SM-kilpailut

Tulosta

Sami Johansson keilasi B-tason SM-kultaa

Sami Johansson kirkasti viime vuoden hopean kullaksi

02.06.2018

Sami Johansson voitti miesten B-tason SM-kultaa Tampereella. Hopealle keilasi Timo Koutonen ja pronssille Sami Lahtinen

Loppuottelu alkoi Sami Johanssonin komennossa Timo Koutosta vastaan. Sami teki sarjan alkuun kolme kaatoa, minkä jälkeen paikon. Timolle tuli toiseen ruutuun tyhjä ysikeilasta.  Muuten hän pelasi puhdasta. Sarjan puolivälissä Samin johto oli 35 pistettä. Timo teki kuudenteen ruutuun tyhjän 1-2-4-10 kuviosta, mutta korvasi sen tekemällä triplan 7-9 ruutuihin. Sami pelasi kuitenkin varmaa peliä läpi sarjan ja vei ensimmäisen nimiinsä 209-185.
Toisen sarjan Sami aloitti tuplalla ja kasvatti eroa jo miltei 50 pisteeseen. Timon tekemät stereot viidenteen ruutuun käytännössä ratkaisivat pelin. Sami tempaisi kahdeksanteen ruutuun kympistä ohi, mutta se ei enää hänen voittoaan estänyt. Toinen sarja Samille 213-175 ja SM-kulta 422-360.

Sami Johansson kirkasti viime vuoden hopean kullaksi.
- On ollut itsellä hyvä kausi, niin uskoin, että pystyn pärjäämään täällä, Sami kertoi. Sami oli koko päivän kärkijoukoissa, mutta myös vaikeita hetkiä mahtui päivään.
- Kyllä minulle oli välillä vaikeaakin, mutta uskoin, että niistä noustaan, hän jatkoi. Loppuotteluun Sami sai hyvän startin, joka helpotti ottelun alkua.
- Viime vuonna loppuottelussa vastustaja aloitti viiden kaadon jonolla, niin nyt halusin saada itse hyvän startin ja sen sain, niin sai lisää uskoa tekemiseeni, Sami totesi. Viime vuoden hopea kaiversi sen verran, että voitontahto oli kova koko päivän.
- Olen pelannut hyvän kauden ja ennätykseni on mennyt uusiksi, niin uskoin, että tänään menen pitkälle. Usko voittoon oli vahva, Sami totesi. Samin luokka nousee joko A:han tai M:ään, joten hänen pelinsä on nyt B-tason SM-kilpailuissa keilattu.
- Nyt on sitten vähän miettimistä, että mikä on seuraava tavoite. Olen mielestäni tasokas harrastaja, joten uusia steppejä olisi kiva ottaa, hän kertoi.

Välierässä Timo Koutonen oli ensimmäisessä sarjassa niskan päällä Sami Lahtista vastaan. Timo teki toisen ruudun kepin missin jälkeen tuplan ja pelasi sen jälkeen puhdasta. Samille jäi viidenteen ruutuun 7-10 reikä, jota hän ei paikannut. Samin yhdeksännen ruudun tyhjä kasvatti eroa. Timo voitti ensimmäisen sarjan 202-172. Toisen sarjan 2-3 ruutuihin Sami teki tuplan ja kavensi eron 19 pisteeseen. Timo ei kuitenkaan antanut Samille mahdollisuuksia, vaan teki neljännestä ruudusta neljä kaatoa ja ratkaisi ottelun. Toinen sarja Timolle 219-201 ja paikka loppuotteluun lukemin 421-373.

 

Välierä      
Lahtinen - Koutonen 172 - 209  
    201 - 213  
    373 - 421  
       
Loppuottelu    
Johansson - Koutonen 209 - 185  
    213 - 175  
    422 - 360  
       
Lopullinen järjestys    
1. Sami Johansson  
2. Timo Koutonen  
3. Sami Lahtinen  

Olli Pakonen


« Palaa