Arvokilpailut

Tulosta

Eliisa Hiltuselle mastershopeaa!

Eliisa Hiltunen valmentajien Sami Konsterin ja Jarmo Ahokaan kanssa juhlimassa mitalia.

16.06.2018

Eliisa Hiltunen saavutti naisten EM-kilpailujen mastershopean. Loppuottelussa Tanskan Mai Ginge Jensen oli vahvempi sarjavoitoin 2-1.

Loppuottelu alkoi tasokkaasti, kun sekä Eliisa Hiltunen että Mai Ginnge Jensen saivat pelinsä kulkemaan. Eliisa aloitti kahdella ysipaikolla, mitä seurasi viiden kaadon jono. Tanskan Ginge Jensen puolestaan aloitti triplalla, jonka päälle hän teki ysipaikon ja tuplan. Eliisalle jäi yhdeksänteen ruutuun 3,10-reikä, josta tuli tyhjä. Kymppiruutuun mennessä Eliisa johti pisteellä. Kymppiruudussa Eliisa valitettavasti heitti yhdestä keilasta ohi ja tanskalaiselle riitti paikko kymppiruutuun, jonka hän teki. Ensimmäinen kiinnitys Maille sarjoin 214-224.

Toisen sarjan alussa Ginge Jensen oli vaikeuksissa ja teki toiseen ruutuun ”kirkon” eli 4,6,7,9,10 reiän, josta ei paikkoa tullut. Eliisa teki ensimmäisen ruudun seiskakympin jälkeen kaadon ja kolme ysipaikkoa. Tanskalainen pääsi sarjan puolivälissä paremmin peliin, mutta Hiltusen muurattua loppu umpeen, ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Eliisa tasoitti voitot 1-1:een luvuin 237-198.

Kolmannessa sarjassa Mai Ginge Jensen näytti kokemuksensa. Käsivamman kanssa keilannut tanskalainen paukutti seitsemän ensimmäistä heittoa syvällä taskuun ja jokaisesta tuli kaato. Eliisa teki sarjan alkuun kaksi paikkoa, kaadon ja paikon. Hän oli neljän ruudun jälkeen 42 pistettä perässä. Ellu painoi viidennestä ruudusta lähtien vielä triplan, mutta kahdeksannen ruudun tyhjä 2,8 keiloista varmisti tanskalaisen voiton. Kolmas sarja Mai Ginge Jensenille 256-191 ja EM-kulta pistein 1-2.

Pitkään keilailuun suuresti panostanut Eliisa oli huojentunut mastersin jälkeen.
- Kerrankin saavutin tavoitteeni. Se oli henkilökohtainen mitali ja se tuli nyt. Oli todella kiva keilata ja hieno päivä kokonaisuudessaan, Eliisa aloitti. Kolme mitalia on komea saavutus. Hankalan alun jälkeen koko joukkue petrasi ja kova työnteko palkittiin.
- Meillä oli todella nihkeä alku, mutta jaksettiin painaa hommia, niin yksilöinä kuin joukkueena, niin se palkitsi nyt, hän jatkoi. Henkilökohtaisia mitaleja ei aivan helposti oteta ja Eliisa nosti saavutuksen luonnollisesti korkeimmalle.
- Ilman muuta tämä on kovin saavutus tähän mennessä urallani, Eliisa päätti.

Päävalmentaja Jarmo Ahokas veti kisaviikkoa yhteen.
- Kisat lähtivät nihkeästi käyntiin Reija Lundénia lukuun ottamatta, joka oli lähellä mitalia singlessä. Parikilpailussa olimme vielä vaisuja, mutta sen jälkeen suunta on ollut triosta lähtien ylöspäin ja nämä kolme hopeaa olivat kaikki upeita suorituksia, Jarmo Ahokas totesi. Ahokas antoi kiitosta pelaajien lisäksi myös toiselle valmentajalle eli Sami Konsterille.
- Samista on ollut todella suuri apu varsinkin pallonpintojen ja välineiden kanssa. Hän on siinä uskomattoman hyvä. Olemme Samin kanssa kiertäneet muutamat kilpailut yhdessä ja mielestäni meidän yhteistyö toimii koko ajan paremmin, Jarmo päätti.

Naisten EM-kilpailut Brysselissä ovat nyt päättyneet. Suomi saavutti kilpailuista yhteensä kolme hopeamitalia, joka on hieno suoritus! Kisojen ylivoimainen mitalirohmu oli Ruotsi, joka saavutti käsittämättömät 11 mitalia, joista neljä oli kultaa, kolme hopeaa ja neljä pronssia.

Lopuksi iso kiitos Jarmo Ahokkaalle, joka toimi valmentamisen ohella yhteyshenkilönä Suomeen ja tiedottaminen Suomesta käsin onnistui.

Hyvää kesää!

 

Tulokset

Järjestäjän sivulle

 

Olli Pakonen


« Palaa