Muut uutiset

Tulosta

GB puristi runkosarjan voittoon senioreissa

17.02.2018

Senioreiden valtakunnansarjan runkosarjan viimeinen kierros keilattiin Tampereella. Runkosarjan voitti tiukan kamppailun jälkeen Helsingin GB. Päivän paras oli Helsingin Tornados.

Runkosarjan voittotaistelu käytiin kotijoukkue Tampereen TKK:n ja Helsingin GB:n välillä. Kahden pelin jälkeen näytti, että tamperelaiset karkaavat, sillä he voittivat toisessa ottelussaan RäMeen 774-684 ja, kun GB hävisi samaan aikaan Helsingin Tornadokselle 679-824, niin ero oli jo 500 pisteen luokkaa.
GB ei ollut kuitenkaan luovuttanut ja vahvan sarjapelaajan maineessa oleva Timo Raatikainen hinasi joukkojaan vahvoilla otteillaan.
GB voitti kaikki päivän loput ottelut ja samaan aikaan TKK koki kaikissa tappiot, niin lähes mahdottomasta tuli mahdollista ja GB vei runkosarjan 201 pisteen marginaalilla. Kolmanneksi keilasi päivän joukkueen tittelin kuudella voitolla ottanut Tornados. He voittivat GB:n tavoin kuusi ottelua, mutta Tornadoksen joukkuekeskiarvo oli 30 pistettä parempi. Tornadoksesta löytyi myös kierroksen paras pelaaja Olli Hossi. Hän keilasi seitsemän ottelua 211,9 pisteen keskiarvolla. Timo Raatikainen oli toinen 210,7 ja Antti-Pekka Lax kolmas 203,0 pisteen keskiarvolla, joten voidaan todeta, että ei ainakaan liian helppoa ollut, kun siitä Talin kierroksella hieman purnattiin.
Suurta draamaa kierroksella ei nähty, sillä Mainarit ja Patteri eivät pystyneet taistelemaan jatkosarjan paikasta, vaan he lähtevät karsintoihin, joten Kaupissa pelit olivat enemmän asetelmien ottamista Lohjalla pelattavaan jatkosarjaan. Helsingin Jyrä oli päivän kolmas ja runkosarjassa neljäs 799 pistettä GB:stä. Kaksi muuta jatkosarjaan menevää joukkuetta olivat Lohjan RäMe ja Porin Giants.

Jatkosarja keilataan Lohjalla kaksinkertaisena sarjana 7.-8.4. ja tähän mennessä keilatut pisteet seuraavat mukana. Näiden otteluiden jälkeen kolme parasta pelaavat pudotuspelit 8.4.

 

Tulokset

 

Olli Pakonen


« Palaa