SM-Liiga

Tulosta

Lahden Bay vei SM-liigan kirkkaimmat mitalit

Lahden Bay:n mestaruusjoukkue. Vasemmalta Eliisa Hiltunen, Riikka Hakala, Riikka Ratia, Hannele Impola, Iina Rinne, Krista Pöllänen ja Vilma Salo.

28.04.2018

Tampereella Kaupin keilahallissa naisten SM-liigakausi päättyi Lahden Bay:n juhliin. Bay:n naiset kukistivat loppuottelussa Helsingin GB:n 4-1 voitoin.

Naisten liigamestaruuteen tarvittiin neljä voitettua sarjaa. Pelattiin baker-pelitavalla, jossa jokainen joukkueen jäsen heittää ruutuja vuorollaan.
Ensimmäinen sarja mentiin tasoissa kymppiruutuun saakka. Molemmilla joukkueilla oli kaadot alla. Roosa teki kaadon ja kun Krista ei kyennyt vastaamaan vei GB ensimmäisen sarjan 193-184.
Toisessa sarjassa Bay pääsi alun tuplalla niskan päälle GB:n tehdessä tyhjän. Peli kuitenkin tasoittui Bay:n viitos ja kuutosruudun tyhjillä. Viimeiseen ruutuun lähdettiin GB:n kahden pisteen johdolla. Krista heitti ensimmäisenä kymppiruudun ja kaadon. Roosa ysipaikon. Toisella Kristan kaadolla Bay voittaisi. Ja sehän tuli. Sarja Bay:lle 191-178 ja peli 1-1.
Kolmannen sarjan alku oli GB:lle vaikea. kaksi tyhjää kolmos-nelosruutuihin jätätti Bay:n ehjää peliä vastaan. GB teki vielä kaksi tyhjää sarjan loppuun ja Bay vei sarjan, vaikka lopussa vähän hölläsikin 175-163 ja johtoon 2-1.
Neljännessä sarjassa kaksi edellistä voittaneen Bay:n hyvä henki ja peli jatkui. Joukkue teki ehjää peliä ja kaatojonoja, eikä antanut jälleen paljon tyhjiä tehneelle GB:lle mitään palaa. Sarja Bay:lle 224-133 ja turvallinen johto jo 3-1.
Viides sarja ja jos Bay tämän voittaisi menisi kannu Lahteen. Molemmat menivät ehjällä viidenteen ruutuun. GB teki siihen tyhjän Bay tuplan. Johto näin Bay:lle parikymmentä pistettä.GB tuli Reijan tuplalla kymmenen pisteen päähän, mutta Heidin tyhjä heti perään teki jälleen eroa Bay:n hyväksi. Eliisa teki kaadon ysiruutuun, samoin Senni. Bay:n ankkuri Krista Pöllänen teki viimeiseen kaadon ja näin Bay:lle kultaa sarjoin 217-181 ja 4-1 voitoin!

Joukkueenjohtaja Hannele Impola ja valmentaja Jaana Puhakka olivat voiton jälkeen tyytyväisiä.
- Bay:n naisille tämä oli toinen mestaruus. Mun mielestä me oltiin tänään radalla paras joukkue. Yhteiset ratkaisut ja keskustelut toimivat tänään hyvin. Puhetta pidettiin, niin kuin joukkuepelissä tuleekin tehdä. Ainoa hädän hetki oli Vilmalla, kun hänen switchgrip irtosi ja jäi jonnekin ratojen alle. Hän joutui ottamaan ”varapeukalon” käyttöön. Yhdessä tekemisen meininki korostui tänään tosi hyvin. Palloa luettiin myös erinomaisesti ja se ratkaisi varmasti paljon. Mitalikahvit on jo juotu ja meillä on Gaalassa paljon juhlan aihetta, Hannele ja Jaana kertoivat yhteisiä ajatuksiaan mestaruuden taustoista.

Sami Järvilä


« Palaa