Muut uutiset

Tulosta

Niukin naukin voittoon

12.02.2018

Lahdessa käytiin jännittävä keilailufinaali, jonka voittajaksi lopulta keilasi jo neljännen voittonsa tällä viikolla napannut Juuso Tiainen.

Viikko saatiin päätökseen ja samalla keilattiin Lahden Keilaajien erikoiskilpailun loppukilpailu. Samaa tuttua uutista on kirjoitettavana tästä kilpailuista, kuten edellisestä, joka päättyi kaksi viikkoa sitten. Viimeksi karsinnan kärkipaikoilla keikkui Riihimäen Sinisten Juuso Tiainen, joka vei lopulta myös finaalin. Tiainen vei tällä kertaa karsinnan tuloksella 1533 ja lopetti karsintapelinsä 300 sarjaan, joka oli ainoa, mikä tässä kilpailussa nähtiin. Täysin itsevarmana voittaja ei kuitenkaan sunnuntain finaaliin lähtenyt.
- Heitin tulokset toisessa erässä eli jo pelatuilla radoilla, joten finaalin alussa keilasin merkin verran ylempää. Jäi hirmuisesti seiskakeilaa, pallo tarttui perällä liikaa ja ajattelin suoristaa linjaa. Sitten viimeiset kolme ja puoli sarjaa nurkatkin tippuivat, kertoi voittaja matkallaan kohti seuraavaa finaaliaan.

Finaali jo Tiaiselle jo tällä viikolla viides, joista neljästä hän oli keilannut voittoon. Tapiolassa hän omien sanojensa mukaan kompastui vasta neljännelle sijalle. Voitot oli napattu jo aikaisemmin viikolla Tuusulasta, Hämeenlinnasta ja Tapanilasta. Kiireellä mies lähtikin vielä kotihalliinsa Riihimäelle keilaamaan mestaruudesta, mutta myöhemmin saamiemme tietojen mukaan hän oli kilpailussa vasta toinen. Liekö vaikutusta sillä, ettei Lahdesta riihimäkeläiskolmikko ehtinyt kilpailun alkuun, vaan he aloittivat finaalin vasta ensimmäisen sarjan kuudennesta ruudusta. Lahdessa finaalin aikana sattunut pieni ratarikko ei varmasti aikataulua helpottanut, mutta tällaista se aktiivisesti keilailua hengittävän elämä välillä on.

Mutta vielä siihen loppuratkaisuun, koska voitto ei tullut Tiaiselle helposti. Ennen viimeistä sarjaa katsomossa supateltiin, että finaali on kahden miehen kauppaa, Juuso Tiaisen tai Sami Luodon, joiden ero oli neljä pistettä. Tiainen keilasi lopulta kuusi sarjaa lukemiin 1437, kun siihen viimeiseenkin, hieman kiireellä heitettyyn sarjaan syntyi 239. Hänestä vain seitsemän pisteen päähän jäi Hyvinkään Pinjetsin Sami Luoto, jolla oli myös hieman epäonneakin lopussa. Hän heitti toiseksi viimeisessä ruudussa kakkoskeilasta ohi ja viimeisessäkin ruudussa seiskakeila jäi ikävästi heilumaan, mutta ei kaatunut.

Ennen viimeistä sarjaa SKL:n puheenjohtaja ja TKK:ta edustava Perttu Jussila oli jo yli 50 pisteen päässä johtajasta, mutta niin vain tultiin voittokamppailuun mukaan. Alkuun, kun tuli yhdeksän kaadon jono, peli oli omissa käsissä, mutta vielä kaksi kaatoa tarvittiin. Valitettavasti pystyyn jäi keila numero kaksi ja sarjaksi 279 ja tuloksella 1425 pokattiin lopulta kolmas sija.

Hannele Impola

Tulokset


« Palaa