Kansainväliset kilpailut

Tulosta

Reilu parikymppiset miehet veivät porraspelipaikat

Nuoret miehet vasemmalta Jakob Butturff, Marshall Kent, Keven Williams, Matt Sanders ja Shota Kawazoe

17.02.2018

PBA:n 60-vuotis juhlakilpailussa Indianapolisissa astuivat nuoret miehet pääosaan, sillä vanhin viiden joukkoon mennyt keilaaja on 29-vuotias.

Osku Palermaa jahtasi vielä paikkaa niiden viiden armoitetun joukkoon, joka keilaavat isoista rahoista porraspelissä. Matkaa ensimmäisen round robin osan jälkeen oli 107 pistettä. Toisen osan alkuun Osku aloitti mahtisarjalla 266, kahdeksan kaatoa alusta ja tietenkin voitto Ronnie Russellista. Toisen sarjan alkuun tuli kaksi tyhjää ja viiden kaadon jälkeen vielä kolmas ja tappio matsissa pistein 213. Kaikkiaan kahdeksaan matsiin tuli kolme voittoa ja viisi tappiota ja tuon tahdin myötä porraspelipaikka karkasi kauemmas. Osku oli kuitenkin täynnä taisteluhenkeä ja lupasi painaa täysillä loppuun saakka.
- Hyvä alku nyt, mutta siihen se jäi. Tokan sarjan alkuun kaksi kertaa 2-10. Hyvä pallon vaihto, imuysi viiden jono, mutta sitten 7-10. Kolmanteen tuli pari huonoa vetoa. Neljännessä missasin radan kulumisen. Viidennessä 279 vastaan (Sean Rash). Kuudes OK, mutta ongelmia oikean radan kanssa. Seitsemäs oli Dominicia (Barrett) vastaan ja siinä mulla oli molempien ratojen kanssa ongelmia, mutta voitto 190-189, vaikka Dom aloitti neljän jonolla ja tripla kymppiin, tosin neljä reikää eli ei siinä helppoa kai sitten edes ollut. Vikaan yritin montaa asiaa ja sain kymppiruudun tuplalla 158.
- Fyysisesti ja tuloksellisesti myös huonoin blokki. OK peliä, mutta enempi huonoja heittoja kuin tähän mennessä ja kaksi paikko missiä myös.
- Nyt on pitkä matka TV:seen, mutta täysiä yritetään ja loppuun vedetään tosissaan, vaikka jos saumatkin menee.
Eroa telkkaripaikkaan oli 346 pistettä ja sijoitus 15.

Kolmannessa osassa Palermaa lupauksensa mukaan yritti loppuun saakka, mutta homma hajosi toisen sarjan neljään tyhjään. Voittoja tuli vain kaksi ja sitten lohdutukseksi sijoitussarjassa kaatui Kanadan Graham Fach. Loppusijoitukseksi tuli 18. ja matkakassa karttui 3000 dollarilla.
- Ei onnistunut. Tuli pelillisesti kisan huonoin blokki. Tosissaan vedettiin koko matka, mutta ei vaan. Ainoa positiivinen asia iltablokista oli hyvä sijoitussarja ja Arturoa (Quintero, Meksiko) vastaan, kun paikkasin sekä 2-8-10:n että 2-4-8-10:n ja voitin neljällä pisteellä.
- Paljon positiivisia asioita tapahtui viikolla, niin itsellä, kuin Dominicilla, joten innolla odottelen ensi viikon Players Championshipsia, missä parinani Dom on.

Vaikka loppupelit eivät Oskun tavoitteiden ja toiveiden mukaan menneetkään, on jo pääsy 24 parhaan joukkoon hieno suoritus kilpailussa, jossa mukana ovat lähes kaikki maailman parhaat keilaajat. Ja kuten viimeinen kommentti kertoo, mies on täynnä uskoa lähdettäessä ensi viikon major-kilpailuun.

Nuoret miehet jyräsivät

Kilpailun kärkipäässä koko ajan kiikkunut 23-vuotias Jakob Butturff otti lopulta ykköspaikan melko selvällä erolla, yli 300 pisteeellä. 25-vuotias Marshall Kent oli kolmannesta blokista lähtien kakkostilalla, minkä hän myös piti loppuun saakka. Saman ikäinen kahden käden vasuri Keven Williams, jonka paras sijoitus tähän saakka oli 34., piti kolmannen sijan kahden pisteen erolla kotikaupungin toivoon Matt Sandersiin, iältään 24. Sen viimeisen TV-paikan vei Japanin Shota Kawazoe, joka on joukon nestori, 29. Kawazoe oli tiukoilla Bill O’Neillin kanssa ja hän ratkaisi viidennen sijan tekemällä kymppiruutuun kolme kaatoa, joilla O’Neill jäi ulos yhdellä pisteellä.

Porraspeli keilataan Suomen aikaa maanantaita vasten yöllä.

Pekka Korpi
Kuva PBA

PBA:n sivuille

 

 


« Palaa