Kansainväliset kilpailut

Tulosta

Amerikoissa tuplaturnaus

Jason Belmonte

21.02.2018

PBA:n kiertueella keilataan alkaneella viikolla kaksi turnausta päällekkäin. Henkilökohtainen Players Championship on major-tasoa. Samoilla karsintapeleillä pelataan myös Mark Roth/Marshall Holman parikilpailu. Osku Palermaa osallistuu molempiin kisoihin.

PBA on 60-vuotisen olemassaolon myötä ottanut käyttöön legendaaristen pelaajiensa mukaan nimettyjä ratahoitoja. Tällä viikolla keilataan Carmen Salvino- nimisellä kelillä. Se on 44 jalkaa pitkä ja radoille lanataan 26,6 ml hoitoöljyä suhteeseen 2,32:1.
Karsinnassa keilataan kuusi viiden sarjan blokkia. 30 sarjan jälkeen Players Championshipissa viisi keilaajaa etenee suoraan porraspeliin, ilman mitään välikarsintoja. Siis laakista poikki. Roth/Holman parikisassa 30+30 sarjan jälkeen 14 kärkiparia jatkavat kahdeksan sarjaa Baker-pelitavalla. Siitä viisi parasta porraspeliin.

Osku Palermaan alku oli vaikea, neljän sarjan jälkeen mies oli 120 keilaajan joukossa neljänneksi viimeisenä. Sitten Palermaa teki muutoksen ja homma alkoi pelittää. Viides sarja oli jo 239 ja vaikka yhteistulos 1038 antoi vasta sijan 90 tuossa vaiheessa, nousu oli jo alkanut. Toiseen blokkiin nähtiin sitten parasta Palermaata ja keilat saivat kyytiä. Viiden sarjan tulos oli 1168 ja sillä Osku nousi kohisten tuloslistalla. Yhteistulos 2206 (keskiarvo 220,6) vei Oden jo sijalle 39 ja aikaa on vielä 20 sarjaa lisää, joten vielä kerkiää vaikka minne. Aikaerosta johtuen Oskun kommentteja ei ole saatu, mutta ne lisätään sivuille myöhemmin.
Players Championshipin kärjessä kiitää (tietenkin) Australian kierrehirmu Jason Belmonte tuloksella 2494.

Palermaa keilaa Roth/Holman parikilpailua yhdessä Englannin Dominic Barrettin kanssa. Dom on tehnyt kymmeneen sarjaan 2266, joten parin yhteistulos on 4472. Tuolla lukemalla kaverukset löytyvät riviltä kymmenen, eli sen suhteen näyttää hyvältä jatkon kannalta.
Myös tässä kisassa kärkeä vie Belmonte, nyt yhdessä Bill O’Neillin kanssa. He johtavat kisaa yli sadalla pisteellä, mutta nythän on käyty vasta alkuverryttely, pitkä on tie.

Seuraavat kaksi viiden sarjan blokkia keilataan Suomen aikaan keskiviikkoiltana/torstaina aamuyöllä.

Pekka Korpi
Kuva PBA

PBA:n sivuille

 

 


« Palaa