Arvokilpailut

Tulosta

Suomen kakkostrio kiinni mitalipelipaikassa

Sanna Pasanen, Eliisa Hiltunen ja Reija Lundén pelasivat hyvin trion ensimmäisen osion ja ovat kolmantena. Kuva: Jarmo Ahokas

12.06.2018

Ruotsi otti kaksoisjohdon naisten EM-kilpailujen triossa. Suomen kakkosjoukkue keilasi hyvin iltapäivän erässä ja on ensimmäisen triopäivän jälkeen kolmantena.

Ruotsalaisten ylivoima ei ota loppuakseen. He ottivat trion ensimmäisessä erässä johtopaikan ja iltapäivällä keilatussa toisessa erässä Ruotsin kakkosjoukkue kiilasi toiseksi. Näin naapurimaamme on kaksoisjohdossa, kun trioa on keilattu puolet. Suomen kakkosjoukkue Sanna Pasanen, Reija Lundén ja Eliisa Hiltunen pelasivat pirteän pelin ja ovat avauspäivän jälkeen kolmantena 50 pistettä johtavan Ruotsin ykkösjoukkueen takana. Tänään suomalaisten paketti pysyi suhteellisen hyvin kasassa ja montaa heikkoa hetkeä ei tullut. Avaussarjaan kaikki naisemme keilasivat yli parivauhtia ja 630 startilla oltiin erässä jaetulla kolmannella sijalla yhdessä Italian kanssa. Vahvimmin aloitti Saksa tuloksella 669. Ruotsin aloitus oli myös hyvä, 660.

Toinen sarja oli kauttaaltaan hankala ja Itävalta oli ainoa joukkue, joka sai 600 pistettä rikki. Suomi pysyi pelissä mukana 573. Ruotsi jatkoi erän kärjessä keilaamalla 595. Kolmannessa sarjassa naisemme taistelivat hienosti ja pelissä oli aitoa iloa. Sanna Pasanen paukutti taskuun tehokkaasti ja 245 sarjalla hinasi joukkuetta. Päätössarjan 643 nosti Suomen toiseksi ja hyviin asemiin huomiselle. Tärkeintä on päästä neljän joukkoon, sillä mitalipeleissä vaan vastustajan voittamisella on merkitystä. Viidentenä oleva Ranskan ykkösjoukkue on jäänyt Suomesta 63 pistettä.

Sanna Pasanen nautti joukkuepelin alkamisesta.
- Saimme taisteluilmeen päälle alusta saakka ja pääsimme käyttämään kokemustamme joukkuepeleistä, Sanna totesi. Myös päävalmentaja Jarmo Ahokas oli helpottunut, kun peli alkoi toimia paremmin.
- Hyvä, että saimme onnistumisia. Kaikki kolme naista hinasivat vuorollaan ja saivat onnistumisia. Trio on puolessa välissä ja keskiviikkona ratkotaan mitalistit.
- Emme ole voittaneet vielä mitään, mutta nyt meillä on hyvä mahdollisuus. Huomenna täytyy olla nöyrä ja kärsivällinen. Mitalia lähdetään huomenna hakemaan.

Tänään iltapäivällä keilannut trion ryhmä keilaa huomenna toisen osion kello 10:00 alkaen. Toisen ryhmän vuoro on kello 13:45 ja mitalipelit keilataan kello 17:30.

 

Tulokset

Järjestäjän sivulle

 

Olli Pakonen


« Palaa