Muut uutiset

Tulosta

Parker Bohn III veti junnutreenit Talissa

Yhteiskuvassa vasemmalta Parker Bohn III, Leevi Saikkala, Jussi Laine, Lars Knittler, Pyry Puharinen ja Stella Lökfors. Kuva Reija Lundén.

10.01.2018

Helsingin Talin keilahallin Letsbowl-junioreita pääsi tiistai-iltana ammattilaisoppiin, kun Ballmasters-turnaukseen osallistuva Parker Bohn III piti junioreille valmennustunnin.

Junioreiden lisäksi tunnilla oli mukana heidän valmentajansa Reija Lundén ja juniorimaajoukkuekeilaaja Pyry Puharinen, joka hänkin on aikanaan aloittanut keilailun Talin juniorikerhosta. Tunnin aluksi Parker tähdensi junioreille erityisesti seuraavia tuttuja asioita: harjoituksissa ei pidä vain heitellä, vaan jokaisella harjoitustunnilla ja jokaisella heitolla pitää aina olla tietty tavoite, joka voi olla esimerkiksi kaatoheitto tietystä linjasta, eri keilojen ja ryhmien paikkaaminen, tietyn teknisen asian harjoittelu jne. Erityisesti sitä asiaa, joka ei ole sujunut edellisessä kilpailussa, kannattaa harjoittelulla parantaa. Tämän päivän harjoittelun aiheeksi valikoitui irrotusasennon tasapaino, koska liian usein irrotusvaiheessa vartalon painopiste muuttuu, tasapaino pettää, keilaaja horjahtaa ja astuu sivulle ja heitto ei sen vuoksi lähde haluttuun linjaan. Parker havainnollisti, kuinka tasapainon säilyttäminen on tärkeää kaikissa muissakin urheilulajeissa, vaikka lajit, liikeradat ja välineet ovat erilaisia, esimerkiksi voimistelussa, luistelussa, pesäpallossa.

Irrotusvaiheen tasapainon säilymistä harjoiteltiin ensin yhden askeleen heitolla, sitten kahden askeleen heitolla ja lopuksi täydellä suorituksella. Lisäksi kiinnitettiin huomiota tukijalkaan, irrotusasentoon ja pallon irrotussuuntaan. Juniorit harjoittelivat innokkaasti ja tunnin päätyttyä jokaisen heitto näytti tasapainoisemmalta. Hienoa!

Reija Lundén


« Palaa