SM-Liiga

Tulosta

Raisiossa mentiin Bayn tahdissa

27.01.2018

Lahden Bay määräsi tahdin naisten liigakierroksella Raisiossa. Kärjessä päivään lähtenyt Bay oli myös lauantain paras joukkue, joten se pitää kärkipaikkaa entistä tiiviimmin. Seuraavilla sijoilla ovat Giants ja GB.
Henkilökohtainen kierrosykkönen oli Giantsin Sanna Pasanen.

 

Kolmen kärki ei antanut Raisiossa itseään pahemmin yllättää. Sama kolmikko jatkaa kärjessä myös lauantain jälkeen. Bay oli päivän joukkue ja se keräsi päivästä 80 pistettä keskiarvolla 806,43. Kotijoukkue Nasevat keräsi hienosti 74 pistettä omaten vielä pienet mahdollisuudet kolmen joukkoon. Neljäntenä sarjassa olevien Nasevien ero kolmospaikalle oli ennen lauantain kierrosta 89 pistettä, ja nyt se on 77 pistettä. Keskiarvollisesti päivän ykkönen oli Giants, joka keilasi 7 matsia keskiarvolla 832. Sarjapisteitä sille kuitenkin ”vain” 68.
Muutoksia ei nähty myöskään putoamisviivalla. TuUL sai lauantailta 44 pistettä, kun Cherry jäi 18 pisteeseen. TuUL:n ero putoamisviivaan on nyt 37 pistettä, mikä on kolmena pelipäivänä mahdollista kuroa umpeen.

Bayn joukkueenjohtaja Jaana Puhakka oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa peliin.
- Tavoite saavutettiin. Vähän oli välillä haastetta olosuhteissa, mutta onneksi on taitavia naisia. Kaikki auttavat toinen toisiaan, Puhakka kiitteli.
Huomiselle päivälle kärkijoukkueen tavoite on luonnollisesti selvä.
- Samat sävelet kuin tänään. Samalla kokoonpanolla lähdetään kasvattamaan liigajohtoa, totesi Puhakka.

Henkilökohtaisesti kovinta vauhtia piti tuttu nimi Sanna Pasanen, joka pelasi 7 ottelua keskiarvolla 221,86. Pasaselle kierros tällä pelitavalla oli ensimmäinen, sillä aiemmin hänen mukana ollessaan Tampereella pelattiin Bakerillä.
- Pelasin kaikki pelit kolmantena. Ehkä siinä vähän tuli katsottua vastustajan kolmosheittäjää, mutta ei se hirveästi peliin vaikuttanut. Joka tapauksessa pelataan joukkueelle, Pasanen alleviivasi.
Pasasen mukaan keli pysyi loogisena ja normaalisti siirryttiin ylöspäin. Lopussa pallon reaktio ei kuitenkaan ollut aivan toivotunlainen.
Pasanen kehui ruotsalaisvahvistus Ida Anderssonin panosta.
- Ida oli ekaa kertaa mukana. Hän tykkää pelata meidän kanssa ja hän toi meille kaikille hieman lisävirtaa. Minä ja Majan Piritta puhumme ruotsia ja loput hoituu englanniksi, Pasanen kertoi.

 

Kokonaistulokset

Henkilökohtaiset kausitulokset

Henkilökohtaiset kierrostulokset

 

7. ottelut

Päivän päätösotteluissa Bay varmisti kierroksen joukkueen tittelin lyömällä Cherryn 14 – 2. Turkulaisjoukkueiden keskinäisessä väännössä TuUL oli selkeästi väsähtänyttä TPS:aa edellä vieden pisteet 14 – 2. Myös Giants oli yllättävissä vaikeuksissa ja Smash otti pisteet 12 – 4. Viimeisen pelin kovimmat lukemat iski Nasevat heittämällä 861. Sillä GB taipui 14 – 2.
Viimeisissä peleissä oli monia yllätyksiä, mutta sarjataulukkoa se ei muuttanut. Bay jatkaa kärjessä kannoillaan Giants ja GB.

 

6. ottelut

Illan viimeisessä ”kärkipelissä” kohtasivat Bay ja GB. Ottelu oli tasainen niin joukkuetasolla kuin henkilökohtaisissa mittelöissäkin. Pisteet GB:lle 12 – 4 sarjoin 809 – 787.
TPS jatkoi kärkijoukkueiden kyykyttämistä. Tällä kertaa turkulaisnuorten vauhdin sai kokea Giants, joka taipui 12 – 4 ja 831 – 762.
Nasevat palasi voittokantaan 14-2 lukemin Cherrystä. Smash ja TuUL taistelivat tiukasti ja lopulta vaaka kääntyi kahdella pisteellä Urheiluliitolle sarjapistein 12- 4.

 

5. ottelut

Kärkijoukkueista Bay ja Giants hoitivat omat ottelunsa kotiin. Giants heitti Pasasen 257-sarjan siivittämänä 844 ja otti pisteet Nasevilta 14 – 2. Bay puolestaan sai kasaan 828 ja sillä pisteet puhtaasti 16 – 0 Turun Urheiluliitolta.
TPS sen sijaan piti GB:n aisoissa ja voitti ottelun 14 – 2 keilapistein 753 – 692. Smash ja Cherry selvittelivät välejään viimeiseen ruutuun asti. Smash vei ottelun 8 pisteellä ja sarjapisteet sille 12 – 4.

 

4. ottelut

Tauon jälkeisen neljännen kierroksen kohokohta oli Bayn ja Giantsin kohtaaminen. Jos edellisessä kärkipelissä Giants näytti kaapin paikan, oli se tällä kertaa ottavana osapuolena hyvästä sarjatuloksesta huolimatta. Bay voitti ottelun 12 - 4 joukkuetulosten ollessa 891 – 841. Kokenut Krista Pöllänen teki kaatoa alusta alkaen ja pisti varmasti pesään myös kymppiruudun kaksi ensimmäistä. Viimeinen heitto oli kuitenkin vajaa ja jätti pystyyn kolme keilaa, joten sarjaksi 297. Eliisa Hiltunen säesti hienosti 255 sarjallaan.
TPS otti 12 - 4 pisteet Cherryltä melko halvalla, sillä turkulaisten voittotulos oli 693. GB palasi selvään voittokantaan voitettuaan Smashin 16 – 0. Nasevat lisäsi saldoaan 14 pisteellä TuUL:n kustannuksella.
Bay palasi kärkeen 360 sarjapisteellä. Giantsilla on 355 ja GB:llä 350 pistettä.

 

3. ottelut

Kärkijoukkueet Giants ja GB iskivät vastakkain rataparilla 1-2. Kahdesta ensimmäisestä ottelusta 30 pistettä napannut GB oli nyt vaisu, eikä pysynyt miltään osin Giantsin kyydissä. Giantsilta jokainen latasi tauluun yli 200 sarjat ja pisteet kärkipelistä puhtaasti 16-0 tuloksella 850 – 770.
TuUL vei pisteet Cherryltä 10 – 6 ja Bay Smashilta 14-2. Kotijoukkue Nasevat teki hyvän sarjan 839 ja sillä pisteet TPS:ltä 14-2.
Giants jatkaa kärjessä. Bay hengittää kolmen pisteen päässä ja GB:hen ero venyi 17 pisteeseen.
Henkilökohtaisesti kovinta vauhtia on pitänyt Giantsin Ani Juntunen, joka on kolmeen sarjaan kerännyt 705 pistettä.

 

2. ottelut

Toisissa otteluissa oli jo enemmän draamaa ja jännitystä. Kärkijoukkue Bay koki kahden pisteen kokonaistappion Naseville keilapistein 742 – 744 ja sarjapistein 6 – 10, vaikka Bayn kolme naista vastustajansa voittivatkin. Nasevien ankkurin Sari Ohrimovitschin 202 riitti hinaamaan kuitenkin joukkueen kokonaisvoittoon.
TuUL pisti ahtaalle Giantsin, mutta joutui kuitenkin nöyrtymään 4 – 12. TPS löi Smashin samoin 14 – 2 – lukemin.
GB jatkoi kovaa menoa sarjalla 854 eikä jättänyt Cherrylle pistettäkään. Hyvän avaussarjan vetänyt Savikurki jatkoi nyt 243 sarjalla.
Giants nousi sarjakärkeen pisteen erolla GB:hen ja Bayhin.

 

1. ottelut

Ensimmäisissä otteluissa kokonaistuloksen voittajat olivat aika lailla selkeitä. Loppuruuduissa taisteltiin enää yksittäisten vastustajien kesken.
Kolme ottelua päättyi lukemiin 14-2. Näillä luvuilla GB kylvetti TuUL:n, Bay TPS:n ja Giants Cherryn. Smashin ja Nasevien ottelu päättyi raumalaisille 12-4.
Giantsin kokonaistulos oli mahtava 959. Piritta Maja avasi 241, keskellä Ani Juntunen 255 ja Sanna Pasanen 279 ja Ida Andersson ankkuroi 184. Kovaa veti myös GB, joka Senni Savikurjen 257 siivittämänä päätyi kokonaistulokseen 870.

 

 

 


« Palaa