Kansainväliset kilpailut

Tulosta

U.S. Women’s Open alkaa Orlandossa

Öljyprofiili on 41 jalkaa pitkä ja siinä on 29,28 ml öljyä.

24.06.2018

Suomesta mukana on Sanna Pasanen, joka sai kutsun turnaukseen viime vuoden World Bowling Tour -menestyksensä ansiosta.

Sanna Pasanen pelaa B erässä, joten hän aloittaa pelinsä paikallista aikaa klo 12.45 eli Suomen aikaa 19.45. Aikaero Orlandoon on seitsemän tuntia. U.S. Openissa keilataan kolme kahdeksan sarjan karsintaosioita (ma-ke), ja niiden perusteella 36 parasta jatkavat vielä kahdeksan sarjaa torstaina. Sen jälkeen selvillä on 24 parasta, jotka keilaavat round robin –pelit jokainen jokaista vastaan ja vielä sijoitussarjan päälle. Kaikkien keilattujen sarjojen pisteet seuraavat turnauksessa mukana siihen asti, kunnes round robinin jälkeen viisi pudotuspeleihin pääsevää keilaajaa on selvillä. Pudotuspelit televisioidaan CBS Sportsnetwork kanavalla ja ne pelataan lauantaina 30.6. Karsinnassa keilataan jokainen osio samalla olosuhteella, mutta radat muuttuvat erilaisiksi sen mukaan, miten edeltävien erien pelaajat niitä kuluttavat. Ratahoito tehdään siis vain aamuisin. Sanna aloittaa pelatuilla radoilla (burn), tiistaina hän pelaa hoidetut radat (fresh) ja keskiviikkona kahdesti pelatut radat (double burn). 

Tässä hieman Sannan tunnelmia Orlandosta harjoitusten jälkeen:

-Kelissä on paljon öljyä, joten muutamasta pallosta täytyy rikkoa pintaa. Tarkkana täytyy pysyä ja ulospäin ei ole varaa erehtyä. Keli on haastava niin kuin tällaisessa kisassa kuuluukin olla.

-Jännittynyt fiilis on, kun kaikki on niin uutta, mutta onneksi täällä on tuttuja eurooppalaisia, jotka auttavat. Hyvillä mielin kuitenkin lähden pelaamaan.

U.S. Women’s Open on yksi naisten kiertueen major-turnauksista ja se on erittäin arvostettu juuri siksi, että pärjätäkseen täytyy keilata todella paljon sarjoja ja vielä hyvin. Suomalaisia on naisten ammattilaiskisoissa ollut viimeksi mukana 2010-luvun alkupuolella, kun Krista Pöllänen ja Piritta Maja kävivät pelaamassa U.S. Women’s Openia. Varsinaisena ammattilaisena Suomesta on ollut vain Pauliina Aalto, joka pelasi täysipäiväsenä vuosina 1999-2000, osan vuodesta 2001 ja 2002 kiertueen konkurssiin asti. Hänen lisäkseen muutamia naisia on käynyt joitakin kisoja pelaamassa vuosien varrella.

Turnausta voi seurata PWBA:n sivuilta.

Uutiseen päivitetty Sannan kommentit 25.6.2018 klo 14.50.

Eliisa Hiltunen


« Palaa