SM-kilpailut

Tulosta

Reija Lundén uusi mestaruuden

Seniorinaisten mitalikolmikko, kultaa Reija Lundén, hopeaa Nina Haavisto ja pronssia Jaana Anttas.

03.03.2018

Reija Lundén puolusti senioreiden Suomen mestaruuttaan viime vuodelta vahvasti loppuun saakka. Round robinin loppuvaiheiden vaikeuksista ei enää ollut kultaottelussa tietoakaan ja hän vei mestaruuden tuloksin 502-421.

Välierän ensimmäisessä sarjassa Nina Haavisto voitti Jaana Anttaksen kymmenellä pisteellä 168-158. Nina teki sarjaansa yhden kymppikeilan missin, mutta kuittasi sen tuplalla. Viimeisen ruudun 7-10 ruutu verotti sitten tulosta. Jaanalle tuli sarjaan kaksi tyhjää reiästä ja niiden lisäksi klippi 3/6 keiloista toiseen ruutuun.

Nina Haavisto oli vahvempi myös toisessa sarjassa. Hän aloitti paikolla ja nakutti sitten neljän kaadon jonon. Jaana teki alkuun kolme paikkoa, joista yhden reiästä. Sitten hänelle tuli missi ja Nina oli tukevassa johdossa. Triplalla Jaana vielä kehitti kirin poikasta, mutta se tyssäsi kahdeksannen ruudun reikään. Paikon hän siitä teki ja, kun Ninalle tuli kuudenteen ruutuun missi kymppikeilasta ja kasiruutuun tyhjä reiästä, oli Jaanalla vielä mahdollisuus. Loppuun Jaana ei enää kaatoja peräkkäin saanut, Nina sen sijaan teki vielä tuplan ja voitti toisen sarjan 207-198 ja ottelun 375-356.

Loppuottelu oli tasokasta keilailua, jossa pääosan esitti Reija Lundén. Molemmat tekivät ensimmäiseen sarjaansa yhden reiän, Reija kuittasi sen kahdella tuplalla ja neljän jonolla, Nina tuplalla ja triplalla. Reija vei sarjan 234-216.
Toisen sarjan alussa Reijan pallo teki tuhoisaa jälkeä keiloissa ja hän spurttasi seitsemän kaadon jonolla karkuun Ninalta, jolla ei seitsemään ruutuun ollut vielä tuplaa. Ainoa jännitysmomentti oli enää se, sinetöikö Reija toisen peräkkäisen mestaruutensa 300-sarjalla. Ei sinetöinyt, kasiruutuun hänelle jäi kymppikeila ja sarjan pisteiksi 268. Haavisto teki toiseen sarjaansa 205 ja ottelu kirjattiin Reijalle yhteistuloksin 502-421.

Seija Lankinen

Livelähetys


« Palaa