraspelit, kakkonen ja kolmonen ratkovat toisen loppuottelijan senhetkistä ykköstä vastaan.
Erikoista on neljä B-finaalia sellaisille keilaajille, jotka eivät päässeet varsinaiseen finaaliin. Naisille, senioreille, junioreille ja alle 200-keilaajille, kullekin erikseen. Kaikki ryhmät keilaavat viiden sarjan round robinin 20 pisteen voittobonuksilla.
On siinä Tukholman Bowl-O-Ramassa huisketta parin päivän ajan.

Karsinta on alkanut jo Tapaninpäivänä ja jatkuu aina Loppiaiseen, jolloin vedellään viimeinen karsintaerä klo 16 Suomen aikaa alkaen. Semifinaali keilataan vielä lauantai-iltana ja varsinainen loppukilpailu sunnuntaina.

Keskiviikkoiltaan mennessä on jo pelattu yhdeksän erää ja tulosta on syntynyt. James Gruffman on vasuroinut keiloja 1465 pisteen edestä, Isabelle Hultin on kaksi pistettä jäljessä. Kahdeksan parhaan raja on tällä hetkellä (keskiviikkona klo 19.00) 1387 ja 38. sija, eli finaaliraja 1288. Suurin osa ulkomaalaisista on vielä aloittamatta, joten nuo lukemat tulevat vielä nousemaan. Suomalaisista on parhaiten aloittanut Jesse Kallio, jonka 1350 piisaa nyt sijalle 14. Juuso Tiainen on seuraavana pisteen perässä. Noista tuskin kumpikaan riittää sunnuntain loppukilpailuun, vaan uusia pitää…

Pekka Korpi
Järjestäjän sivuille

 

 

 


« Palaa