Kansainväliset kilpailut

Tulosta

Mika Koivuniemi keilasi hienon voiton PBA Senior US. Openissa

Mika Koivuniemi keilasi upean voiton PBA Senior US. Openissa. Kuva: Kimmo Lehtonen

16.06.2018

Mika Koivuniemi voitti PBA Senior US. Openin Las Vegasissa, USA:ssa. Hän voitti loppuottelussa USA:n Brian Kretzer lukemin 259-237.

Mika Koivuniemi keilasi upean voiton PBA Senior US. Openissa. Loppuottelussa kaatui Brian Kretzer. Koivuniemi aloitti loppuottelun kuudella kaadolla ja otti selvän johdon sarjan puolessa välissä. Mikan tarvitsi kahteen viimeiseen ruutuun ehjät ruudut ja hän teki ysiin paikon ja kympin ensimmäiseen kaadon, jolla hän varmisti voiton. Mika oli luonnollisesti tyytyväinen voiton varmistuttua.
- Onhan se aina hienoa voittaa. Oli koko viikko pääsääntöisesti hyvää keilaamista ja niin se pitää ollakin, jos haluaa voittaa, hän sanoi. Loppuottelussa ratapari oli vaikea ja huonoja heittoja siinä ei kestänyt heittää ollenkaan.
- Tosi paha ratapari oli ja hyvä heitto näytti hyvälle, mutta epäonnistumisesta joutui maksamaan kovan hinnan. Itse sain kaikki heitot onnistumaan hyvin ja kahta ysipaikkoa lukuun ottamatta kaikki olivat kaatoja. Vastustajalla näytti pariin otteeseen reikää, mutta ei jäänyt, Mika kertoi loppuottelusta. Paljon urallaan voittanut Koivuniemi saavutti voiton myötä saavutuksen, johon ei ole hänen lisäkseen onnistunut kuin Pete Weber. Nämä herrat ovat nimittäin voittaneet sekä US. Openin että Senior US. Openin. Pitkän uran PBA:ssa tehnyt Koivuniemi kertoi, että radat muuttuvat senioreissa hieman loogisemmin.
- Ei ole kaksikätisiä ja niin paljon rullamiehiä radalla, joten hieman loogisempia olivat muutokset. Ylhäältä pelattiin kuitenkin tässä turnauksessa.
- Meidän erä pelasi alempaa, mutta toinen erä aloitti pari merkkiä ylempää ja kun menimme hoitamattomaan erään, niin aloituspaikka oli nelosmerkin vasemmalla puolella, Koivuniemi sanoi. Mikalla on edessä nopea paluu Arabiemiraatteihin valmentamaan.
- Maanantaina jatkuu työt siellä, joten lentokentälle ja takaisin arkeen, Mika päätti. Kilpailun kolmas oli Brian Voss, neljäs Parker Bohn III ja viides Ryan Shafer. 

Mika nousi round robinissa kärkeen

Mika Koivuniemi lähti 2x6 sarjan round robiniin sijalta kaksi Ryan Sharefin perässä. Mikan peli alkoi luistaa heti round robinin alussa. Hän voitti kuudesta ensimmäisestä ottelusta viisi ja nousi tässä vaiheessa Sharefin edellä kuudella pisteellä. Kova oli tahti myös jatkossa, kun Mika voitti neljä peliä kuudesta. Mika otti suoran paikan loppuotteluun 111 pisteen erolla Brian Vossiin.

Kimmo Lehtonen pelasi myös hienon turnauksen sijoittumalla kilpailussa sijalle 11. Kimmo voitti round robinissa 12 ottelustaan viisi. Hän pelasi tuloksellisesti kisojen parasta peliä round robinissa ja jäi 12 sarjan aikana ainoastaan kerran alle 200.  Kimmo oli tyytyväinen suoritukseensa PBA Senior Openissa. - Pelasin parasta peliäni round robinissa ja nousin sijalle 11. Kaikkinensa minulla on hyvä fiilis ja olen todella onnellinen, että Mika voitti. Tuli tippa silmään, oli se niin hieno hetki, Kimmo aloitti.

Lehtonen on keilannut maajoukkueessa yli 30-vuotta, joten hän on monenlaista nähnyt. Silti PBA Senior US. Open teki häneen vaikutuksen.
- Hienosti järjestetty turnaus, jossa legendat kohtaavat toisensa. On hienoa pelata heitä vastaan, kun nuorena miehenä ennen internet-aikaa PBA-tähdet olivat kaukaisia nimiä. Tänä päivänä on hienoa heittää heitä vastaan ja heitellä läppää vaillinaisella englannilla, Kimmo jatkoi.

Marraskuussa pelattaviin miesten MM-kilpailuihin valitulle Kimmolle turnaus kävi varmasti hyvänä valmistavana kilpailuna, mutta Lehtosella on tarkoitus jatkaa valmistautumista Floridassa.
- Vietän Floridassa nyt 1,5 kuukautta. Siellä on hyvät harjoitusmahdollisuudet. Melkein vieressä on halli, jossa PBA pelaajat saavat harjoitella ja hallinpitäjä pitää meistä huolta ja tekee erilaisia kelejä, jos haluamme. Siellä tulee varmasti vietettyä paljon aikaa. Lisäksi kuntosaliharjoittelu kuuluu harjoitusohjelmaan, Kimmo totesi.

 

PBA:n sivulle

 

Olli Pakonen


« Palaa