World Bowling Tour

Tulosta

Busan Cup 2018

22.05.2018

World Bowling Touria keilataan huomisesta eteenpäin Korean Busanissa. Suomesta mukana ovat Osku Palermaa ja Mika Koivuniemi. Kilpailun voittaja saa myös PBA-tittelin, jos hän on PBA:n jäsen.

Busan Cup on yksi Korean PBA:n arvostetuimmista kilpailuista, ja järjestäjät ovat halunneet kutsua kilpailuun amatööri- ja ammattikeilaajia maailmalta. Tänään Koreassa on harjoiteltu; varsinainen kilpailu käynnistyy huomenna. Turnauksessa pelataan 5+5 sarjan karsinta neljässä ryhmässä ja jokaisen ryhmän 11 parasta pääsee finaaliin. Finaalissa keilataan kuusi sarjaa, joiden perusteella neljä parasta pääsee TV-finaaliin, joka pelataan lauantaina 26.5.


Mika Koivuniemi keilaa ryhmässä A ja Osku Palermaa ryhmässä B. Koivuniemi aloittaa siis urakkansa heti huomisaamuna paikallista aikaa klo 9.00 ja Palermaa seuraavana klo 12.20. Toisen viiden sarjan pelin he pelaavat torstaina. Aikaero Koreaan on kuusi tuntia, joten Koivuniemen peli alkaa Suomen aikaa klo 3.00 ja Palermaan 6.20.


Kilpailun olosuhde on 43 jalkaa pitkä ja siinä on jopa 31 millilitraa öljyä. Harjoittelun perusteella Palermaa kommentoi keliä näin: ”Treeneissä oli helppoa päästä taskuun, mutta kaatojen saaminen on varmasti monelle ongelma, koska keiloja ei saa lähtemään helposti. Saa nähdä millaiseksi sotkuksi keli menee, varsinkin burn. ” Karsintapelit pelataan niin, että 5 sarjaa keilataan ”freshillä” eli heti ratahoidon jälkeen ja 5 sarjaa ”burnilla” eli edellisen erän kuluttamilla radoilla, kuten ammattilaiskiertueella usein pelataan.

Kilpailusta tulee livekuvaa youtuben Bowlizm-kanavalta.

Kilpailun sivuille
Livestream

Eliisa Hiltunen

 


« Palaa