Kansainväliset kilpailut

Tulosta

PWBA Las Vegas Open

27.04.2018

Naisten ammattilaiskiertue PWBA alkaa tänään Amerikassa.

Viime yönä Las Vegasissa keilattiin viralliset harjoitukset ja tänään käynnistyy vuoden 2018 ensimmäinen naisten ammattilaiskiertueen kilpailu PWBA Las Vegas Open. Turnauksessa keilataan kaksi kertaa kahdeksan sarjan karsinta, jonka jälkeen 32 parasta jatkaa vielä kahdeksan sarjaa ja sen jälkeen 12 parasta vielä kuusi sarjaa. Yhteensä 30 sarjan jälkeen neljä parasta on selvillä ja he etenevät televisioitaviin pudotuspeleihin. Pudotuspelit keilataan lauantai-iltana eli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa.

PWBA-kiertueella keilataan yhteensä 14 kilpailua, ja kiertue huipentuu syyskuun puolivälissä pelattavaan kiertuefinaaliin. Kolmesta osakilpailusta sekä kiertuefinaalista saa major-tittelin, muut ovat standard-turnauksia. PWBA teki paluun vuonna 2015 oltuaan yli kymmenen vuotta tauolla. Vain muutamia kilpailuja kuten USBC Queens ja U.S. Womens Open on televisioitu kiertueen hiljaiselon aikana ja pienempiä minikiertueita järjestettiin muutamina vuosina.

PWBA-kiertueella riittää mielenkiintoista seurattavaa. Suomalaisia ei tänä vuonna ole jäsenenä, mutta Sanna Pasanen on kutsuttu ja on lähdössä kesäkuussa pelaamaan major-turnausta U.S. Womens Openia. Euroopasta kiertueella on mukana mm. useampi ruotsalainen kuten Jenny Wegner ja Ida Andersson, Saksasta Birgit Pöppler sekä Amerikassa asustavat Puolan Daria Pajak (joka oli viime vuoden PWBA:n Rookie of the Year), Latvian Diana Zavjalova, Englannin Verity Crawley ja Ukrainan Daria Kovalova.

PWBA:n sivuille

Eliisa Hiltunen


« Palaa