SM-kilpailut

Tulosta

Sami Konsteri otti uransa neljännen SM-kullan

Sami Konsterin pienehkö tuuletus neljännelle Suomen mestaruudelle.

27.05.2018

Sami Konsteri oli ylivoimainen SM-loppuottelussa. Hän kukisti Petteri Salosen pistein 420-362.

Ensimmäinen sarja Petteri Salosen ja Jari Ratian välillä alkoi tunnustellen. Neljään ensimmäiseen ruutuun kummallakaan ei ollut tuplaa. Viidennestä ruudusta alkaen Petteri alkoi saada palloa hienosti taskuun ja keilat liikkeelle. Viidellä kaadolla hän teki pesäeroa Jasuun, joka sai vastattua triplalla. Kymppiruutuun Petteri ei enää kaatojonoa jatkanut ja sarjan voitto merkittiin hänelle 232-211. 

Toisen sarjan alkuun Jari Ratia pudotti kolme kaatoa ja kavensi 21 pisteen eron kahteen pisteeseen. Sillä erolla edettiin sitten seitsemänteen ruutuun saakka. Siinä Jasu teki klipin keiloista 6/10 ja tarjosi Petterille voittoa. Tämä kiitti ja iski tuplan, Petterin johto kokonaistuloksissa oli 25 pistettä.  Kolmannella kaadolla Petteri vankisti asemaansa, mutta Jasu taisteli pelissä mukana 8-9 ruutujen tuplalla. Kymppiin hänelle sitten tuli iso reikä ja peli oli selvä. Petteri voitti toisen sarjan 227-196 ja paikan loppuotteluun yhteispistein 459-407. 

Loppuottelun ensimmäisessä sarjassa tapahtui muutamia kummallisuuksia. Petteri Salosen reikä toiseen ruutuun ei ollut sellainen, ei myöskään Sami Konsterin tripla 4-6 ruutuihin. Sen sijaan Samin neloskeilan missi seitsemännessä ruudussa sellainen oli, sillä paikkoheitto ei mennyt edes läheltä. Myös Petterin neljän keilan avausheitto ysiruudussa oli kovin erikoinen. Sarjan voitti Sami Konsteri, jonka ainoa virhe oli se keilan ohitus, pisteet hänelle 212-189 ja 23 pisteen etumatka toiseen sarjaan. 

Petteri Salonen nipisti tuon eron alkutriplalla kuuteen pisteeseen, mutta sitten hänen pelinsä meni vaikeaksi. Pallo ei löytänyt tietään taskuun enää ollenkaan ja kaikenlaista kuviota jäi paikattavaksi. Tuli missejä ja tuli reikiä. Sami vastasi Petterin triplaan neljän kaadon jonolla ruuduissa 3-6 ja nousi uudelleen pelin valtiaaksi. Lopullinen ratkaisu tuli kahdeksannessa ruudussa, kun Petteri teki missin kolmen keilan ryhmästä. Sami voitti toisen sarjan 208-173 ja ottelun 420-362.


Uran neljäs mestaruus maistui Konsterille, kun tähtäimessä on paikka MM-joukkueessa syksyllä. Luottoa tekemisessä näytti olevan, ja olikin.
- Pari harjoitusheittoa, kun sain siihen ja näin pallon menevän niin kuin halusin. Kokeilin omaa virhettä, että kestääkö se sen. Se kesti ja sain luoton heittämiseen. Rata oli vähän lämpöisempi nyt loppuottelussa ja reaktio oli miedompi, sai pistää kädestä ihan kaikki mitä lähti. Lopussa vähän väsähdinkin jo, Sami kertoi.
- Onneksi ensimmäisen sarjan jälkeen tuli pieni tauko ja sain entrata palloa rauhassa. Avasin vähän pintaa. Petteri meni niin ylös ja, kun minulla on enemmän rullaa, niin ajattelin Petterin olevan enemmän lirissä. Joskus kaikki menee niin kuin on omassa päässään käsikirjoittanut ja nyt meni niin, Sami hymyili.
Uran neljäs Suomen mestaruus menee paljon saavuttaneen Samin arvostuksessa korkealle.
- On se iso juttu, menee arvostuksessa korkealle, tässä maassa. Nyt on enää Lasse (Lintilä) edellä viidellä mestaruudella, Sami laskeskeli.
Näin on SM-kevät saatu päätökseen.

Näihin tunnelmiin, kiitos ja kumarrus menneistä vuosikymmenistä. Tämä tiedotusääni vaikenee.

Seija Lankinen 


« Palaa