SM-Liiga

Tulosta

GB ja Mainarit olivat lopussa selvästi kovimpia

Runkosarja on ratkennut, onnelliset voittajat tavoitettuna paikan päältä.

25.03.2018

Naisten ja miesten SM-liigojen runkosarjat ratkesivat selvästi parhaiden joukkueiden eduksi. Naisten puolella GB tuli viimeisenä viikonloppuna kaukaa takaa ja karkasi selvään voittoon. MIesten liigassa Mainarit tuli Taliin ykkösenä ja poistui ylivoimaisena.

Naisten SM-liigassa olivat mitalijoukkueet selvillä ennen Talissa palattavia kahta viimeistä kierrosta. Giants ja Bay kiistelivät ykkössijasta, GB oli hyvänä kolmosena. Mutta pian tuo muuttui. GB otti lauantaina 94 pistettä ja nousi 36 pisteen takamatkalta kakkoseksi vain kahden pisteen päähän Giantsista Bayn kärkkyessä pisteen päässä.
Jos oli GB hyvä lauantaina, sunnuntaina se oli musertava. Seitsemän voitettua ottelua ja sata raskasta pistettä, vain 12 pistettä jäi ottamatta maksimista. Giants taisteli hyvin, mutta loppua kohti sen taidot ja teho eivät vain riittäneet ja lopulta eroa voittajaan jäi 20 pistettä.
Kolmanneksi sijoittunut Bay hiipui näiden kahden tahdista jo melko alkuvaiheessa ja lopulta eroa GB:hen tuli 49 ja Giantsiin 29 pistettä.

Reija Lundén puhkui tyytyväisyyttä pelien jälkeen:
- Uskomaton päivä, vedettiin vielä paremmin, kuin eilen. Voitettiin kaikki. Viimeinen tavoite oli saada viimeisestä pelistä 16 pinnaa ja se onnistui. Saatiin sata täyteen! Vain 12 pinnaa menetettiin maksimista, siis vain kuusi sarjaa 28:sta, Reija hehkutti.
- Koko päivä keilattiin samassa järjestyksessä. Suuria ongelmia ei ollut, radanvaihdon jälkeiset satunnaiset vaikeudet ratkottiin. Meillä oli oma seurantakaavake, joka auttoi näkemään, kenellä kulkee. Toisaalta se oli turha, kun kaikilla kulki!, Lundén sanoi.
- Henkilökohtaisesti tykkään erittäin paljon baker-pelitavasta, se on todellista joukkuepeliä. Koko ajan tapahtuu, se on paljon tavallista peliä nopeatempoisempaa. Siinä ei yksi pelaaja voi voittaa. Neljällä pelattuna tämä ei ole niin hyvä, kuin viidellä, mihin se on tarkoitettu. Nyt naisilla kaksi pelaajaa voi käytännössä voittaa sarjan. On erittäin tärkeää löytää oikea järjestys, sekin voi ratkaista sarjan, Reija pohdiskeli.

Sarjataulukon neljänneksi tuli Nasevat, viidenneksi TPS, kuudenneksi Cherry ja seitsemänneksi Smash. TuUL putosi sarjasta.

 

Mainarien riemumarssi

Varkauden Mainarien runkosarjan voitto oli lauantain jälkeen julistamista vailla. Kauaa sitä ei tarvinnut odotella, jo kahden ottelun jälkeen homma oli pässinlihaa ja loput vain rullailtiin. Mutta ei Mainarit lyönyt lossiksi ratkaisun jälkeenkään, vaan takoi samaa tahtia loppuun saakka ja voitti sunnuntaipäivän kaikki ottelut. Ero runkosarjan kakkoseksi tulleeseen Bayhin venyi pinnaa vaille sataan pisteeseen.
Bayn kakkossija oli myös varma aikaisessa vaiheessa, niinpä ero kolmantena lopulta pysyneeseen TKK-1:een kuroutui 46 pisteeseen.
Siis se kolmas finaalipaikka. TKK oli kiinni tuossa paikassa koko päivän. Alkuvaiheessa näytti, että takaa-ajajat saisivat karkulaisen kiinni, mutta TKK otti pari ratkaisevan hyvää voittoa ja perässähiihtäjät sopivasti kompuroivat. Näin kestomestarin mitalipelipaikka ratkesi jo melko aikaisessa vaiheessa ja ero kasvoi lopulta 30 pisteeseen.

Joonas Jehkinen tuli tutusti myhäillen pelien jälkeiseen juttutuokioon.
- Liigan ensimmäinen osa, siis runkosarja, on suoritettu menestyksellisesti. Toinen osa on loppupelit. Kun finaali pelataan baker-pelitavalla, ei tämän viikonlopun menestys haittaa lainkaan. Mieluiten sinne lähtee ykköspaikalta, Joonas tuumiskeli.
- Henkilökohtaisesti en halua bakeria. Olen keilannut sarjapelejä Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa. Yleisön kannalta ylivoimaisesti paras pelitapa on Ruotsin liigassa, Jehkinen lausui.
- Jaa, miksi pärjäsimme näin hyvin. Meillä on kaikilla hyvin nykyaikaiset keilailusuoritukset. Me emme ole missään vaiheessa ihan pihalla. Jokainen meistä, siis oikeakätisistä, osaa heittää suoraan tai mutkalla, Joonas kertoi menestyksen syitä.
- Lisäksi tiedämme, että tätä ei pidä ottaa liian vakavasti, Jehkinen lausui lopuksi suuren totuuden.

Loppupeleistä ulos jääneet joukkueet olivat tulosjärjestyksessä GB, TPS, Patteri Joe’s Gold, TKK-2, GH ja RäMe. AS ja ET joutuvat taistelemaan sarjapaikoistaan karsinnassa.

 

SM-liigojen loppupelit keilataan Tampereella 28.4.2018

 

Pekka Korpi

Naisten sarjataulukko
Miesten sarjataulukko

 

 


« Palaa