Muut uutiset

Tulosta

Juniori Joonas Reponen voittoon Turun 100 % Openissa

Joonas Reponen

17.04.2018

Turun Kupittaalla saatiin päätökseen jo perinteiseksi muodostunut 100 % Open. Kisa keilattiin nyt jo kahdeksannen kerran.

Finaaliin pääsi alkukilpailun 28 parasta ja lisäksi neljä turbotulosta (viidennen sarjan puhdas tulos). Alkukilpailun voitti TuUl:n Arto Simojoki tuloksella 1407. Se olikin ainoa 1400 pisteen ylitys. Finaalin tulosraja oli 1269 ja sen keilasi Kaisojen Leena Metso.
Kilpailussa käytetään keskiarvotasoitusta 200–100/100 %. Ilman virallista keskiarvoa olevalle kilpailijalle käytetään alkukilpailussa 600 pisteen tasoitusta. Finaalissa keskiarvotasoituksena käytetään alkukilpailussa keilattujen sarjojen keskiarvoa.
Tämä kilpailu on alun perin luotu aloitteleville (juniori)keilaajille. Ajatuksena on ollut, jotta heilläkin olisi kaudessa yksi kilpailu, jossa voisi päästä kokemaan finaalin jännitystä ja saada kokemusta tulevia suurempia koitoksia varten. Junioreita ja nuoria finaaliin pääsi tällä kertaa yhdeksän, samoin veteraaneja.
Alkukilpailussa tehtiin 239 suoritusta, joka on selvästi enemmän kuin viime vuonna. Viikkokilpailijoista 64 % otti osaa erikoiskilpailuun. Tähän kisaan tehtiin yksi suuri muutos verrattuna kaikkiin edellisiin 100 % Openin kisoihin. Ennen olosuhteeksi on valittu ns. helppo keli. Mutta nyt Sami Konsterin avustuksella keliksi päätettiin valita haasteellisempi keli, koska koko alkuvuosi Kupittaalla oli kilpailtu helpoissa keleissä. Tällä muutoksella haluttiin antaa Turun alueen maajoukkueryhmien keilaajille mahdollisuus harjoitella erilaisessa olosuhteessa. Tosin vain yhdestätoista neljä käytti tilaisuutta hyväkseen.
Finaalissa keilattiin ensin viisi sarjaa. Tämän osion voitti TuWen kaksikätinen Joonas Reponen tuloksella 1146. Sitten oli vuorossa Shoot Out –finaalit. Siinä ensin sijoille 4, 5 ja 6 sijoittuneet keilasivat yhden sarjan. Tässä parhaan sarjan 222 keilasi TPS:n Henry Laine. Hän jatkoi seuraavaan osioon, jossa mukaan tulivat sijoille 2 ja 3 sijoittuneet. Tämänkin osion Henry voitti erinomaisella tuloksella 255.
Lopullisessa finaalissa kohtasivat siis Joonas ja Henry. He keilasivat kaksi sarjaa. Joonas oli parempi pistein 454 ja Henrylle 398. Kolmen parhaan joukossa oli siis juniorikeilaaja. M-luokan keilaaja ja veteraaninainen. Kisaformaatti näytti jälleen kerran, että se tarjoaa kaiken tasoisille keilaajille mahdollisuuden kokea finaalin tunnelmaa ja jännitystä.
Kupittaan erikoiskisat ovat tältä kaudelta ohi. Naiset kisaavat SM-mitaleista viiden viikon ajan ja sen jälkeen on vuorossa hallimestaruuskisat.

Shoot Out –finaalin lopullinen järjestys:
1. Joonas Reponen, TuWe
2. Henry Laine, TPS
3. Maija Mäkelä, Kaisat-Turku
4. Juha Tawast, Veljet
5. Aleksi Alanen, TuWe
6. Oskari Reponen, TuWe

Marja Hongisto


« Palaa