SM-kilpailut

Tulosta

Gold Stars ja Mercur joukkuekilpailujen kärkeen

Gold Starsin Markku Julin (vas.), Ossi Viljanen, Harri Puustjärvi ja Ilkka Savolainen siirtyivät miesten joukkuekilpailun johtoon.

19.02.2018

Senioreiden SM-kilpailujen neljäs viikko huipentui viimeisen karsintaerän taistelutahtoa huokuneeseen tunnelmaan, jossa Euran Gold Stars siirtyi miesten ja Helsingin Mercur naisten joukkuekilpailujen kärkeen.

SM-kilpailujen toiseksi viimeisellä karsintaviikolla nähtiin silmiä hivelevää joukkuepeliä. Miesten kilpailussa Euran Gold Starsin Harri Puustjärvi, Ilkka Savolainen, Markku Julin ja Ossi Viljanen osoittivat armotonta taistelutahtoa ja kirittivät toisiaan läpi hankalien hetkien. Euralaiset takoivat pisteitä tasaista tahtia ja kaikki antoivat oman osansa joukkueen tulokseen. Kolmen viimeisen joukkuesarjan tulokset 947, 877 ja 952 antoivat aihetta raivokkaisiin tuuletuksiin, sillä GS nousi miesten joukkuekilpailun kärkeen kokonaistuloksella 7042 (220,1).

Gold Starsin taistelun johtotähtenä toimi Harri Puustjärvi. Mies toteutti ennakkoon suunnittelemaansa pelistrategiaa huolellisesti, vaikka ensimmäisen sarjan 180 yrittikin horjuttaa euralaisen itseluottamusta. Puustjärvi heittäytyi peliin ja keilasi viisi viimeistä sarjaa lähes 240 pisteen keskiarvolla. Kahdeksan sarjan kokonaistulos 1797 nosti miehen alkukilpailun sijalle 13.
- Se oli taistelupeli! Ei olisi sen ensimmäisen sarjan jälkeen uskonut, että tuohon tulokseen noustaan. En tullut missään vaiheessa ykkösmerkin yläpuolelle, vaihdoin vain palloa liukuvampaan ja se toimi, Puustjärvi kertasi peli-ideaansa.

Puustjärven lisäksi Ilkka Savolainen ja Helsingin Bowling Teamin Asko Koskela nousivat tällä viikolla henkilökohtaisen kilpailun karsintarajan yläpuolelle. Savolaisen 1774 riittää sijalle 17 ja Koskelan 1762 sijalle 21. Alkukilpailua on jäljellä tämä viikko, jonka jälkeen 24 parasta jatkaa loppukilpailuun.

Mercur ja Nina Porvari viikon naisonnistujat

Myös naisten puolella nähtiin tiivistä joukkuehenkeä, kun Helsingin Mercurin Leena Jokiniemi, Pirkko Halden, Anu Peltola ja Taija Rolig laittoivat kaikki taitonsa peliin. Naisten kannustushuudot kaikuivat terävinä Kouvolan keilahallin tiivistunnelmaisella näyttämöllä, eikä hymy hyytynyt missään vaiheessa. Mercur oli kärkikamppailussa heti ensimmäisestä sarjasta lähtien ja kiristi otettaan vielä loppua kohden. Naiset tsemppasivat itsensä naisten joukkuekilpailun johtoon pistein 5783 (180,7). Henkilökohtaisessa kilpailussa Mercurin paras, Leena Jokiniemi, pääsee jännittämään finaalipaikan kohtaloa, sillä hänen 1522 tuloksensa riittää tällä hetkellä alkukilpailun seitsemännelle sijalle. Loppukilpailuun pääsee kahdeksan parasta naista.

Koko viikon paras nainen oli kuitenkin Kouvolan Pinfansin Nina Porvari, joka nousi karsinnan viidenneksi tuloksella 1540. Kotiradoilla kilpaillut nainen oli iloinen omasta suorituksestaan.
- No meni hyvin! Neljän sarjan jälkeen olin vielä parituloksessa ja sen jälkeen alkoi vähän jännittää. Tuli hieman lisäyritystä peliin, mutta loppuun asti taistelin. Katsellaan nyt riittääkö tuo finaaliin, Porvari hymyili.

Alkukilpailu huipentuu tulevalla viikolla. Ohjelmassa on vielä 12 karsintaerää ja 240 kilpailijaa, joten paljon ehtii tapahtua. Tämän jälkeen naisten ja miesten parhaat pääsevät mittelemään senioreiden Suomen mestaruuksista 3. ja 4. maaliskuuta pidettävissä loppukilpailuissa.

Joni Oksanen

Tulokset


« Palaa