Arvokilpailut

Tulosta

Hopeaa

Suomen hopeaa voittaneessa joukkueessa keilasivat Reija Lundén (vas), Petra Eriksson-Sola, Eliisa Hiltunen, Vilma Salo, Ani Juntunen ja Sanna Pasanen.

15.06.2018

Suomi hävisi naisten EM-kilpailujen joukkuekilpailun loppuottelun Ruotsille selvin luvuin 905-1125.

Suomi saavutti naisten EM-kilpailujen toisen mitalin ottamalla hopeaa joukkuekilpailussa. Ruotsi oli loppuottelussa vahvempi koko sarjan ajan.

Ruotsi aloitti ottelun ryminällä ja he johtivat 68 pisteellä kolmen ruudun jälkeen. Suomi ei saanut pelistä kiinni Reija Lundénia lukuun ottamatta, joka teki toisesta ruudusta lähtien neljän kaadon jonon. Länsinaapuri takoi laajalla rintamalla peräkkäiskaatoja ja peli oli käytännössä selvä kuuden ruudun jälkeen, kun Ruotsi johti jo 182 pistettä. Loppusarja oli pelailua ja Ruotsi tyylitteli joukkuekultaan luvuin 905-1125. Suomelle joukkuemitali on naisten EM-kilpailuissa ensimmäinen kymmeneen vuoteen, joten naiset voivat olla ylpeitä joukkuekilpailun suorituksesta.

Päävalmentaja Jarmo Ahokas oli tyytyväinen joukkueen esitykseen joukkuekilpailussa.
- Hieno hopea, vaikka selkeä tappio loppuottelussa tulikin. Paremmalle hävittiin, Jarmo totesi. Suomi koetti sekä välierän että loppuottelun harjoittelun aikana kuluttaa radan keskiosaa ja saada näin ollen pelipaikkaa alta vastustajalta.
- Välierässä Hollantia vastaan se onnistui hienosti, mutta loppuottelussa Ruotsi alkoi harjoitella reunasta ja näin koko radan alkuosa meni puhki. Tuskin olisimme millään taktiikalla pystyneet tänään Ruotsia voittamaan, sillä heidän palloreaktiot olivat aivan eri tasolla kuin meidän, Jarmo analysoi.

Petra Eriksson-Solalle hopea maistui todella hyvälle.
- Olen todella ylpeä ja onnellinen hopeasta ja joukkueestamme. Alkukisat menivät huonosti, niin tämä mitali tuntuu uskomattoman hyvälle, Petra tunnelmoi. Hän antoi rehdin tunnustuksen vastustajalle.
- Ruotsi oli tänään ylivoimainen ja ei heille voinut mitään, Petra totesi.

 Lauantaina pelataan mastersfinaalit

Mastersfinaalit pelataan lauantaina kello 10:00 alkaen. Mukana on kolme suomalaista ja kaikki aloittavat ensimmäiseltä kierrokselta. Reija Lundénin vastustaja on Venäjän Kseniia Kulikova, Sanna Pasanen saa vastaansa Saksan Sandra Matzin ja Eliisa Hiltunen Ranskan Soléne Goronin. Ottelut pelataan paras kolmesta otteluin.

 

Tulokset

Järjestäjän sivulle

 

Olli Pakonen


« Palaa