SM-kilpailut

Tulosta

Olli-Pekka Pitkänen saneli tahtia Kouvolassa

Hyvinkään Pinjets otti johdon joukkuekilpailussa miehistöllä Jukka Mäenpää (vas), Olli-Pekka Pitkänen, Kari Rapp ja Timo Niemi.

29.01.2018

Senioreiden SM-kilpailujen ensimmäinen viikko antoi osviittaa tulostasolle. Miesten karsinnassa kärkipaikan otti Hyvinkään Pinjetsin Olli-Pekka Pitkänen, naisten kilpailua johtaa Joensuun Keilaajien Heli Taskinen.

Avausviikko saatiin heti ensimmäisessä erässä räväkästi käyntiin, kun Helsingin Veljien Viljo Tiitinen ja Hämeenlinnan Kiekkokeilaajien Olli Hirvonen ottivat kilpailun komennon. Erän kärkituloksen nousujohteisella työskentelyllä taiteillut Tiitinen päätyi tulokseen 1799. Hurjaa tahtia aloittanut Hirvonen oli neljän sarjan jälkeen tuloksessa 986. Tämän jälkeen vauhti hieman rauhoittui, mutta kokonaissaldoksi tuli kuitenkin kunnioitettavat 1791 pistettä.

Ensimmäisen karsintaerän voittaja Tiitinen oli tyytyväinen peliinsä.
- Peli kulki ihan kivasti. Alussa kokeilin pelata ihan laidasta, koska se oli mahdollista. Se ei kuitenkaan toiminut niin loogisesti, joten vaihdoin välinettä ja tulin ylemmäs pelaamaan. Sen jälkeen homma rupesi toimimaan.
Mies oli toiveikas tuloksensa riittämisestä loppukilpailuun.
- Oletan, että tulokseni riittäisi finaaliin, mutta ei siihen hirveästi marginaalia jää. Suomen miesten seniorikeilaajien taso on niin kova, että tulostaso tulee nousemaan suhteellisen korkeaksi. Mutta oli erittäin mukava keilata kaikin puolin, Viljo päätti iloisena.

Viikon viidessä seuraavassa kilpailuerässä tulostaso oli matalampi, mutta sunnuntaina päästiin jo Tiitisen ennustamien huipputulosten makuun. Sunnuntaiaamuna Vantaan Argonin Tuomo Konttila takoi viimeiseen sarjaansa 11 kaatoa ja tulokseksi 290, kokonaistulosta Konttila kokosi 1826. Konttilan hieno loppukiri ei kuitenkaan aivan riittänyt viikon kärkipaikkaan, sillä seuraavassa erässä Hyvinkään Pinjetsin Olli-Pekka Pitkänen ja Hämeenlinnan Kiilan Timo Mäkelä olivat huippuvireessä. Pitkänen heilutti erän tahtipuikkoa ja nakutti viikon kärkituloksen 1893. Mäkelä komppasi kilpakumppaniaan tuloksella 1853.

Hyvässä tuloskunnossa viime aikoina ollut Olli-Pekka Pitkänen oli kartalla koko pelin ajan ja kahden viimeisen sarjan pisteet 535 kruunasivat miehen päivän.
- Olosuhde oli sellainen kuin odotinkin. Suuria muutoksia ei tarvinnut tehdä, noin merkin verran tulin pelin aikana linjaa ylöspäin, Pitkänen kertoi.

Vuoden 2013 senioreiden Suomen mestari Mäkelä aloitti 266 sarjalla, mutta kaksi seuraavaa olivat hieman rauhallisempia. Hän ei tästä kuitenkaan häkeltynyt, vaan viiden viimeisen sarjan kaatoralli nosti hämeenlinnalaisen alkukilpailun toiselle sijalle.
- Mukava oli keilata. Pari huonompaa sarjaa tuli mukaan, mutta kokonaisuudessaan olen tyytyväinen peliin, Mäkelä tunnelmoi.

Parikilpailussa Hyvinkään Pinjets otti tukevan kiinnityksen kärkipaikkaan, kun Jukka Mäenpää tuki seurakaveri Pitkästä tuloksella 1821. Näin miesten yhteistulokseksi muodostui erittäin kova 3714 (232,1). Myös joukkuekilpailussa Pinjets siirtyi kärkipaikalle joukkueella Olli-Pekka Pitkänen, Jukka Mäenpää, Kari Rapp ja Timo Niemi. Tulosta kvartetti teki 6904 (215,8). Miesten henkilökohtaisen kilpailun laskennallinen finaalirajaennuste on tällä hetkellä 1821, mutta lukema saattaa heilahdella vielä molempiin suuntiin kilpailun edetessä ja otannan kasvaessa.

Naisten kilpailussa ensimmäisen viikon kapellimestarina toimi Joensuun Keilaajien Heli Taskinen tuloksella 1398. Parikilpailussa kärkipaikkaa sen sijaan pitävät RKM-Tampereen Kirsi Helminen ja Pirjo Palmu-Heinänen yhteistuloksella 2480 (155,0). Ensimmäisen viikon aikana radoilla nähtiin vasta kourallinen naisia, joten finaalirajan ennustaminen on vielä haastavaa.

Seuraavien viikkojen kilpailueriin on tullut viime päivien aikana runsaasti varauksia. Joissakin erissä on vielä tilaa, joten tervetuloa ottamaan osaa tähän seniorikeilaajien vuoden päätapahtumaan. Sääntöjen mukaan pari- ja joukkuekilpailujen kokoonpanot on ilmoitettava järjestäjälle viimeistään 24 tuntia ennen kilpailuerän alkua.

Joni Oksanen

SM-tulokset


« Palaa