Kansainväliset kilpailut

Tulosta

Kimmo Lehtonen ja Mika Koivuniemi aloittivat PBA Senior US. Openin

Mika Koivuniemi ja Kimmo Lehtonen keilaavat PBA Senior US. Openia

11.06.2018

Kimmo Lehtonen ja Mika Koivuniemi osallistuvat tällä viikolla Las Vegasissa keilattavaan PBA Senior Openiin. He aloittivat urakkansa maanantai-iltana Suomen aikaa.

PBA Senior Open on nimensä mukaisesti tarkoitettu 50-vuotta täyttäneille keilaajille. Mukana turnauksessa on tuttuja nimiä PBA:sta pitkältä ajalta. Suomalaisia kilpailemassa on kaksi, Kimmo Lehtonen sekä Mika Koivuniemi. Lisäksi mukana ovat mm.Walter Ray Williams, Parker Bohn III, Doug Kent, Pete Weber, Brian Voss ja monta muuta keilailulegendaa.

Pelaajat on jaettu kahteen ryhmään. Kaikki pelaavat 4x6 sarjaa, minkä jälkeen 40 parasta jatkavat round robin kierroksille ja lopuksi keilataan viiden parhaan porraspelit.

Koivuniemi ja Lehtonen aloittivat pelit maanantai-iltana A-ryhmässä. Mikan peli oli alussa hakemista vauhtiratojen kanssa. Välillä kenkä luisti alta ja yhtäkkiä sitten tökkäsi. Mikan startti oli vaisu sarjoin 207, 180 ja 183. Tämän jälkeen hän oppi pelaamaan vauhdeilla paremmin ja se näkyi myös tulostaululla. Mika teki neljänteen 227 ja nousi parin tuntumaan. Vauhtiin päästyään hän takoi viidenteen sarjaan 246 ja kuudenteen 225. Hyvän lopun ansiosta Mika nosti sijoitustaan roimasti kolmessa viimeisessä sarjassa ja on tuloksella 1268 ensimmäisen ryhmän jälkeen jaetulla 11. sijalla yhdessä Mike Edwardsin kanssa.

Mika ei ole tulokseen tyytyväinen, sillä tavoitteet ovat luonnollisesti korkealla.
- Ei tähän voi olla tyytyväinen. Idea oli, mutta en pystynyt sitä toteuttamaan. Saa nähdä kuinka vaikeaksi se menee toiseen erään, kun siihen ei tule ratahoitoa. Vauhtiradat tekevät keilaamisesta todella hankalaa, Mika viestitti.

Kimmo Lehtosella peli sujui heti alusta. Hän avasi hienosti 248 sarjalla ja pysyi senkin jälkeen reilussa parivauhdissa tehden sarjat 204, 214 ja 216. Kimmo oli koko pelin ajan noin 10. sijan tuntumassa. Viidennessä sarjassa hän kohtasi pieniä vaikeuksia ja aloitti sarjansa parilla tyhjällä. Pallonvaihdon jälkeen Kimmo sai jälleen pelistä kiinni tekemällä neljän kaadon jonon. Isompikin sarja oli tulossa, mutta kymppiruudussa kenkä tökkäsi ja heitto epäonnistui. Siitä tyhjä toi sarjaksi 189. Viimeisessä sarjassa Kimmo palasi jälleen parivauhtiin tehden päätössarjaan 213 pistettä. Yhteistuloksella 1284 hän on tällä hetkellä yhdeksäs.

Kimmo oli pääosin tyytyväinen peliinsä.
- Ihan ok fiilis peliin. Ei tarvitse isoja muutoksia tehdä, vaan koettaa tulla hyvin viivalle, että ei tulisi vauhtien takia tyhjiä, Kimmo kertoi. Viidennessä sarjassa hänellä oli isoimmat ongelmat koko pelin aikana.
- Palloni meni pitkäksi siinä sarjassa ja kun suoristin, niin ei pallo pysynyt enää taskun puolella. Vaihdoin sitten Mastermindiin, josta olin rikkonut pintaa ja tulin ylöspäin pelaamaan. Se pallo meni täydellisesti ja sain neljän jonon. Valitettavasti kymppiruudussa kenkä tökkäsi ja tyhjä vei pisteitä, hän totesi.

Kilpailua johtaa ensimmäisen ryhmän jälkeen tuloksella 1369 Mark Williams. Toisena on Marty Deh, 1327 ja kolmantena pistein 1315 Doug Kent, joten melko matala on tulostaso ainakin alussa.

B-ryhmä aloittaa urakkansa Suomen aikaa kello 23:30. Mika ja Kimmo pelaavat seuraavan blokkinsa tiistaina kello 23:30 Suomen aikaa.

 

PBA:n sivulle

 

Teksti: Olli Pakonen
Kuvat: Leena Koivuniemi


« Palaa