SM-kilpailut

Tulosta

Veteraanien SM-finaalit Raumalla

Pertti Tapola ja Timo Palermaa valmistelemassa studio- ja kuvausympäristöä.

20.04.2018

Viikonloppuna keilataan veteraanien Suomen mestaruuksista Raumalla. Miehet pelaavat lauantaina ja naiset sunnuntaina.

Raumalla kävi alkukilpailun aikana 1054 miestä ja 217 naista yrittämässä pääsyä finaalipeleihin, joihin selviytyi 36 parasta miestä ja 12 parasta naista. Yhteensä mukavat 1271 osallistujaa.
Miesten alkukilpailun kovimman tuloksen keilasi Vaasan Kiiston Esa Kotamäki 1464 tuloksellaan ja naisten ykkönen oli Tornion Saagojen Liisa Pitkänen 1298 tuloksellaan. Finaaliraja miehissä muodostui 1309 pisteeseen ja naisissa riitti vähän alle parivauhti 1195 pistettä.
Finaali aloitetaan sekä miehissä että naisissa nollilta, joten kaikilla finalisteilla on mahdollisuudet kirkkaimpaan väriin ja mitaleille. Miehissä mitalikandidaateiksi voisi nostaa ennakkoon Helsingin GB:n Jouko Kuossarin ja aina vaarallisen Valkeakosken Walki Teamin Aarne Tuominiemen. Naisissa Helsingin Ailecin Hannele Uotila, Oulun Luistinseuran Riitta Nikupeteri, Helsingin Patterin Tytti Vainikka ja viime vuoden Suomen mestari Porin Tarmon Maila Virtanen lienevät ennakkoon kovimmat suosikit.
Finaalin peliformaatti on selkeä. Pelataan kahdeksan sarjaa eurooppalaisella pelitavalla ikähyvityksin. Yhteispistemäärältään suurimmat saavuttanut on Suomen mestari. Finaalipelit alkavat molempina päivinä klo 11.00.
Kilpailuja seurataan liiton sivulla sarjoittain. Koko viikonlopun finaaleista näkyy myös livestriimaus Pertti Tapolan ja Timo Palermaan selostamina.

Kuvaustiimi saapuikin paikalle jo perjantai-iltana, jotta kaikki saataisiin hyvin kuosiin ja valmiiksi tulevia finaalipelejä varten. Miehet ahersivatkin studio- ja kuvausympäristöä valmiiksi hyvillä mielin.
- Jokainen halli vaatii omanlaisensa kuvaussuunnitelman. Suunnitelma tehdään jo ennen kuin yhtään piuhaa on vedetty. Pikatestaus myös tehdään laitteistolla ja varmistetaan, että kuva kulkee kameralta ohjauspaneeleille. Lopullinen kameroiden värimaailma haetaan kuitenkin aamulla ennen pelien alkamista, Tapola kertoi.
- Valmisteluille antaa aina haasteen hallien erilaiset pohjaratkaisut ja se, miten saamme kaluston hyvin sijoitettua. Esimerkiksi täällä Raumalla olemme ensimmäistä kertaa ja kameran sijoittelulle antaa haasteensa matala tila, joka hieman haittaa esimerkiksi tulosmonitorien selkeää näyttämistä heittokuvan yhteydessä, Palermaa valotti kuvausten toteutusta.

Finalistit
Livelähetykseen

Sami Järvilä


« Palaa