Muut uutiset

Tulosta

Veteraanien sarjamestaruus pelissä

20.03.2018

Veteraanien valtakunnallinen sarjakausi päättyy tulevana torstaina. Mestaruussarjan mitaleista pelataan Heinolassa, noususta kakkossarjasta ykköseen Kokkolassa, Hutungissa, Forssassa ja Hämeenlinnassa.

Mestaruussarjan mitalipelit alkavat Heinolassa kello 12.00. Yhtenä vahvana ennakkosuosikkina radoille tulee Lohjan RäMe, joka tavoittelee nyt jo kolmatta peräkkäistä mestaruuttaan. RäMe oli kakkoslohkon runkosarjassa ylivoimainen ykkönen 1305 pisteen erolla toisena paikan mitalipeleihin ottaneeseen Keravan Jackpotiin.

Ykköslohkosta mitaleja tavoittelemaan tulevat Porin RC ja Euran GS. Lohko oli äärimmäisen tasainen, tamperelainen GF jäi jatkopeleistä vain kahden pisteen erolla ja Oulun OPS 21 pisteellä. Kolmoslohkosta jatkopaikan lunastivat Lahden Falcons ja Savonlinnan Purilaat.
Torstaina nämä kuusi joukkuetta kohtaavat toisensa pelaten yhden sarjan jokaista muuta vastaan. Voitetusta ottelusta saa 60 pisteen bonukset, jotka lisätään ikähyvityksellisiin tuloksiin.

Nousut ykkössarjasta mestaruussarjaan, kuten myös putoamiset ylimmältä sarjatasolta ykköseen, tapahtuivat suoraan runkosarjan tulosten perusteella, ilman karsintoja. Kakkossarjasta nousut ykköseen sen sijaan ratkeavat karsintapelein. Niitä keilataan torstaina neljällä paikkakunnalla. Kokkolassa pelaa viiden joukkueen lohko, Hutungissa, Forssassa ja Hämeenlinnassa keilaa seitsemän joukkueen lohkot. Hämeenlinnassa pelit alkavat kello 11.00, muilla paikkakunnilla kello 12.00. Sääntöjen mukaan ykkössarjaan nousee 12 joukkuetta, lohkokohtaisia nousijamääriä ei säännöissä mainita, mutta veteraanivaliokunta on viime kokouksessaan päättänyt, että jokaisesta lohkosta nousee kolme parasta.

Tuloksia voitte seurata päivän mittaan sivuiltamme, koosteen päivän tapahtumista tekee illalla Jaakko Virkajärvi.

Seija Lankinen

Mestaruussarjan mitalipelit
Ykkössarjan karsinnat


« Palaa