Kansainväliset kilpailut

Tulosta

Nurmilo Oy keilasi EM-kultaa

Nurmilo Oy keilasi firmakeilailun sekaparikilpailun kultaa

12.05.2018

Suomi saalisti kaksi mitalia firmakeilailun EM-kilpailuissa. Nurmilo Oy keilasi sekaparikultaa ja Bowling Oy joukkuekilpailussa pronssia.

Sekaparikilpailussa Nurmilo Oy:n Mari ja Panu Nurmilo uusivat kahden vuoden takaisen mestaruuden. Nurmilot lähtivät finaalipäivään kärkipaikalta, mutta joutuivat luovuttamaan paikan välillä ranskalaiselle Cristal Bowlingille. Ratkaisuhetkillä suomalaisten rutiini ratkaisi pelin ja Suomi saalisti kisojen ainoan kultamitalin. Nurmilo Oy:n voittotulos oli 30 sarjaan 6437. Cristal Bowling jäi 70 pistettä suomalaista. Pronssin nappasi saksalainen TKD Quelle. 12 joukkoon suomalaisista selvisi myös T:mi Jaikkari.

Nurmilo Oy on ollut voittamaton firmakeilailun EM-kilpailuissa, sillä he ovat osallistuneet kahdesti ja voittaneet kummallakin kerralla. Voittamiseen paljon urallaan tottuneelle Panulle voitto oli mieluisa.
- Peli tiukkaa kunnes vastustajalta lähti pelipaikka alta ja ne alkoivat vaihtaa palloa ja siitä seurasi ongelmia, joten pääsimme karkuun, Nurmilo analysoi. Nurmilo Oy:lle ei kaksi voittoa riitä, vaan ensi vuonna he lähtevät hakemaan kolmatta EM-kultaa kotikisoista.
- Se on ainoa tavoite niissä kisoissa, Panu muotoili.

Naisten parikilpailun kulta meni Hollanttiin, kun Snijderbouw keilasi mestaruuteen 47 pisteen erolla Tanskan Danske Bank Landgreeniin. Pronssille keilasi saksalainen Greenhorn. Finaalin 12 joukkoon keilasi suomalaista 11 sijoittunut Satakunnan sairaalan ykkösjoukkue.

Joukkuekilpailussa mestaruus oli finaalin kolmen sarjan ajan kolmen kauppa. Taistelussa olivat mukana karsinnan voiton vienyt Hollannin Snijderbouw, englantilainan Royal Air Force ja suomalainen Bowling Oy. Finaalin ensimmäisessä sarjassa hollantilaiset konttasivat ja englantilaiset menivät ohi. Myös Bowling oli iskuetäisyydellä. Seuraavissa sarjoissa Snijderbouw sai jälleen pelistään kiinni ja ne marssivat voittoon viime vuoden tapaan. Royal Air Force oli toinen häviten hollantilaisille 68 pistettä. Bowling jätettiin tänä vuonna kolmanneksi, mutta täytyy muistaa, että pronssikin on mitali.

Pitkään EM-kilpailuissa Bowlingia edustanut Timi Taalas veti yhteen joukkueen edesottamuksia.
- Oltiin hyvin mukana peleissä, mutta pienet virheet maksoivat nyt kirkkaimmat mitalit. Nälkää riittää kuitenkin vuoden päästä Talissa keilattaviin kilpailuihin, Timi kertoi.
- Kotikisoista on olisi kiva saada kultaa. Luulen, että minun urani näissä kisoissa on sen jälkeen päätöksessään, Taalas, muotoili.

Finaaliin joukkuekilpailuissa selvisi myös Suomen Keilailuliitto, joka sijoittui 10:ksi. Joukkueen avaajana pelannut Olli Pakonen löi kisat lyhyesti yhteen.
- Pelasimme äärirajoilla ja tämä 10. sija on meille hyvä tulos, hän sanoi.

Tulokset

Olli Pakonen

 


« Palaa