Kansainväliset kilpailut

Tulosta

Palermaalla hieno alku Indianapolisissa

Anthony Pepe

14.02.2018

USA:n ammatilaiskeilaajien järjestö Professional Bowlers Association (PBA) juhlii tällä viikolla 60-vuotispäiväänsä, työn merkeissä tietenkin. Juhlakilpailun ensimmäisessä blokissa Osku Palermaa on kärkipäässä.

Go Bowling! PBA 60th Anniversary Classic kuuluu kilpailun koko nimi sponsoreineen kaikkineen. Mukana on 148 keilaajaa tavoittelemassa 30 000 dollarin ykköspalkintoa. Sen saadakseen edessä on pitkä tie. Ensin keilataan kaksi kahdeksan sarjan karsintapeliä, sitten 36 parasta keilaavat vielä kahdeksan sarjaa ja joukko leikataan 24:ään, jotka pelaavat täyden round robinin. Siis viiden porraspelaajan löytämiseksi väännetään 48 sarjaa.
Mukana kilpailussa on myös yksi PBA:n perustajajäsenistä ja 1960-luvun supertähti Carmen Salvino. 84-vuotiaasta Salvinosta tuli vanhin PBA-turnaukseen osallistunut keilaaja ja tuloskin, 1400, on ihan kunnioitettava veteraanimiehelle.
Rataolosuhde on nimetty PBA-legendan Dick Weberin mukaan ja sillä on pituutta 45 jalkaa. Tulostaso näyttää pitkähköllä hoidolla nousevan korkealle, kärkimies Anthony Pepe veteli 2017 (keskiarvo 252,1). Hienosti onnistui myös Osku Palermaa, jonka alku oli suorastaan tyrmäävä, 278, 279, 232 ja 279. Loppupeli hieman rauhoittui, mutta Oden tulos 1924 (240,5) ja kuudes tila.

Palermaa vertaili pyynnöstäni kilpailua viime viikkoiseen Tournament of Championsiin:
- Tällä viikolla on kolme keilaajaa rataparilla ja kovin eri keli. Nyt on kolme milliä rasvaa vähemmän, mutta viisi jalkaa pidemmälle. Näin muutokset eivät ole yhtä nopeita, mutta kun se kuluu, niin se kuluu pois. Aika helppoa aluksi, mutta aika helposti voi mennä/menee hankalaksi.
- Minulla oli hyvää peliä ja hyviä arvauksia aluksi. Mielestäni ihan hyvää peliä kolme viimeistäkin, mutta aika hankalaksi meni, ja se näkyi kyllä tuloksissakin lavan läpi, että tulokset tippui käytännössä mitä pidemmälle mentiin. Hyvää paikkopeliä oli myös, ei yhtään missiä ja muutama reikäpaikkokin, Osku kuvaili päivän suoritustaan.
- Tuossa nyt pari kertaa öljytään taas ennen meitä, niin saa nähdä miten rata muuttuu. Poraan pallon tai pari lisää jatkoa ajatellen, olivat jatkosuunnitelmat.

Toinen karsintablokki keilataan ensi yönä ja kolmas sitten seuraavana.

Pekka Korpi

Kuvat PBA

PBA:n sivuille

 

 


« Palaa