European Bowling Tour

Tulosta

Vuoden viides EBT-titteli Ranskaan

22.04.2018

Bronzen Schietspoel Tournamentin on voittanut Ranskan Gaetan Mouveroux. Tämä on hänen ensimmäinen EBT-tittelinsä. Sami Konsteri karsiutui pisteellä jatkosta finaalin ensimmäisessä vaiheessa.

Aluksi finalistit keilasivat kuusi sarjaa, josta 12 parasta eteni toiseen vaiheeseen karsinnan neljän parhaan seuraksi. Tulostaso finaalissa oli edelleen korkea, kovinta tahtia ensimmäisessä vaiheessa keilasi Tanskan Dan Östergaard-Poulsen (1503). Jatkoon vaadittiin tasan 1400 ja sen paikan otti Ruotsin Mattias Wetterberg. Sami Konsteri aloitti pelinsä maltillisesti sarjalla 213, mutta nosti heti sijoitustaan toisessa sarjassa tekemällä 300. Hän keilasi loputkin sarjat päälle parivauhdin 213, 246, 223 ja 204, joilla lopputulokseksi tuli 1399.

Näin Konsteri kommentoi viikonloppuaan.

-No kauden parasta keilailua tuli pelattua täällä ja riitti tuohon. Tyytyväinen sinänsä olen, että joissakin keleissä näyttää mahista olevan. Nyt sain tietty omaa A-peliä suorittaa, joten trebakin putkahti väliin. Joka kerta, kun radalle menin, niin hiukan eri systeemillä ja eri pallolla pelasin. Kyllä se vaan vaatii, että omaa parasta vetoa ja peliä pitää saada pelata, jotta voi näillä toistomäärillä pärjätä.

Hän ei ole paljoa ehtinyt olla radalla Saksan Euro Challengen jälkeen.

-Kelit nyt harmittavasti ovat täällä Euroopan tourilla turhan helppoja ja tulosrajat pomppaavat liian korkealle. Kyllä itselläkin 1400 tekeminen pakkopaikassa on tiukassa, kun joutui 1405 peliä vielä parantamaan.

 

Lohkovaiheiden viimeiseen osioon eli neljänteen finaalivaiheeseen selviytyneet keilaajat olivat Dan Östergaard-Poulsen, Jeroen van Geel, Richard Teece ja Gaetan Mouveroux. He pelasivat kaksi sarjaa samalla rataparilla. Östergaard-Poulsen otti johdon ensimmäisessä sarjassa tekemällä 247, Mouveroux toisena 238, van Geel sai 211 ja Teece vain 192. Toinen sarja oli Mouverouxin ja Östergaard-Poulsenin näytöstä. Taistelu voitosta oli erittäin tiukka, sillä Mouveroux teki 256 ja hänen yhteistuloksekseen tuli 494. Östergaard-Poulsen ei saanut enää riittävästi kaatoja sarjansa loppuun, joten hän jäi toiseksi tuloksella 490. Teece ja van Geel kamppailivat kolmossijasta ja sen vei tällä kertaa Teece tuloksella 406 van Geelin jäädessä vain 390 pisteeseen. 

 

EBT Masters alkaa huomisaamuna klo 10 Suomen aikaa. Silloin radalla ovat Jari Ratia ja Sanna Pasanen.

Kilpailun sivuille

Eliisa Hiltunen


« Palaa