Muut uutiset

Tulosta

Salonen ei yllätettävissä

Petteri vei voiton Starmenin kilpailussa

05.03.2018

Maajoukkuetehtävistä jo toista kertaa eläköitynyt Petteri Salonen loisti Lahdessa viikonloppuna. Starmenin finaalissa hän päästi muut iholle, mutta ei ohi.

Lahdessa on jälleen saatu erikoiskilpailu päätökseen ja tällä kertaa se oli Starmenin erikoiskilpailu, jossa oli voittajalle luvassa 700€. Karsintaan osallistui kaikkiaan 173 keilaajaa ja 1600 pisteen ylittäneitä tuloksia nähtiin kaksi. Ne keilasivat karsinnan voittanut Petteri Salonen (1616) ja Juhani Tonteri (1602).

Finaalista odotettiinkin varsin kovatasoista, mutta ihan niin kovatasoista siitä ei lopulta tullut, kun olisi karsinnan perusteella voitu olettaa. Liekö syynä ulkona muuttunut lämpötila vai kenties aikaisemmin sunnuntaina alkaneeseen erikoiskilpailuun ajettu uusi radanhoito. Vaikka aluksi näytti, että TKK:n Petteri Salonen keilaa ylivoimaiseen voittoon, saatiin viimeisessä sarjassa ja vielä viimeisessä ruudussakin jännittää. Petteri teki omien sanojensa mukaan kerrankin vaadittavan tuplan kymppiruutuun ja varmisteli sillä voittonsa.
- On ollut MM-kilpailuiden jälkeen vähän niin sanotusti pajatso tyhjä, joten pohjalle ei ole sellaista keilailukestävyyttä. Tämä on näkynyt huonoina heittoina tiukoissa tilanteissa. Nyt tiesin, että tupla ja hyvä avaus, niin silloin on omissa käsissä. Vaikka keilailu ei ole tuntunut niin hyvältä, niin isoja tuloksia on silti tullut, kertoi kuusi sarjaa voittonumeroihin 1469 päättänyt Salonen.

Salonen hallitsi peliä melkein alusta asti sarjoin 258, 236, 249, 263 mutta sitten sarja 205 avasi oven muillekin pelaajille. Voitosta viimeisessä sarjassa taistelivat Pinjetsin Mika Luoto, Valtti B.E.T.:in Niki Järvinen sekä hyvän nousun tehnyt Bayn Juhani Tonteri. Salonen kuitenkin sai kaatoruletin jälleen rullamaan ja viimeisessä sarjassa vaihdettu pallo toi lopulta tulosta 258, jonka ansioista hän kukisti toiseksi tulleen Luodon 31 pisteellä. Luodosta puolestaan Tonteri jäi kahdeksan pisteen päähän. Nuori Niki Järvinen sekä tuore halliyrittäjä Teemu Asplund ylittivät myös finaalissa 1400 pisteen rajan.

Bayn erikoiskilpailu on käynnistynyt Lahdessa, mutta seuraava suurempi kilpailu keilataan ensi viikonloppuna, kun vuorossa on Rankingin finaali. Huonosti Salosella menneeltä Ranking kiertueelta hän odottaa viimeisenä viikonloppuna paljon.
- Kevään ehdottomat tavoitteet ovat tuleva Ranking finaali sekä SM-liiga. Totta kai myös SM-kisat aina kiinnostavat, kertoi Salonen kevään tavoitteista.

Finaalin tulokset

 

Hannele Impola

 


« Palaa