SM-kilpailut

Tulosta

Tahdolla mestariksi

Se on siinä!

03.03.2018

Reija Lundénin keilailu oli Kouvolan SM-kilpailuissa omaa luokkaansa. Hän voitti karsinnan ylivoimalla, hankki pienten vaikeuksien kautta paikan loppuotteluun ja kuittasi kullan sitten murskanumeroin. Suurin tekijä hänen esityksessään oli tahto, voimakas tahto.

Reija Lundén lähti Kouvolasta kotimatkalle kaksi kultaa mukanaan. Kuten lähti viime vuonna Hämeenlinnastakin. Se toinen kulta tuli parikilpailusta Pia Pekkasen kanssa, kuten viime vuonnakin. Hienon karsintapelin jälkeen Reijalle ei ollut muita tavoitteita tälle päivälle kuin se kirkkain mitali. Tyytyväisesti hymyillen hän tuli haastatteluun, totta kai.
- Finaali oli oikein hyvää keilailua. Se oli tahtoa, perkele, Reija virnisti.
- Halusin voiton, mutta koskaanhan keilailussa ei voi tietää lähteekö keilat vai ei. Nyt lähti.
- Heitto oli koko päivän hyvä, vaikka huonoja hetkiä tulikin. Ne johtuivat siitä, että heitin väärästä paikasta väärällä pallolla. Heitto pysyi hyvin kuosissa, Reija kertoi.

Reijalla on takanaan pitkä ja menestyksekäs ura. Mitaleja on kaappi pullollaan, mutta vielä riittää nälkä ja halua tehdä myös töitä sen eteen.
- Olen treenannut aika paljon. Kiitokset Turtiaisen Jussille, jonka kanssa on treenattu muutamia tekniikkajuttuja heittoon ja nyt se alkaa pysyä kuosissa aina välillä. Saan oikeasti tällä uudella tavalla palloon reaktiota. Monta asiaa on muutettu, mutta kaikki lähtee heilurin aloituksesta ja saan pallon paremmin liikkeelle ja toisaalta itseni parempaan irrotusasentoon. Sitä kautta saan pyörintääkin palloon, ajoittain, Reija valotti.

Loppukilpailupäivään Reija tuli vain yhdellä tavoitteella.
- Eihän minulla käytännössä ollut mitään muuta kuin hävittävää, mikä ei sinällään ole helppo tilanne. Meinasin heittää kaiken roskiin, mutta tsäkällä pääsin tuohon loppuotteluun, Reija totesi viitaten round robinin loppuvaiheisiin.
- Sain siinä lopussa Sami Heinilältä tekstarikoutsausta, kiitos vaan Samillekin, Reija hymyili ja kertoi aina ottaneensa tarjolla ollutta apua vastaan.
- Aina olen käyttänyt hyväkseni maajoukkuekoutseja ja Bowlingin valmentajia. Aina olen ottanut vinkkejä vastaan, en tietenkään kaikilta, mutta muutamilta luottokoutseilta. Vaikka viime kädessä vastaan valmentautumisestani itse, hän tarkensi.

Mitalien kanssa on mukava ajella kotiin päin.
- Jokainen mitali maistuu hyvältä, toki kulta sitten vielä paremmalta. Tosin se riippuu kilpailusta. Joskus pronssikin voi olla voitettu mitali, mutta tässä kilpailussa vain kulta oli se mihin olen tyytyväinen. Jos voittaa alkukilpailun 200 pistettä seuraavaan, ei voi olla muuhun tyytyväinen.
Se, että round robin lopussa meni niin tiukaksi ei Reijaa yllättänyt.
- Ei yllättänyt, tiesin, että täällä on helppoa. Enemmän minua yllätti se, ettei alkukilpailussa tullut enempää kovia tuloksia. Sitten jäi vielä kovia nimiä ulos finaalista, kuten Tammisen Tuula ja Jokiniemen Leena. Se vähän yllätti minua, Reija tuumasi ja suuntasi kohti Helsinkiä ja iltavuoroon GoExpo messuille. Siellä hän oli eilenkin kellon ympäryksen verran. Virtaa ja paloa keilailuun riittää.

Huomenna Kouvolassa keilataan seniorimiesten loppukilpailu, joka aloitetaan aamulla kello 10.00. Päivästä tulee mitalileille asti keilaaville pitkä, sillä ensin keilataan kahdeksan sarjaa, sitten kahdeksan parhaan round robin ja kolmen parhaan mitalipelit.

Seija Lankinen

Välierä  
Haavisto - Anttas 168 - 158
    207 - 198
    375 - 356
     
Loppuottelu  
Lundén - Haavisto 234 - 216
    268 - 205
    502 - 421
     
     
Lopullinen järjestys  
1. Reija Lundén  
2. Nina Haavisto  
3. Jaana Anttas  

« Palaa