SM-kilpailut

Tulosta

Reetta Neuvonen keilasi naisten B-tason mestariksi

Reetta Neuvonen keilasi kultaa!

20.05.2018

Reetta Neuvonen voitti naisten SM-kilpailujen B-tason loppuottelussa Jenna Laaksovirran 381-338 ja juhlii mestaruutta. Pronssille keilasi Tuija Jokinen.

Loppuottelu alkoi Reetta Neuvosen komennossa. Hän teki sarjan alkuun tuplan, jonka päälle kaksi paikkoa ja kaadon. Jenna Laaksovirran aloitus oli heikko, sillä hän teki kolmanteen ruutuun reiän, viidenteen ruutuun tyhjän ja kuudenteen taas reiän. Reetta teki myös reiän kuudenteen ruutuun. Neuvonen johti kuuden ruudun jälkeen 33 pisteellä. Reetta lisäsi johtoa triplalla, jonka hän teki kahdeksannesta ruudusta kymppiruutuun. Neuvonen merkkautti ensimmäiseen sarjaansa 211. Laaksovirran ongelmat jatkuivat ja hän sai sarjaansa kymppiruudun triplalla 157. Neuvosen johto ensimmäisen sarjan jälkeen oli 54 pistettä.

Toinen sarja alkoi myös Jennalla vaikeuksilla. Tyhjä ja reikä kahteen ensimmäiseen ruutuun ja vaikka Reeta teki kympin missi, niin ero oli kasvanut jo 69 pisteeseen. Laaksovirta viritteli takaa-ajoa triplalla viidennestä ruudusta. Kahdeksannen ruudun yhden kepin missi kuitenkin murensi haaveet kultamitalista ja Reetta Neuvonen keilasi naisten B-tason SM-kultaan lukemin 381-338. Jennan voitti toisen sarjan luvuin 181-170.

Reetta Neuvosen kevät on ollut hieno, sillä hän on voittanut junioreiden SM-kullan, ollut toinen Junnu Tourin Grande finalessa sekä toinen Salossa pelatussa Peke X Openin B-finaalissa.
- On mennyt todella hyvin ja tämä on kyllä minulle uran suurin saavutus tähän mennessä, Neuvonen totesi. Vasta 16-vuotias Reetta näkee, että palikat ovat alkaneet loksahtamaan paikoilleen kovan harjoittelun tuloksena.
- Olen Salossa treenannut Jani Koivukankaan ja Sanna Pasasen junnuryhmässä ja välillä myös Sami Konsteri on koutsaillut, hän sanoi. Loppuottelussa Reetta otti pelin haltuun heti alussa ja janosi voittoa.- Pelasin samalla pallolla samasta paikasta kuin välierässä, mutta paremmin ja huolellisemmin, Reetta kertoi.
Neuvosen kautta on jäljellä yksi kilpailu ja ensi kaudella tavoitteena on junioreiden EM-kilpailuun pääsy.

Välierän ensimmäisessä sarjassa Tuija Jokisella oli suuria vaikeuksia ja hän sai kokoon ainoastaan 137 pistettä. Reetta Neuvonen pelasi kahta ruutua lukuun ottamatta puhdasta ja teki 183 pistettä. Näin ollen Neuvonen johti ensimmäisen sarjan jälkeen 46 pisteellä.

Toisen sarjan Jokinen aloitti tuplalla ja kun samaan aikaan Neuvoselle tuli vaikeuksia, niin ero oli toisen sarjan viidennessä ruudussa enää 16 pistettä. Jokisen kiri tyrehtyi kahdeksannen ruudun reikään ja Neuvonen marssi loppuotteluun. Toinen sarja Jokiselle luvuin 161-143, mutta koko ottelu Neuvoselle 326-298.

 

Välierä  
  Neuvonen - Jokinen 326-298
    183-137
    143-161
     
Loppuottelu  
  Laaksovirta - Neuvonen 338-381
    157-211
    181-170
     
     
Lopullinen järjestys  
1. Reetta Neuvonen SalKei, Salo
2. Jenna Laaksovirta VEE-10, Loimaa
3. Tuija Jokinen KiKe, Hämeenlinna

Olli Pakonen


« Palaa