Kansainväliset kilpailut

Tulosta

Suomi vei joukkuekilpailut

Voittajien on helppo hymyillä! Kuva: Jarmo Ahokas

15.02.2018

Suomi pelasi mahtavan iltapäivän Friendly Competitionissa Dohassa. Sekä tytöt että pojat pelasivat itsensä korkeimmalle palkintokorokkeelle.

Tyttöjen peli lähti kulkemaan heti alussa. Ensimmäiseen sarjaan joukkueemme aloitti 786 tuloksella. Mila Nevalainen veti joukkoa 223 sarjallaan. Norjan ja Meksikon yhdistelmäjoukkue oli ainoastaan kuuden pisteen päässä. Muiden joukkueiden startti jäi reilusti näistä kahdesta. Toiseen sarjaan Suomi pelasi 810, millä ero kasvoi yhdistelmäjoukkueeseen. He pelasivat nyt 779. Suomen tasaisuudesta kertoo se, että kaikki heittivät vähintään 190, Mila jälleen paras, nyt 226. Kolmantena ollut Columbia oli jäänyt jo 150 pistettä Suomesta. Kolmannessa sarjassa alkoi olla jo ratkaisun makua, kun tytöt repivät eron jo sataan pisteeseen. Neljännessä ja viidennessä sarjassa ero kasvoi muutaman kymmenen pistettä ja Suomelle riitti viimeiseen sarjaan samanlainen kuin päivän muutkin sarjat voittoon. Viimeisessä sarjassa yhdistelmäjoukkueen bensa loppui kesken ja Suomi sai vielä yhden vaihteen lisää. Viimeiseen sarjaan tytöt heittivät 829. Kokonaistulos nousi 4841. Suomi oli ainoa joukkue, joka pelasi parivauhtia. Toiseksi tullut yhdistelmäjoukkue hävisi Suomelle 319 pisteellä. Kolmanneksi keilasi Columbia. Ruotsi oli joukkuekilpailussa pettymys, sillä se jäi neljänneksi.
Henkilökohtaisesti suurin onnistuja joukkuekilpailussa oli oman kuuden sarjan ennätyksen keilannut vasta 13-vuotias Mila Nevalainen. Hän keilasi upean 1314 tuloksen. Milan peli oli hallussa koko ajan ja ainoastaan kolmanteen sarjaan hän jäi alle 200 ja siihenkin hän sai 192. Elli Koivisto heitti 1172, Marjaana Hytönen 1118 ja Peppi Konsteri 1237.
Ennätyksen tehnyt Mila oli iloinen pelinsä jälkeen.
- Mahtava tunnelma oli pelata ja oma ennätys. Mukava onnistua joukkueen kanssa, hän totesi.

Jos oli tytöillä voittokulkua, niin hyvin pelasivat pojatkin. Hieno startti joukkuekilpailuun saatiin 941 aloituksella. Koko joukkue pelasi yli 200, paras oli Pyry Puharinen 256. Norja aloitti huippusarjalla 1016 ja johti ensimmäisen sarjan jälkeen. Meksiko keilasi myös yli 900, joten kovaa piti heittää, jos meinasi pärjätä.
Toiseen sarjaan pojat jatkoivat miltei samaan tahtiin tehden. Pojat merkkauttivat 922 ja kun Norja teki 833, oli ero kurottu kiinni.
Kolmannessa sarjassa pojat repivät eron yli 100 pisteeseen. Suomen kolmas sarja toi 937 ja jälleen kaikki heittivät pitkästi yli 200. Norja jäi 810 ja kolmantena ollut Meksiko 808. Ne olivat jääneet Norjasta reilu 50 pistettä.
Neljännessä sarjassa Suomi kohtasi ensimmäisen kerran ongelmia joukkuekilpailussa. Tulosta 808 ja ainoastaan Pyryn 238 ja Jessen 215 pelastivat tuloksen parivauhtiin, mutta Norja teki samaan aikaan 971 ja otti johtopaikan takaisin. Viidennessä sarjassa ongelmia kasautui sitten kaikille ja tulosta ainoastaan 712. Norja teki 885 ja näytti marssivan voittoon ja Meksikokin oli ajanut Suomen kiinni.
Suomipoika ei ollut kuitenkaan luovuttanut. Viimeiseen sarjaan pojat laittoivat hullunmyllyn käyntiin ja tekivät pitkiä kaatojonoja. Onni päätti pelin 277 sarjaan, Pyry 263 ja Jesse 259. Lassi säesti vielä 196:lla ja kokonaistulosta viimeiseen sarjaan huikea 995. Sen verran Norjan joukkue suli, että Suomi meni ohi 34 pisteellä. Myös Meksiko jäi jyrän alle vaikka 870 heittivät, mutta heillä oli tyytyminen kolmanteen sijaan.
Lassi keilasi joukkuekilpailuun 1267, Onni 1282, Pyry 1395 ja Jesse 1371. 

All eventsissä Peppi oli toinen ja Pyry kolmas, joten hieno menestys pelaajilla, vaikkakin kyseessä on harjoitusturnaus.
All events mitalistit olivat fiiliksissä hyvin menneen joukkuepelin jälkeen.
- On hienoa voittaa kavereiden kanssa joukkuepelissä, Pyry tunnelmoi.
- Omat pelit eivät alkaneet hirveän hyvin, mutta koko ajan olen parantanut ja nyt heittäminen myös tuntuu hyvälle, Peppi totesi.

Lauantaina pelattavaan Mastersfinaaliin selvisivät kaikki muut paitsi Elli. Pelitapana on puolitettuihin pisteisiin kuusi sarjaa, minkä jälkeen kahdeksan parasta tyttöä ja 12 parasta poikaa jatkavat paras kolmesta otteluihin.
Huomenna Dohassa vietetään välipäivää.

 

Järjestäjän sivuille

 

Olli Pakonen


« Palaa