SM-kilpailut

Tulosta

Kärkisijoja tuuletettiin Raumalla

03.04.2018

Veteraanien SM-karsinnasta on pelaamatta enää viimeinen viikko. Karsinta päättyy ensi sunnuntaina ja siitä kahden viikon kuluttua 21.-22.4. pelataan 12 parhaan naisen ja 36 parhaan miehen loppukilpailut.

Toiseksi viimeisellä karsintaviikolla tehtiin Raumalla roppakaupalla hyviä tuloksia ja tuloslistojen kärkipäitä kirjoitettiin uusiksi, etenkin miesten kilpailuissa.

Karsinnan kärkimiestä ei Pääsiäisviikolla horjutettu, mutta muita sijoja kymmenen parhaimmistossa kyllä. Esa Kotamäki Vaasasta jatkaa kilpailun johdossa tuloksella 1464, toiseksi kiilasi Valkeakosken Walki Teamin kestomenestyjä Rauli Heikkinen, 1438. Isolla joukolla ja hyvällä menestyksellä Raumalla kävivät kuopiolaiset. Roijjaas -seuran Pekka Hein onnistui tulokseen 1425 ja nappasi kolmospaikan itselleen. Euran GS:n Tauno Sved teki 20 pistettä vähemmän kuin Hein ja kiilasi karsinnassa viidenneksi.

Näiden miesten toimesta tuuletettiin kärkisijoja myös parikilpailussa. Walki Team sai otteen kultaisista mitaleista, kun Heikkinen yhdessä Aarne Tuominiemen kanssa venyi tulokseen 2827. Pekka Hein keilasi parinsa Risto Kyttän kanssa tuloksen 2747, millä he tarrasivat kiinni toiseen sijaan ja hopeamitaleihin. Tauno Sved yhdessä Seppo Katajan kanssa ankkuroi GS:n miesten parikilpailussa kolmanneksi. Koko kärkikolmikko meni siis pelatun viikon aikana uusiksi. Savolaismiesten kommentti pelin jälkeen oli, että ”yllättävän helpolta tuntui keilata”. Miesten karsinnassa 36:s tulos on nyt 1289, mutta eriä on pelaamatta 14, joten paljon ehtii Raumalla vielä tapahtua.

Myös joukkuekilpailussa kaikki kärkisijat menivät uusjakoon. GS otti ykköspaikan kvartetilla Arto Mäkilä, Antti Toivola, Seppo Kataja ja Tauno Sved. Euralaisten tulos oli muhkea 5221. Kuopion Rojjaas joukkueella Risto Kyttä, Pekka Hein, Erkki Heikkonen ja Olavi Kuusisto jäi reilusti ja on ennen viimeistä karsintaviikkoa toisena pistein 5138. Walki Team valtasi kolmannen sijan Rauli Heikkisen, Aarne Tuominiemen, Markku Eerikäisen ja Hannu-Pekka Viitasen toimesta pistein 5115.

Naisten karsinnassa kolmen kärki pysyi ennallaan. Liisa Pitkänen, Saagat Tornio, johtaa, Aila Koivisto, KJK Kauhajoki, on toisena, ja Helsingin Ailecin Hannele Uotila kolmantena. Oulun OLS:n Riitta Nikupeteri teki loppukilpailuun riittävän tuloksen 1265 ja on nyt neljäntenä. 12:s tulos on tällä hetkellä 1186. Myöskään naisten parikilpailun kolmen kärkeä ei pystytty horjuttamaan. Kultamitaleissa on tällä hetkellä kiinni Kauhajoen KJK:n kaksikko Terttu Kohtanen – Aila Koivisto, toisena on Tornion Saagat ja kolmantena Helsingin Sepottaret.

Jukka Pärri / toimitus

Tulokset


« Palaa