SM-Liiga

Tulosta

Giants naisten sarjakärkeen sunnuntain huippupelillä

28.01.2018

 

Sunnuntainen naisten liigakierros Raisiossa oli Giantsin juhlaa. Joukkue voitti kaikki ottelunsa ja keräsi 7 pelistä 98 pistettä. Mahtipeli nosti porilaiset myös sarjakärkeen 11 pistettä Bayn edelle. Kolmantena on tukevasti GB.
Henkilökohtaisesti sunnuntain tehokkain oli GB:n Reija Lunden, jonka keskiarvo oli 214,29.

 

Sunnuntaihin lähdettäessä kaava oli aika lailla samanlainen kuin lauantainakin. Kolmen kärki on ja pysyy, ja TuUL on putoajan paikalla. Sen sijaan kolmen kärjen järjestyksessä tapahtui muutoksia.
Jaossa oli 112 pistettä, joista Giants otti käsittämättömästi 98 keskiarvolla 827,86. Vastaavaan on vaikea päästä jatkossa.
Katsomoon asti näkyi joukkueen pelihuumori, jonka allekirjoitti myös Piritta Maja.
- Peli-ilo syntyi siitä, kun onnistuimme kääntämään voitoksi otteluita, jotka olivat vähän siinä ja siinä, Maja kertoi.
Joukkue pelasi koko viikonlopun käytännössä kvartetilla Maja, Ani Juntunen, Sanna Pasanen ja Ida Andersson. Riikka Nenonen pelasi lauantaina yhden ottelun, mutta muuten mentiin tutulla kokoonpanolla.
- Tietää että on pelattu hyvin, kun ei tarvitse vaihtoja tehdä, Maja kuittasi.
Majan mukaan ainoat vaikeat hetket tulivat molempina päivinä tauon ja radanhoidon jälkeen. Tuloksellisesti sarjat olivat niissä maltillisempia, mutta joukkue kykeni kuitenkin kokonaistuloksen kääntämään voitolliseksi.

Giantsin iloinen joukko Sanna Pasanen, Ida Anderson, Ani Juntunen, Riikka Nenonen, Piritta Maja ja kannustusjoukkoihin kuulunut Elmo.

 

Kierroksen pelaajan tittelin vei nimiinsä GB:n kokenut Reija Lunden. Tulosta syntyi tasan 1500 pistettä, mikä antaa keskiarvoksi 214,29.
Lunden oli tittelistä silminnähden yllättynyt.
- En kyllä seurannut tilannetta yhtään. Kuudennen sarjan vedin 146 kun tuli monta reikää. Yhtään missiä en kuitenkaan tänään tehnyt, Lunden totesi.
Vaikka takana on iso kasa liigavuosia, ei Lunden muista hirveästi kierroksen pelaajan meriittejä pokanneensa.
- Ei niitä ylenpalttisesti ole. Nytkin mukana oli paljon huippupelaajia, joten tässä joukossa on kiva onnistua, hän muistutti.

Giantsin sarjajohto on 11 pistettä. Kakkosena on sunnuntaina 69 pistettä kerännyt Bay ja kolmantena GB. Neljäntenä oleva Nasevat on 104 pistettä kolmannesta sijasta, joten finaalijoukkueet ovat käytännössä selvillä.
Cherry pelasi hyvän päivän ja keräsi 33 pistettä enemmän kuin Smash. Cherry nousi kuudennelle sijalle ja eroa karsijan paikalla olevaan Smashiin on 23 pistettä. Turun Urheiluliiton tilanne on tukala, sillä eroa putoamisviivaan on jo 67 pistettä.

 

 

1. ottelut

Sunnuntain avauskierroksella vastakkain olivat sarjan ykkönen ja kakkonen, kolmonen ja nelonen jne. Puhtaalla logiikalla odotettavissa oli tasaisia otteluita, joista ylempänä oleva vie pisteet. Pari tasaista peliä nähtiin, ja kolmessa ylempänä oleva vei pisteet.
Kärkipelissä Bay oli pitkään voitossa kiinni, mutta Giants vei lopulta 17 pisteen erolla sarjapisteet 12 – 4. GB:lla oli hieman helpompaa, ja 841 tuloksella pisteet Nasevilta 14 – 2.
Myös TPS oli pelipäällä, ja tasaisella pelillä tulokseksi 809 ja 14 – 2 voitto Smashista. Eilen putoamisviivaa umpeen kuronut TuUL koki kirvelevän neljän pisteen tappion Cherrylle. 12 – 4 sarjapistein viiva on taas hieman kauempana.
Bay jatkaa kärjessä Giants ja GB kannoillaan. Cherry nousi voitolla tasapisteisiin Smashin kanssa, ja on paremmalla keskiarvolla kuudentena pudottaen Smashin karsijan paikalle.

 

2. ottelut

TPS jatkoi voittojen tiellä. Tällä kertaa kaatui TuUL 14 – 2. Myös Cherry jatkoi voittoputkeaan tärkeässä 6-7 – sijojen kamppailussa Smashiä vastaan viemällä voiton 12 – 4. Bay palasi omalle tasolleen lyöden tiskiin lukeman 842, jolla Nasevat kaatui puhtaasti 16 – 0.
GB ja Giants vetivät tiukan taiston, jossa Giants veti lopulta pitemmän korren 810 – 797 ja pistein 12 – 4.
TPS ohitti sarjataulukossa Nasevat nousten neljännelle sijalle.

 

3 . ottelut

Kolmansien otteluiden helmi oli Bayn ja GB:n mittelö. Molemmat vetivät komeaa peliä, jossa ratkaisu jäi ankkureiden varaan. GB:n Roosa Lunden sai tarvittavan kaadon neljän jonon päälle, ja peli kääntyi GB:lle 864 – 859 sarjapisteiden ollessa 12 – 4. Giants latasi omassa pelissään 836 vieden pisteet Nasevilta 14 – 2.
Cherry jatkoi upeaa päivää ja tällä kerralla kaatui TPS 14 – 2. Smash kaatoi Turun Urheiluliiton 16 - 0 lyötyään taululle 813 tuloksen.

 

4 . ottelut

GB:lla ei ollut hätää TuUL:a vastaan, vaan ottelu hoitui 825 tuloksella 16-0. Myös muut kärkijoukkueet hoitivat homman rutiinilla. Bay kaatoi Smashin 16 – 0 ja Giants TPS:n samoin luvuin 16 – 0. Giantsin joukkuetulos 872 on tähän mennessä päivän paras. Cherry jatkoi mahtipäivää ja nyt vireen sai kokea 14 – 2 taipunut Nasevat.
Tauolle siirrytään Bayn pitäessä tiukasti piikkipaikkaa. Sunnuntaina Bay on ollut tähän mennessä vasta neljänneksi tehokkain. Giants on kerännyt neljästä ottelusta 54 ja Cherry 52 pistettä. Henkilökohtaisesti ykkönen on GB:n Reija Lunden tuloksella 904 ja keskiarvolla 226,00.

 

 5 . ottelut

Tauon jälkeisissä matseissa nähtiin pari tiukkaa vääntöä. Bay oli viemässä voiton kotiin ottelussa Cherryä vastaan, mutta lahtelaiset pelasivat harvinaisen huonot 9 – ja 10-ruudut. Cherry käytti tilaisuuden hyväkseen ja nipisti voiton kolmen pisteen marginaalilla voittopistein 12 – 4.
Tiukkaa oli myös TPS:n ja GB:n välillä. TPS johti sarjaa aina viimeisiin ruutuihin asti, mutta GB:n kokemus nousi esille ja voitto heille 24 pisteen marginaalilla 12 – 4. Giantsinkin voitto oli kiven takana, sillä TuUL hävisi vain 19 pistettä. Sarjapisteet GB:lle 12 – 4. Nasevat otti 14 – 2 pisteet Smashilta.
Ginats nousi sarjajohtoon viiden pisteen erolla Bayhin.

 

6 . ottelut

Tappioitta sunnuntaina edenneet Cherry ja Giants olivat vastakkain kuudennella kierroksella. Sarjajohtoon edellisessä sarjassa kivunnut Giants ei antanut minkäänlaista mahdollisuutta vastustajalle, vaan vei pelin mahtilukemin 906 – 745 ja 16 - 0. Ahkerimmin keiloja kuritti Sanna Pasanen tuloksella 269.
Giantsin taakse sarjataulukossa pudonnut Bay oli vaikeuksissa TPS:n kanssa. Tarvittava määrä ehjiä lopussa riitti voiton takaamiseen kuuden pisteen erolla voittopistein 14 – 2.
Vaikeaa oli myös GB:llä. Peli takelteli alusta alkaen ja se jäi lopulta kokonaistuloksessa alle 700 pisteen. Smash vei ottelusta voiton 12 – 4.
Nasevat oli hurjalla pelipäällä Nina Haaviston 235 ja Petra Eriksson-Solan 239 siivittämänä. Voittotulos 886 toi saldoon 14 sarjapistettä lisää.

 

 7. ottelut

Kierroksen joukkue Giants jatkoi iloisella ilmeellä loppuun asti. Viimeiseen sarjaan voittotulos Smashistä 870 – 657 ja pisteet 16 – 0. Viikonlopun ainoa tasuripeli jäi viimeiseen peliin, jossa Cherryn Elli Koivisto ja GB:n Senni Savikurki tasasivat pisteet. Kokonaisvoitto GB:lle 11 – 5.
Nasevat otti pisteet Turun Palloseuralta 12 – 4. Bay kylvetti TuUL:n uli sadalla pisteellä voittopistein 12 – 4.

 

 

Kokonaistilanne

Henkilökohtaiset kierrostulokset

Henkilökohtaiset kausitulokset

 

Juha Kivinen


« Palaa