SM-kilpailut

Tulosta

Roosa Lundén otti kullan

Roosa Lundén otti tänään uransa kolmannen SM-mitalin, kultaisena.

27.05.2018

GB:n Roosa Lundén kirkasti viime vuotisen SM-hopeansa kullaksi tänään Tampereella. Hän kukisti loppuottelussa Eliisa Hiltusen murskalukemin 461-382.

Välierässä olivat vastakkain Eliisa Hiltunen ja Krista Pöllänen. Hiltunen otti johdon aloittamalla ensimmäisen sarjan triplalla, mutta Krista tuli peliin kuudennesta ruudusta aloittamallaan kuuden kaadon jonolla. Eliisan tulosta verotti kuudennen ruudun tyhjä 3-9-10 reiästä. Pöllänen kuittasi avaussarjan 246-203. 

Toisessa sarjassa Krista menetti otteensa täysin ja teki myös helppoja virheitä. Ensin tuli kolmanteen ruutuun missi ämpärikuviosta, sitten kaksi ruutua myöhemmin reikä ja sen perään missi kymppikeilasta. Eliisa iski kolmannesta ruudusta alkaen neljä kaatoa peräkkäin ja nousi jo ottelussa edelle. Sieltä hän ei enää taipunut, etenkin, kun Krista vielä teki yhden reiän sarjaansa. Eliisa voitti toisen sarjan 228-150 ja koko matsin 431-396.
- Olisi tämän vähän tyylikkäämminkin voinut hoitaa, Krista huokaisi.
- Pari huonoa heittoa ja sitten siirtyminen myöhässä. Siinä se, Krista selvitti pikaisesti mitä tapahtui. 

Samoin kuin välierässä Eliisa Hiltunen pääsi loppuottelun ensimmäisissä ruuduissa hienoiseen johtoon tuplalla. Se kuitenkin kuivui kokoon, kun viidennessä ja seitsemännessä ruudussa Eliisan avaus jäi vajaaksi ja ensin tuli tyhjä reiästä ja sitten missi ämpärikuviosta. Roosa Lundén pudotti viidennestä ruudusta alkaen neljän kaadon jonon ja loppuun vielä tuplan. Eliisa sai viiden kaadon loppujonolla pidettyä eron kohtuullisena, sarja merkittiin Roosalle 235-210.

Ratkaisu saatiin peliin hyvin nopeasti toisen sarjan alkuruuduissa. Roosa tykitti siihen viiden kaadon jonon Eliisan tuskaillessa tuplatonta peliä. Kaiken kukkuraksi Eliisalla oli ensimmäisessä ruudussa yhden keilan missi. Seitsemänteen ja kahdeksanteen ruutuunsa Eliisa vielä teki reiät ja homma oli taputeltu. Roosa voitti toisen sarjan 226-172 ja Suomen mestaruuden yhteispistein 461-382.

- Oli varma fiilis. Oli vähän nopeampaa kuin Turussa ja aika suoraan piti ja sai heittää. Se on kuitenkin sellainen pelilinja, mitä osaan ja tykkään heittää. Se toi varmuutta ja sitten, kun Jesse (Kallio) oli tuossa katselemassa ja häneltä aina tulee palautetta, sain luottaa siihen, että ollaan oikeilla linjoilla. Piti vain tehdä hyviä heittoja. Ja äitikin oli katsomassa ja hyvät kannustusjoukot, niin kaikki oli kunnossa, Roosa kertoi.
- On tämä iso voitto. Varsinkin, kun mitaleja ei vielä ole kuin kolme, niin onhan tämä tärkeää, Roosa tuumi. 
- Ja onhan se aina hienoa, kun pystyy voittamaan Suomen ykkösnaisia. 

Maajoukkueeseen paluuta Roosa ei ole juurikaan miettinyt. 
- Nyt on ollut toisaalta kiva vaan keilailla, kun ei ole ollut sellaisten asioiden suhteen paineita. On tuntunut kivalle tällainen vähän rennompi keilailu. Mutta, katsotaan, ehkä sinnekin vielä joskus tullaan takaisin, Roosa heitti ajatuksen ilmoille. 
- Kesä nyt golfataan ja katsotaan sitten syksyllä, millä mielillä keilailuun palataan.


Seija Lankinen 


« Palaa