SM-kilpailut

Tulosta

Puolivälin krouvi ylitetty Kouvolassa

CPS:n Leif Tuomisalo keilasi viikon parhaan tuloksen. Kuva: Ari Järvinen

12.02.2018

Senioreiden SM-kilpailujen kolmas viikko lunasti ennakko-odotukset ja tuloslistan kärkipäätä uudistettin kovalla kädellä. Leif Tuomisalo ja Liisa Pitkänen olivat viikon parhaat pelaajat.

Tiistain karsintaerä käynnisti kolmannen viikon tykityksen. Kari Murtomäki, Seppo Eskolin ja Heikki Tiainen ottivat kaulaa kilpakumppaneihinsa jo ensimmäisistä sarjoista lähtien. Miehet taistelivat erävoitosta rinta rinnan aina viimeisiin ruutuihin asti. Erävoittoon kiri Jyväskylän Ramblersin Heikki Tiainen tuloksella 1820, mikä riittää kolmen viikon jälkeen alkukilpailun seitsemännelle sijalle. Vuoden 2012 senioreiden Suomen mestari Kari Murtomäki oli eräkakkonen pistein 1808. Lohjan Rännimestareiden Seppo Eskolinin vaikeuksien sävyttämä viimeinen sarja 174 pudotti miehen kokonaistuloksen lukemaan 1768, mikä ei näillä näkymin riitä loppukilpailuun.

Heikki Tiaisen työskentely oli takuuvarmaa alusta loppuun. Kaikki sarjat asettuivat 211 ja 246 väliin, joten suuria ongelmia ei ollut missään vaiheessa.
- Ihan hyvä peli oli, vaikka kaikkiin paitsi viimeiseen sarjaan tuli yksi tyhjä. Ei tarvinnut suuria muutoksia tehdä, samoja linjoja vetelin koko pelin ajan, Tiainen sanaili hyväntuulisena.

Kari Murtomäen urakka oli aaltoilevampaa. Kahden ensimmäisen sarjan 278 ja 256 tulosten jälkeen koitti raju pudotus 161 sarjaan. Raision Alfa BC:tä edustava Murtomäki ei tästä kuitenkaan häkeltynyt, vaan peli-idean muutokset nostivat miehen arvioidun finaalirajan yläpuolelle.
- Nyt pääsee sitten jännittämään! Kaksi ensimmäistä sarjaa pelasin uretaanilla, mutta kolmannessa sarjassa se alkoi sutimaan pitkäksi ja piti vaihtaa ottavampaan palloon. Katsotaan mihin tuo riittää, Murtomäki spekuloi.

Perjantain iltapäiväerä oli yksi niistä kuluneen viikon eristä, johon ladattiin kovia odotuksia. Eivätkä odotukset pettäneet. Coccola Pin Strikersin Leif Tuomisalo ja Jorma Perälampi sekä Porin Giantsin Marko Tukiainen ja Ari Valaranta vetivät joukkoa. Lopulta Tuomisalo asteli karsinnan kolmossijalle tuloksella 1844, Tukiaiselle 1813. Viime vuoden hallitsevalle Suomen mestarille Valarannalle kirjattiin 1799 ja Perälammelle 1780.

Erävoittaja Leif Tuomisalo oli kahden sarjan jälkeen lukemassa 394, mutta kolmannen sarjan 275 aloitti kokkolalainen nousun kohti loppukilpailupaikkaa.
- Oli hyvä ja miellyttävä pelata. Palloa piti käyttää tarpeeksi alhaalla, jotta homma toimi. Aloitin himmeällä pallolla, mutta vaihdoin välinettä kiiltävämpään, kun öljyt menivät perille, Tuomisalo tarinoi.

Vielä viikonloppuna Helsingin Keila-Rosvojen Jari Stenroos pelasi tuloksen 1804 ja antoi oman panoksensa taisteluun finaalipaikoista. Loppukilpailuun selviytyy 24 parasta ja tällä hetkellä raja on 1730. Laskennallinen ennuste karsintarajasta on Valarannan 1799. Alkukilpailua johtaa Hyvinkään Pinjetsin Olli-Pekka Pitkänen.

Pitkänen ja Haavisto naisten priimuksina

Tulostaulun kärkipäätä hämmennettiin myös naisten kilpailussa. Viikon parhaasta tuloksesta vastasi Tornion Saagojen Liisa Pitkänen. Pitkäsen neljän viimeisen sarjan 826 nosti naisen kokonaistuloksen lukemaan 1571.
- Olihan siinä pelissä semmoista pientä vaihtelua. Syksy on ollut hieman hankala, joten olin yllättynyt, että sujui lopulta näinkin hyvin. Sain paremman laatuista heittoa kuin mitä pitkään aikaan olen saanut, että siinä mielessä olen tyytyväinen. Vähän oli hakemista, kun radat muuttuivat, joten palloa vaihdoin kerran pelin aikana, Pitkänen kertasi pelin kulkua.
Pitkäsen tulos riittää tällä hetkellä naisten karsinnan toiselle sijalle, mutta hän ei uskaltanut vielä juhlia finaalipaikkaa. Naisten loppukilpailuun pääsee alkukilpailun kahdeksan parasta.
- En tiedä riittääkö finaaliin, siellä on paljon hyviä keilaajia tulossa vielä heittämään. Pitää odotella ja katsoa, iloinen Liisa kertoi.

Pitkäsen lisäksi Raision Nasevia edustava Nina Haavisto kiristi peliään loppua kohden pelaamalla kahteen viimeiseen sarjaan 203 ja 216. Tämän taistelun seurauksena Haavistolle kokonaispisteet 1565, alkukilpailun kolmas sija ja mahdollinen finaalipaikka. Jännittämään Nina vielä joutuu, sillä hänen tuloksensa on tällä hetkellä laskennallinen karsintarajaennuste. Kilpailun kärjessä jatkaa Helsingin Grankulla Bowlaren Reija Lundén.

Myös pari- ja joukkuekilpailuissa muutoksia

Myös henkilökohtaisen kilpailun yhteydessä pelattavien pari- ja joukkuekilpailujen kirkkaimmille sijoituksille saatiin tällä viikolla uusia nimiä.

Miesten parikilpailun kärjessä jatkavat Hyvinkään Pinjetsin Olli-Pekka Pitkänen ja Jukka Mäenpää. Porin Giantsin Marko Tukiainen ja Ari Valaranta ottivat tällä viikolla toisen sijan haltuunsa. Pronssimitalista pitävät kiinni Varkauden Ysisadan Risto Sankilampi ja Timo Koivula. Naisten kilpailussa saatiin uusi kakkonen ja kolmonen, kun Tornion Saagojen Liisa Pitkänen ja Päivi Uusinarkaus kiilasivat toiseksi ja Savonlinnan Full-Rollerin Pirjo Dillström ja Hillevi Nokelainen kolmanneksi. Helsingin Grankulla Bowlaren Reija Lundén ja Pia Pekkanen pitävät kärkipaikkaa.

Naisten joukkuekilpailussa Saagat valtasi kärkipaikan itselleen. Seuraavilla sijoilla vaanivat Helsingin Boltsi-72 ja Tuusula Bowling Club. Miesten joukkuekilpailussa ei nähty tällä viikolla huipputuloksia, joten Pinjets, Helsingin Jyrä ja Ysisata pitivät sijoituksensa.

Senioreiden SM-kilpailujen alkukilpailua on nyt jäljellä kaksi viikkoa, joiden aikana pelataan vielä 22 kilpailuerää. Kilpailijoita on tähän mennessä ollut 389 ja pelaamatta on vielä 428 ilmoittautunutta keilaajaa. Kouvolan keilahallissa on siis luvassa äärimmäisen tiivis ja jännittävä helmikuun loppu.

Joni Oksanen

Tulokset


« Palaa