Arvokilpailut

Tulosta

Ruotsi voitti niukasti triokullan

Suomi avasi mitalitilinsä naisten EM-kilpailuissa.

13.06.2018

Ruotsi voitti Suomen trion loppuottelussa niukasti luvuin 638-629. Reija Lundénilta, Eliisa Hiltuselta ja Sanna Pasaselta hieno taistelu.

Ottelu eteni Suomen hienoisessa johdossa viisi ensimmäistä ruutua. Ruotsi nousi kuudennessa ruudussa johtoon, kun Ida Andersson teki tuplan ja Isabelle Hultin neljännen kaadon peräkkäin. Suomi ei kuitenkaan luovuttanut ja pysyi iskuetäisyydellä. Kummankin joukkueen peräkkäiskaadot loppuivat viimeisissä ruuduissa. Isabelle Hultinin reikä yhdeksänteen ruutuun lisäsi jännitystä entisestään. Eliisa Hiltunen taisteli kymppiruudussa tuplan ja ero oli reilu kymmenen pistettä ennen ankkureita. Ruotsin ankkuri Nina Flackin kymppiruudun ensimmäinen heitto epäonnistui täydellisesti, mutta hän sai onnella kahdeksan keilaa nurin. Sanna Pasaselta vaadittiin tuplaa kymppiruutuun, jotta Suomi voittaisi. Sanna heitti hyvän heiton taskuun, mutta tällä kertaa kymppikeila jäi pystyyn. Flackin tehtyä paikko kymppiruutuun ratkesi voitto ruotsalaisten hyväksi niukasti luvuin 629-638.
Joukkueen konkari Reija Lundén oli helpottunut, kun mitalitili aukesi.
- Hieno fiilis voittaa mitali ja kyllä tämä voitetulta tuntuu, vaikka vähän tietysti aina finaalitappio kaivelee, Reija summasi.
Reijan tavoitteena on saada lisää mitaleita kilpailuista.
- Olisi kiva kuunnella välillä muutakin musiikkia kuin Ruotsin kansallislaulua, mutta vielä ehtii, hän kertoi.
Valmentaja Sami Konsteri nautti finaalista.
- Reilua pelaamista puolin ja toisin. Nyt pomppi hieman paremmin Ruotsille, Sami totesi.
Jatkossa Sami odottaa suojateiltaan lisää mitaleja.
- Toivottavasti meidän peli aukesi tästä ja saadaan rohkeita suorituksia loppukisoihin, hän päätti.

Mitalitili on nyt kuitenkin avattu ja tämä mitali antaa varmasti lisää näyttämisenhalua huomenna alkavaan joukkuekilpailuun. Torstaina pelataan ensimmäinen osio ja perjantaina toinen.

 

 

Tulokset

Järjestäjän sivulle

 

Olli Pakonen


« Palaa