European Bowling Tour

Tulosta

Pasaselle kakkossija, Ratia kolmas

Naisten kärkikolmikko: Maxime de Rooij, Jenny Wegner ja Sanna Pasanen

23.04.2018

EBT Masters päättyi ruotsalaisjuhliin, kun Pontus Andersson voitti miesten sarjan ja Jenny Wegner naisten. Sanna Pasanen taipui Wegnerille loppuottelussa 202-212.

EBT Mastersin pelitapana oli kolme kertaa neljän sarjaa karsinta, jonka jälkeen kolme parasta jatkoi pudotuspeleihin. Kilpailun olosuhde oli jalan verran lyhyempi kuin Bronzen Schietspoel turnauksessa eli 42 jalkaa ja profiili hieman tasaisempi. Se näytti hieman suosivan suorempaan heittäviä keilaajia ja varsinkin miesten puolella näytti siltä, että kierrepelaajat olivat enemmän ongelmissa.

Sanna Pasanen aloitti karsinnan huikealla neljän sarjan tuloksella 953, joka koostui sarjoista 253, 196, 258, 246. Toisessa osiossa tahti hieman hiipui ja sarjoin 195, 243, 175, 229 Pasanen keräsi 842. Kahdeksan sarjan yhteistuloksella 1795 hän oli kerännyt jo reilun sadan pisteen eron kakkosena olevaan Jenny Wegneriin (1676). Kolmas karsintakierros oli Pasaselle vaikein, mutta yhteispistein 2587 hän piti kärkipaikkansa. Wegner lopetti sarjaan 277 ja otti kakkospaikan tuloksella 2540.Viimeisestä pudotuspelipaikasta käytiin kova kamppailu ja Hollannin Maxime de Rooij nousi isolla neljän sarjan pelillä (977) seitsemänneltä sijalta kahdella pisteellä ohi Ida Anderssonin. De Rooijin pisteet 2514 ja Anderssonin 2512.

Miesten puolella tilanne vaikutti koko ajan tasaisemmalta ja jännittäväähän se oli, vaikka kaksi parasta pelasi omalle sataluvulleen. Jari Ratia pelasi kaksi ensimmäistä karsintapeliä tasaisen varmasti 882 ja 900. Kahden osion jälkeen hän oli myös kärkipaikalla, mutta viimeisen osion vaikeudet tiputtivat hänet toiseksi, kun Richard Teece kiri 19 pisteellä ohi. Teecen yhteistulos 12 sarjaan 2661 ja Ratian 2642. Kolmannesta sijasta taisteltiin miestenkin puolella tiukasti. Pontus Andersson teki de Rooijin tavoin hienon nousun alun vaikeuksista ja heikosta viimeisestä sarjasta huolimatta (182) nappasi kolmannen pudotuspelipaikan kuuden pisteen erolla maamieheensä Markus Janssoniin. Andersson kokosi 2567 ja Jansson 2561.

Pudotuspelit

Naisten välierässä Jenny Wegner päihitti Maxime de Rooijin 204-202 ja eteni loppuotteluun Pasasta vastaan. Ratkaisu nähtiin vasta kymppiruudun viimeisillä heitoilla. Jenny otti vain kahdeksan pois viimeisellään, joten Maxime voittaisi kaadolla. Hän sai kuitenkin vain seitsemän pois, joten loppuottelupaikka meni Wegnerille.

Miesten välierässä kohtasivat Jari Ratia ja Pontus Andersson. Ratia aloitti hyvin tuplalla Anderssonin paikkoa ja reikää vastaan, mutta kolmannessa ruudussa hänellekin jäi reikä. Vaikeudet jatkuivat ja Ratia sai kaadon vasta kuudenteen ruutuun, joten Anderssonin johdossa mentiin. Ratialla oli vielä pieni mahdollisuus kaverin avulla voittaa matsi kymppiruutuun lähdettäessä, mutta hän ei onnistunut antamaan Andersonille painetta. Näin Andersson eteni loppuotteluun lukemin 194-165. Ratia pokkasi kolmannen sijan.

Miesten loppuottelu oli selvä melko nopeasti. Pontus aloitti vahvasti tekemällä sarjan alkuvaiheeseen triplan eikä tehnnyt enää virheitä. Kun Richard jätti kolme reikää ruutuihin 3-5 eikä saanut enää kaatoja, meni voitti helposti Pontukselle 232-172.

Naisten loppuottelu oli jännittävä. Sanna aloitti kahdella paikolla, Jenny kaadolla ja paikoilla. Jenny teki neljän jonon 3-6 ruutuihin, mutta hänelle jäi stereot seitsemänteen. Sanna pysyi pelissä mukana 5-7 ruutujen triplallaan. Molemmilla oli ennen kymppiruutua paikot alla, joten tilanne oli tasainen, niukasti Sannan eduksi. Hän ei saanut kaatoa, vaan jätti pystyyn keilat 3 ja 6. Jenny teki kaadon ensimmäisellään ja kun Sanna hieman epäonnisesti klippasi, oli peli selvä. Voitto Jennylle lukemin 212-202.

Näin Sanna kommentoi pelejään pettymystä hieman sulateltuaan.

- Häviö harmittaa, mutta pelasin hienon päivän. En hävinnyt huonolle, sillä Jenny on maailman parhaimmistoa, mutta tietysti se harmittaa, kun johdin kisaa melkein koko päivän. Tästä sai kuitenkin hyvää itseluottamusta alkukesän EM-kilpailuja ajatellen. Harmituksen jälkeen hyvillä mielin kotiin treenaamaan.

Jarikin oli positiivisin mielin, vaikka päivä päättyi tappioon. 

- Oli hyvä päivä tänään radalla ja peli oli hyvää suorittamista pois lukien semifinaali Pontusta vastaan. Oli todella mukava pelata hieman haastavammalla kelillä ja koko homma tuntui pitkästä aikaa urheilulta. On sääli, että Euroopan tourin kisat ovat menneet hupikeilailuksi.

Tuloksiin

Eliisa Hiltunen

 


« Palaa