SM-Liiga

Tulosta

Miesten liigakierros Bayn ja Mainareiden kissa-hiiri -leikkiä

"Immonen sanoi että koittakaa tänään voittaa kaikki. Hyvä taktiikka, toimi!"

27.01.2018

Miesten SM-liiga käynnistyi Lahdessa lauantaina aplodeilla, kun hallillinen keilaajia onnitteli kilpailunjohtaja Jouni Helmistä syntymäpäiviensä johdosta. Joukkueiden puolesta päivän kärkinimi varmistui vasta viimeisen ottelun aikana.

Alkutilanteessa Bay johti sarjaa Mainareiden ollessa 17 pisteen päässä. Varkautelaiset kadottivat eron heti ensimmäisessä ottelussa, jonka jälkeen loppupäivä jännitettiinkin kuka kärkipaikkaa kunkin ottelun jälkeen hallinnoi. Mainarit pitivät Bayn takanaan vielä viidennenkin ottelun jälkeen, tosin tässä vaiheessa enää kaadettujen keilojen voimalla. Päivän kuudes ja viimeinen ottelu määräsi vihdoin kaapin paikan.

Kahden kärkinimen takana tapahtui myös liikettä pitkin päivää. GB nosti itsensä kuudennelta sijalta neljänneksi ja on kolmatta sijaa perässä 15 pistettä. TKK kipusi kolmen parhaan joukkoon Patterin pudotessa samalla viidenneksi. 

Henkilökohtaisissa tuloksissa Mainarit nappasi kolmoisvoiton - Rissanen Juho keskiarvolla 233, Riikonen Onni 222 ja Käyhkö Tomas 221,33.

Pelit jatkuvat huomenna sunnuntaina klo 10.

Tulokset 6. pelatun ottelun jälkeen
Henkilökohtaiset tulokset 6. pelatun ottelun jälkeen
Henkilökohtaiset tulokset, kokonaistilanne

 

1. ottelut

Ratojen puolella toiminta alkoi erittäin maltillisesti. Ehjät sarjat olivat laskettavissa kahden käden sormilla.
”Ikävää, kun pallo menee sinne minne sen heittää”, joku kommentoi radalta nauraen.

Puolessa välissä ensimmäistä ottelua GH johti hienoisesti Patteria, mutta tuloksellisesti molemmilla peli takkuili hieman. Näyttöruutua täplittivät reiät, joita onneksi muutamat kaatojonot tasasivat. Kymppiruutuun mennessä tilanne oli kuitenkin tasoittunut ja lopputuloksesta käytiin tahtojen taisto. Timo Luoto vei sarjavoiton Olli Kovaselta 191-155, mutta Saku Konttila kuittasi Markus Melasen omassa ottelussaan kahdeksalla pisteellä (205-213). Jukka Savolainen heitti loppuun neljä kaatoa ja vaikka viimeinen heitto jättikin keiloja pystyyn, sai tällä Patterille seuraavan sarjavoiton pistein 199-165 Markus Keskiruokasesta. Niko Liukkonen kaatoi Raumalle kun Toni Toivonen ei pystynyt vastaamaan (220-194), joten sarjavoitot jälleen 2-2. Kokonaispistevoitto riippui siis ankkureista. Molemmilla oli alla kaato, Patterin Markku Petäjämaalla useampi. Petäjämaa ei kuitenkaan pystynyt omaansa jatkamaan, ja kun Jouni Mäenpää kaatoi yhden ja vei kahdella seuraavalla heitolla yhdeksän pois, voitto irtosi kahdella pisteellä. Pistejakautuma Raumalle 14-6.

Myös TPS ja RäMe kamppailivat rinta rinnan eikä tyhjiltä vältytty tässäkään pelissä. TPS kuitenkin kiri viimeisellä puolikkaalla kiitos Samu Valarannan (236) ja Jesse Kallion (226), ja vei selvän kokonaispistevoiton 999-903. Raskaista pisteistä Pekka Mäyry ja Sami Salin onnistuivat viemään omansa TPS:n Lassi Aallolta (183-159) Juuso Rikkolalta (188-168), joten kokonaispisteet jakautuivat 16-4.

Grankulla Bowlaren ja Eagle Teamin kohtaamisessa helsinkiläiset johtivat puolen välin paikkeilla. Tilanne säilyi loppuun saakka, kun varsinkin Pyry Puharinen sai väliin viiden putken ja seuransa ainoan parisarjan 257. Otto Lonka sai kuitenkin pisteet omasta sarjastaan ja Joonas Jähi sekä Jyri Hämäläinen heittivät tasapelin, joten kokonaispisteiden potti jakaantui GB 17, ET 3. GB vastasi myös ensimmäisten otteluiden ainoasta parituloksesta 1007 pistettä.

Mainareiden Tomas Käyhkö aloitti pirteästi viiden jonolla ja johdatti varkautelaiset selkeään johtoasemaan tamperelaisista. TKK 2:n peli meni lämmittelystä, kukaan ei yltänyt yli kahdensadan eikä yksikään sarja tuonot voittoa. Mainarit siis murskavoittoon raskain pistein 20-0.

TKK:n toinen joukkue vei viereisellä rataparilla Joes Goldia käytännössä alusta loppuun, vaikka sarjapisteissä joensuulaiset saivatkin vietyä kolme raskasta itselleen. Ainoa puhdas sarjavoitto Mikko Hirvoselle  Jukka-Pekka Lahdesta 189-177 eli raskaat Tampereelle 17-3.

Sarjan kärki, lahtelainen Bay ei saanut peliään käyntiin ja antoi kokonaispisteet Kouvolaan hyvin maltillisella tuloksella 856-981. Vain Juhani Tonteri sai pidettyä pelinsä puhtaana ja sarjalla 207 lunasti pisteet Sebastian Susiluodon 183 sarjaa vastaan. Raskaat siis Kouvolaan 18-2 ja samalla Bay tippui sarjataulukossa toiseksi antaen Mainareille ykkössijan yhden pisteen turvin.

Tulokset

 

2. ottelut

Ensimmäinen ottelu selvästi lämmiteltiin ja toisessa päästiin jo vähän tuloksentekomakuunkin.

RäMe oli puolen välin jälkeen selvästi perässä, mutta Ari Halme löysi kaatopaikkansa ja kahteen viimeiseen ruutuun jonottamaan lähtivät myös Mäyry, Kalle Huusko ja Salin. Kokonaistulos ylsi yli tuhanteen, mutta ei silti riittänyt ET:n 1087 pistettä vastaan. Halme sai kuitenkin sarjallaan pistevoiton Janne Tähdeltä 232-200, joten raskaat jakautuivat 18-2 Kotkan hyväksi.

GB himmaili tällä kertaa alle parituloksen 981, ja kun Mainarit jatkoi ensimmäisen ottelun virettään, helsinkiläisillä ei ollut paljon sanottavaa. Varkauden sarjat Käyhkö 221, Marek Talpa 215, Juho Rissanen 264, Joonas Jehkinen 194 ja Pasi Uotila 206 toivat kokonaistulosta 1100 ja raskaita pisteitä yhteensä 18. Vain GB:n Puharinen sai sarjavoiton Jehkisestä pisteillä 202.

Bay sisuuntui edellisestä ottelusta ja nosti tuloksensa parin paremmalle puolelle. Parhaat sarjat Linus Boström 223, Tonteri 245 ja Teemu Putkisto 248 toivat myös sarjavoitot. Kokonaistulos 1074-936 jätti Patterille viemisiksi vain neljä raskasta pistettä.

Myös AS sai tauluun parilukemat ja vei kokonaispisteet Joes Goldilta 1043-957. Joensuun Mikko Hirvonen vastasi seuransa parhaasta sarjasta 227, joka oikeuttikin sarjavoittoon AS:n Mika Oksasta (177) vastaan. Raskaat silti Kouvolaan 18-2.

TPS ja TKK 2 eivät kumpikaan päässeet paritulokseen, mutta varsinkin TKK 2 paransi peliään edellisestä ja nousi kokonaispistevoittoon 964-920. Sarjatasolla kamppailu oli tiukempaa. TPS:n Jarno Marjakangas lopetti tyhjään, mutta sai voiton TKK:n Mika Lahdesta 172-162. Jere Oksanen jätti yhdeksänteen ruutuun reiän ja antoi Petri Keiturille tilaisuuden kiriä. Raskaat jakoon 222-222. Henrik Puumala vei Rikkolaa selvemmin 189-177, vaikka päättikin sarjansa tyhjään. Valarannan ja Jarno Lahden sarjavoitto huipentui kympin ylimääräiseen, jossa turkulaiselle jäi kaksi ja pisteet Tampereelle 161-160. Vesa Villman ei jättänyt ankkuripaikalla vastukselleen sananvaltaa ja kruunasi loput pisteet itselleen 230-189.

TKK:n ykkösjoukkue jatkoi menoaan ja tykitti päivän parhaimman kokonaistuloksen 1161. Vain Jouni Mäenpää onnistui sarjavoitossaan Perttu Jussilaa vastaan 216-191, joten raskaat Tampereelle 18-2.

Tulokset

 

3. ottelut

Viimeiset ottelut ennen taukoa saivat myös yleisön heräämään, ja kannustusta kuului muualtakin kuin lahtelaisten takaa.

TKK ja AS ottelivat tasaisesti suurimman osan sarjaa. Radat olivat selvästi auenneet, koska kaatoja löytyi useammaltakin tekijältä. Tuplia, triploja, neljää, viittä ja jopa kuutta jonossa. Omilla luvuillaan meni kuitenkin Perttu Jussila, joka aloitti kauniisti kaataen 11 alusta. Viimeinen heitto jätti kuitenkin neloskeilan pystyyn, joten päivän ensimmäinen täydellinen jätti odottamaan itseään. Raskaat jakautuivat lopulta 6-14. kun Mika Oksanen sai pisteet J-P Lahdelta 238-236, Sebastian Susiluoto Sami Lampolta 214-206 ja Simon Susiluoto Petteri Saloselta 211-180. Kokonaispisteet Tampereelle 1109-1179.

Perttu Jussila

TKK 2 kamppaili viereisellä radalla ET:n kanssa. Muutama Kotkan tyhjä viimeisissä ruuduissa antoi tamperelaisille iskupaikan. Keituri vastasikin tähän neljän loppujonolla, sarjalla 252, ja kahden sarjan jälkeen raskaat olivat 4-0 tamperelaisille. Loppukiri ei kuitenkaan riittänyt, kun kotkalaisten ankkurina Hämäläinen takoi vakuuttavan 237 Villmanin 183:a vastaan. Lopullinen raskasjako siis Kotkaan 16-4.

Mainareiden tulostaso ja raskaiden poimiminen jatkui entiseen malliin. TPS kiri viimeisissä ruuduissa hienosti, mutta kokonaistuloksen raskaat silti Varkauteen 1009-975. Sarjavoitoista Turku sai itselleen kaksi, kun Marjakangas vei Rissasta 215-184 ja Valaranta Jehkistä 232-171. Raskaat siis Varkauteen 16-4.

RäMe ja GB olivat tasaisia, kunnes Jähi löysi paikkansa ja jonotti loppuun kaataen kokonaispisteet 237 ja sarjavoiton Matti Juseliuksesta (211). Juselius kannattelikin joukkuettaan tällä yksittäisellä parisarjalla, vaikka ainoat sarjaraskaat Lohjalle toikin Kalle Huusko Miika Vaaralalta 182-171. RäMe lopetti useampaan tyhjään ja kokonaistulos olikin lopulta selkeästi Helsinkiin 1023-917.

Bay ja etenkin Tonteri jatkoivat vakuuttavaa tekemistään. Tonteri aloitti kuuden jonolla ja Putkisto liittyi seuraan viidellä kaadollaan parin harjoitteluruudun jälkeen. Raumalaisten puolella Keskiruokanen onnistui omassa sarjassaan ja sai pisteet Jari Ratialta 224-217. Tonteri lopetti valitettavaan reikään, joka antoi kiripaikan Mika Määtälle. Määttä ei jättänyt mahdollisuutta käyttämättä, teki kymppiin tuplan, jätti viimeisellä yhden, ja aiheutti tällä pistejaon sarjasta tuloksilla 230-230. Raskaat jakoon siis 17-3.

Patteri pelasi ensimmäisenä tänään reiätöntä peliä ja johti ennen viimeistä ruutua Joes Goldia jo sadalla pisteellä. Tomi Väänäsellä ja Tatu Hirvosella oli mahdollisuudet tasoittaa raskaita omilta kohdiltaan. Kun Toivonen teki kymppiinsä helsinkiläisille sen ainoan reiän, Väänänen teki tuplan ja vei sarjavoiton 179-169. Hirvonen lopetti kuitenkin oman sarjansa tyhjään ja luovutti pisteet Helsinkiin 213-224. Kokonaisjako raskaissa siis Patterille 18-2.

Tulokset
Henkilökohtaiset tulokset 3. pelatun ottelun jälkeen

 

4. ottelut

TKK 2 tuskaili tällä kertaa GB:n otteessa. Ottelu ei ollut vielä puolen välin jälkeenkään niin sanotusti selvää kauraa, mutta GB oli lopussa tarkempi tamperelaisten sortuessa tyhjiin. Lopputulos Helsinkiin 1016-907 ja raskaat 18-2, kun Jarno Lahti onnistui ainoana omassa sarjassaan O-P Pajaria vastaan 221-193.

TKK kokeili ensimmäistä kertaa tänään altavastaajan osaa, kun Bay pysytteli läpi pelin pienoisessa johtoasemassa. Vain Konsterin notkahdus antoi tamperelaisille kaksi raskasta, kun Timo Alho vastasi tasaisessa kaksintaistelussa 158-169. Loppulukemat 1082-991 ja raskaat siis Lahteen 18-2.

GH antoi kylmää kyytiä joensuulaisille, kun viisimiehisjoukkueesta kaikki kaatoivat itselleen parituloksen ja lopputulos nousi 1114 pisteeseen. Joes Goldin Mikko Hirvosella oli ainoana mahdollisuudet omaan sarjavoittoonsa. Hirvonen ja Luoto tehtailivat kaatoja vuorotellen, ja lopulta voitto jäi kiinni jonon jälkeisistä pystyyn jääneistä keiloista. Luodolla niitä oli kaksi, Hirvosella yksi, ja näin Joensuun ainoa raskasvoitto Hirvoselle 202-201.

Kylmää kyytiä koki myös ET, joka ei löytänyt pelipaikkaansa ja jäi lopulta vaatimattomaan kokonaistulokseen 764. Vastassa TPS heitti 988, mutta menetti silti kaksi raskasta Kotkaan, kun Kallion ja Hämäläisen keskinäiset sarjat päättyivät lukemiin 164-171.

Patterin Kovanen aloitti kuudella kaadolla ja johti seuransa voittoon AS:sta loppulukemin 1048-983. Kouvolalaiset kirivät viimeisten ruutujen aikana, mutta valitettavasti se ei tällä kertaa riittäänyt kuin kahteen sarjavoittoon. Sebastian Susiluoto vei Jukka Savolaisen pistein 179-174 ja Niko Oksanen Petäjämaan 232-208, joten raskaat jakautuivat Patteri 16, AS 4.

Mainareilla on selvästi silmissään päivän kärkipaikka, sen verran vakuuttavaa tekemistä radalla nähtiin jälleen tauon jälkeen. Varkauden parhaat olivat Talpa, 244, ja Rissanen, 249. RäMeen Halme aloitti loppukirin seitsemännessä ruudussa ja nousi neljän jonollaan ohi Jehkisen sarjoin 219-187. Myös Lintilä ja Uotila menivät yhdeksännen ruudun jälkeen lähes tasalukemissa. Uotila jatkoi kaatojonoaan, kun Lintilä jätti pystyyn, joten sarja Uotilalle 227-203. Lopullisessa jaossa siis 18 pistettä matkasi jälleen Varkauteen.

Tulokset

 

5. ottelut

Bay otti pienen etumatkan joensuulaisista, kun Jesse Ahokas kaatoi sarjan puolivälissä neljän jonon. Kahdeksannessa ruudussa lahtelaiset kuitenkin kompastuivat muutamaan reikään, ja Joes Gold kiri eron enää noin kahteenkymmeneen pisteeseen. Hirvonen lopetti triplaan, mutta Boström vastasi tahollaan ja vei voiton 217-208. Ahokas seurasi seurakaverinsa esimerkkiä ja lunasti voiton omasta paristaan Teppo Fredrikssonista 200-182. Tasaiset sarjaparit jatkuivat, kun Tonterin ja Kärkkäisen keskinäiset sarjat päättyivät lopulta Tonterin hyväksi selvin lopputuloksin 208-177, kun Kärkkäinen teki omaan viimeiseensä tyhjän, Tonteri jonon. Myös Putkisto jatkoi lopussa jonoaan voittaen Väänäsen 238-215. Tatu Hirvosen ensimmäinen kaato kymppiruudussa piti vaihtoehdot vielä avoinna Ratian jättäessä keilan pystyyn. Toista kaatoa ei kuitenkaan tullut, ja kun Ratia paikkasi, viimeisetkin sarjapisteet Lahteen 191-185 ja samalla raskasbingo 20-0.

Keilaseura Bay

GH ja AS olivat vielä seitsemännen ruudun jälkeen kymmenen pisteen sisällä toisistaan. Raumalaisilla oli kuitenkin alla useampi kaato, joten ero näytti hetkellisesti kasvavan, kun kaikki kolme pystyivät kaatojaan jatkamaankin. Kouvolalaiset saivat juonen päästä kiinni hetkeä myöhemmin, ja kun GH sortui pariin tyhjään, tilanne olikin kääntynyt ympäri. AS kuittasi itselleen kolme sarjavoittoa ja lopputuloksen 1119-1064, joten raskaat jakautuivat 16-4 Kouvolan hyväksi.

TKK 2 oli jälleen pienessä takaa-ajoasemassa koko ottelun ajan RäMe:ä vastaan. Keituri vastasi tamperelaisten ainoasta ehjästä sarjasta ja toi sarjavoiton Juseliuksesta pistein 220-179. Myös Jarno Lahti sai raskaat Halmeelta lopulta vain kolmen pisteen turvin (170-167). Muista, sekä lopputuloksesta 957-1020 kuitenkin tappio, joten raskaat matkasivat Lohjalle 16-4.

Vieressä toinen TKK taas jätti Patterin takaa-ajoasemaan. Tasaista tekemistä molemmin puolin, mutta Patteria kiusanneet reiät ja puuttuvat jonot aiheuttivat pistekadon Tampereen suuntaan. Raskaat siis 18-2, kun Petäjämaa ainoana lunasti sarjavoiton Jussilasta 204-194.

Mainarit sai tällä kertaa vastuksen kotkalaisista, kun ennen viimeistä ruutua ET oli perässä ainoastaan parikymmentä pistettä. Jonoista vastasivat Mainareiden puolella Käyhkö kymmenellä kaadolla ja ET:llä Ontrei Löövi kahdeksalla. Kymmenestä keilaajasta vain yksi jäi alle parin. Kotkan paras Löövi, 266, vei kuitenkin ainoan sarjavoiton Talpasta (201). Kokonaistulos (1143-1074) ja 18 raskasta siis totutusti Varkauteen.

TPS:n Valaranta johdatti joukkonsa voittoon jättäen pystyyn ainoastaan ensimmäisellä ja viimeisellä heitollaan. Sarjatulos 269 oli seuran paras. GB:n puolella Jähi sai kuitenkin sarjapisteet Marjakangasta vastaan 215-168, sekä Vaarala 145-142, kun Jere Oksanen jätti kymppiinsä paikkaamattoman reiän. Myös Raatikainen kiri lopussa itselleen voiton Lassi Aallosta 210-203. Raskaat siis tasaisemmin Turkuun 14-6.

Tulokset

 

6. ottelut

TPS:n ja Patterin välinen kohtaaminen eteni turkulaisten pienoisessa johdossa, vaikka Petäjämaa tehtailikin kaatoa kaadon perään toisesta ruudusta eteenpäin. Yksin hän ei kuitenkaan koko showta voinut pelastaa, kun TPS vei sarjavoitot Kallio-Kovanen 223-216, Aalto-Konttila 221-211, Marjakangas-Savolainen 231-148 ja Valaranta-Toivonen 210-181. Kokonaistulos Turkuun 1088-1025 ja raskaat näin ollen 18-2.

TKK 2 löysi viimeiseen peliin uransa ja pisti Joes Goldin taistelemaan pisteistään. Lopulta tässä onnistui vain Mikko Hirvonen, 202, Ville Häggmanin 191 pistettä vastaan. Kokonaistulos selkeä 1066-928 ja 18 raskasta Tampereelle. TKK:n kärkisarjasta vastasi jälleen Keituri, 246.

Samoilla kaatourilla vetelivät toisetkin tamperelaiset, mutta Mainarit eivät olleet antamassa voittoa vapaaehtoisesti. Kaatorikkaat sarjat kääntyivät lopulta varkautelaisten suuntaan, kun TKK kompuroi reikiin ja menetti saavuttamansa etumatkan ennen viimeistä ruutua. Bay oli jo tässä vaiheessa lopettanut 16-4 tappioon, joten Mainarit tiesi tarvitsevansa jokaisen mahdollisen raskaan vahvistaakseen kärkipaikkaansa. Käyhkö vei oman sarjansa vahvasti 228-176 J-P Lahtea vastaan. Alho taas lunasti Talpalta seuraavan sarjan Tampereelle 224-202. Riikonen jatkoi neljännestä ruudusta aloittamaansa kaatojonoa vielä kympin ensimmäiseen ja käänsi tässä vaiheessa myös kokonaistuloksen plussan puolelle. Sarjavoitto 220 Sami Lampon 214 vastaan tiputti pistelaariin vielä kaksi raskasta lisää. Ennen kahta viimeistä keilaajaa mikä tahansa oli mahdollista. Salonen ei kuitenkaan pystynyt jatkamaan yhdeksännen ruudun kaatoaan, ja kun Rissanen tuuppasi kaikki kumoon omassaan, Mainareiden johto kasvoi. Kun Jussila jätti pystyyn omassa lopetuksessaan, Uotilan oli helppo lasketella loppuun pari kaatoa ja lopputulos olikin yhtäkkiä hyvin selvästi Mainareille 1143-1061. Voitto toi Varkauteen 18 raskasta ja 14 pisteen johdon kokonaislistalla.

AS:n ja RäMe:n välillä nähtiin astetta tiukempi kamppailu. Mika Oksanen hoiti oman osuutensa kirimatkassa ja lopetti sarjansa kuuteen jonoon. Kahden ensimmäisen keilaajan jälkeen sarjavoitot olivat tasan ja AS johti parillakymmenellä pisteellä. Mäyry vei kolmannen ja pienensi eron käytännössä tasoihin. Neljän keilatun sarjan jälkeen voitot olivat jälleen tasan ja kokonaisero viisi pistettä, tosin Lintilällä oli alla paikko, Niko Oksasella tyhjä. Oksanen ei saanut tarvittavaa kaatoa, Lintilä lopetti tarkasti ehjään ja vei sekä sarjavoiton, että kokonaispisteet 15 pisteen turvin.

Bayn Mainari-jahti ei näyttänyt hyvältä, kun GB näytti kaapin paikan ja johti reippaasti jo ennen viimeisiä ruutuja. Boström onnistui viemään sarjavoiton Jähistä 211-206. Ahokas kaatoi vakuuttavasti 230, mutta sarja ei riittänyt Puharisen 245 pisteelle. Putkisto sai toisen sarjavoiton Lahteen (207-Pajari 180), mutta kokonaistulos 1019 ei riittänyt helsinkiläisten 1089:lle, joten raskaat pois kotihallista 16-4.

GH ja ET ratkaisivat keskinäiset pisteensä viimeisessä ruudussa. Vaatimattoman tulostason sarjat päättyivät Luodon ja Lonkan kohdalla tasan 158-158. Toisen vei loppujonon avulla Mäenpää 207-174 Lööviä vastaan. Kähärällä oli mahdollisuus kiriä oman sarjansa ero, mutta kymppiruudun ensimmäisellä jäi keila pystyyn ja lopputulos Melaselle 206-196. Liukkonen ja Tähti lopettivat molemmat reikään, voitto Tähdelle 170-162. ET:n Hämäläisen olisi pitänyt saada omaan lopetukseensa kaatoja, mutta koska tämä ei onnistunut, yhteistulos jäi 20 pisteen päähän ja raskaat 15-5 matkustivat Raumalle.

Tulokset
Henkilökohtaiset tulokset 6. pelatun ottelun jälkeen
Henkilökohtaiset tulokset, kokonaistilanne

 

Ruusa Aalto


« Palaa